Samacheer Kalvi 10th Social Science Guide Book Back Answers Solutions

Subject Matter Experts at SamacheerKalvi.Guide have created Tamil Nadu State Board Samacheer Kalvi 10th Social Science Book Answers Solutions Guide Pdf Free Download of Volume 1, 2 in English Medium and Tamil Medium are part of Samacheer Kalvi 10th Books Solutions.

Let us look at these TN State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 10th Std Social Science Guide Pdf of Text Book Back Questions and Answers Volume 1, 2, Chapter Wise Important Questions, Study Material, Question Bank, Notes, Formulas and revise our understanding of the subject. Students can also read Tamil Nadu Samacheer Kalvi 10th Social Science Model Question Papers 2020-2021 English & Tamil Medium.

Samacheer Kalvi 10th Social Science Book Solutions Guide Pdf Free Download

Samacheer Kalvi 10th Social Science Book Back Answers

Tamilnadu State Board Samacheer Kalvi 10th Social Science Book Back Answers Solutions Guide Volume 1, 2.

Samacheer Kalvi 10th Social Science History Book Solutions

Samacheer Kalvi 10th Social Science Geography Book Solutions

Samacheer Kalvi 10th Social Science Civics Book Solutions

Samacheer Kalvi 10th Social Science Economics Book Solutions

10th Social Science Guide Book Back Questions Tamil Medium with Answers

10th Social Science Book Back Questions Tamil Medium with Answers, 10th Social Science Guide in Tamil Medium Pdf Free Download 2021-2022, 10th New Social Science Book Back Answers in Tamil Medium.

10th Social Science Book Back Answers வரலாறு

Samacheer Kalvi 10th Social Book Solutions புவியியல்

10th Samacheer Social Guide குடிமையியல்

Social Science 10th Guide பொருளியல்

We hope these Tamilnadu State Board Samacheer Kalvi Class 10th Social Science Book Solutions Answers Guide Pdf Free Download in English Medium and Tamil Medium will help you get through your subjective questions in the exam.

Let us know if you have any concerns regarding TN State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 10th Standard Social Science Guide Pdf of Text Book Back Questions and Answers Volume 1, 2, Chapter Wise Important Questions, Study Material, Question Bank, Notes, Formulas, drop a comment below and we will get back to you as soon as possible.

Samacheer Kalvi 10th Science Guide Book Back Answers Solutions

Subject Matter Experts at SamacheerKalvi.Guide have created Tamil Nadu State Board Samacheer Kalvi 10th Science Book Answers Solutions Guide Pdf Free Download in English Medium and Tamil Medium are part of Samacheer Kalvi 10th Books Solutions.

Let us look at these TN State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 10th Std Science Guide Pdf of Text Book Back Questions and Answers Term 1, 2, 3, Chapter Wise Important Questions, Study Material, Question Bank, Notes, and revise our understanding of the subject.

Students can also read Tamil Nadu Samacheer Kalvi 10th Science Model Question Papers 2020-2021 English & Tamil Medium.

Samacheer Kalvi 10th Science Book Solutions Guide Pdf Free Download

Samacheer Kalvi 10th Science Book Back Answers

Tamilnadu State Board Samacheer Kalvi 10th Science Book Back Answers Solutions Guide.

Samacheer Kalvi 10th Science Physics Book Solutions

Samacheer Kalvi 10th Science Chemistry Book Solutions

Samacheer Kalvi 10th Science Biology Book Solutions

Samacheer Kalvi 10th Science Computer Science Book Solutions

10th New Science Book Back Questions Tamil Medium with Answers

10th Samacheer Kalvi Science Book Back Answers Tamil Medium, 10th Science Guide in Tamil Medium Pdf Free Download 2021-2022, 10th Science Book Back Answers in Tamil Medium.

Samacheer Kalvi 10th Science Book Solutions Physics

Tenth Science Guide Chemistry

Science Guide 10th Class Biology

Samacheer Kalvi 10th Science Book Solutions Computer Science

We hope these Tamilnadu State Board Samacheer Kalvi Class 10th Science Book Solutions Answers Guide Pdf Free Download in English Medium and Tamil Medium will help you get through your subjective questions in the exam.

Let us know if you have any concerns regarding TN State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 10th Standard Science Guide Pdf of Text Book Back Questions and Answers Term 1, 2, 3, Chapter Wise Important Questions, Study Material, Question Bank, Notes, drop a comment below and we will get back to you as soon as possible.

Samacheer Kalvi 6th Maths Guide Book Answers Solutions

Subject Matter Experts at SamacheerKalvi.Guide have created Tamil Nadu State Board Samacheer Kalvi 6th Maths Book Answers Solutions Guide Pdf Free Download of Term 1, 2, 3 in English Medium and Tamil Medium are part of Samacheer Kalvi 6th Books Solutions.

Let us look at these TN State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th Std Maths Guide Pdf of Text Book Back Questions and Answers Term 1, 2, 3, Chapter Wise Important Questions, Study Material, Question Bank, Notes, Formulas and revise our understanding of the subject.

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Solutions Guide Pdf Free Download

Tamilnadu State Board Samacheer Kalvi 6th Maths Book Back Answers Solutions Guide Term 1, 2, 3.

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Back Answers

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Solutions Term 1

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Answers Chapter 1 Numbers

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Solutions Chapter 2 Introduction to Algebra

Samacheer Kalvi 6th Maths Guide Free Download Chapter 3 Ratio and Proportion

Samacheer Kalvi 6th Maths Guide Pdf Chapter 4 Geometry

Samacheer Kalvi 6th Maths Book English Medium Chapter 5 Statistics

Samacheer Kalvi 6th Maths Solutions Term 1 Chapter 6 Information Processing

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Solutions Term 2

6th Std Maths Book Samacheer Kalvi Chapter 1 Numbers

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Free Download Chapter 2 Measurements

Samacheer Kalvi 6th Std Maths Guide Chapter 3 Bill, Profit and Loss

6th Standard Maths Book in Tamil Samacheer Kalvi Chapter 4 Geometry

Samacheer Kalvi 6th Maths Solutions Term 2 Chapter 5 Information Processing

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Solutions Term 3

6th Standard Samacheer Kalvi Maths Book Chapter 1 Fractions

Tamilnadu Board Class 6 Maths Chapter 2 Integers

Tamil Nadu State Board 6th Std Maths Chapter 3 Perimeter and Area

TN Samacheer Kalvi 6th Std Maths Chapter 4 Symmetry

Samacheer Kalvi 6th Maths Solutions Term 3 Chapter 5 Information Processing

Samacheer Kalvi 6th Standard Maths Guide Tamil Medium Pdf

6th Maths Guide Term 1 பருவம் – I

Samacheer Kalvi 6th Maths Guide Chapter 1 எண்கள்

Samacheer Kalvi 6th Std Maths Guide Pdf Chapter 2 இயற்கணிதம் – ஓர் அறிமுகம்

6th Std Maths Guide Pdf Download Chapter 3 விகிதம் மற்றும் விகித சமம்

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Solutions Chapter 4 வடிவியல்

6th Maths Book Back Questions And Answers Chapter 5 புள்ளியியல்

6th Samacheer Maths Guide Chapter 6 தகவல் செயலாக்கம்

6th Standard 2nd Term Maths Guide பருவம் – II

Maths 6th Guide Chapter 1 எண்கள்

Samacheer Kalvi Guru 6th Maths Chapter 2 அளவைகள்

Maths Guide For Class 6 Samacheer Kalvi Chapter 3 பட்டியல், இலாபம் மற்றும் நட்டம்

6th Standard Maths Book Answers Chapter 4 வடிவியல்

6th Maths Guide Term 2 Chapter 5 தகவல் செயலாக்கம்

6th Standard 3rd Term Maths Guide பருவம் – III

6th Standard 3rd Term Maths Guide Chapter 1 பின்னங்கள்

Samacheer Kalvi 6th Maths Book Back Answers Chapter 2 முழுக்கள்

6th Standard Maths Guide Pdf State Board Chapter 3 சுற்றளவு மற்றும் பரப்பளவு

Samacheer 6th Maths Guide Chapter 4 சமச்சீர்த்தன்மை

6th Standard Maths Guide Pdf Download Chapter 5 தகவல் செயலாக்கம்

We hope these Tamilnadu State Board Samacheer Kalvi Class 6th Maths Book Solutions Answers Pdf Free Download in English Medium and Tamil Medium will help you get through your subjective questions in the exam.

Let us know if you have any concerns regarding TN State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 6th Standard Maths Guide Pdf of Text Book Back Questions and Answers Term 1, 2, 3, Chapter Wise Important Questions, Study Material, Question Bank, Notes, Formulas, drop a comment below and we will get back to you as soon as possible.

TN Board 11th Biology Important Questions and Answers

TN 11th Biology Important Questions State Board English Medium 2021-2022.

TN State Board 11th Biology Important Questions and Answers

TN State Board 11th Bio Botany Important Questions and Answers

TN State Board 11th Bio Zoology Important Questions and Answers

TN Board 11th Bio Zoology Important Questions and Answers

TN 11th Bio Zoology Important Questions State Board English Medium 2021-2022.

TN State Board 11th Bio Zoology Important Questions and Answers

TN Board 11th Bio Botany Important Questions and Answers

TN 11th Bio Botany Important Questions State Board English Medium 2021-2022.

TN State Board 11th Bio Botany Important Questions and Answers

TN Board 12th Biology Important Questions and Answers

TN 12th Biology Important Questions State Board English Medium 2021-2022.

TN State Board 12th Biology Important Questions and Answers

TN State Board 12th Bio Botany Important Questions and Answers

TN State Board 12th Bio Zoology Important Questions and Answers

TN Board 12th Bio Botany Important Questions and Answers

TN 12th Bio Botany Important Questions State Board English Medium 2020-2021.

TN State Board 12th Bio Botany Important Questions and Answers

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

Students get through the TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management which is useful for their exam preparation.

TN State Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

Very short answer questions

Question 1.
What do you mean by management?
Answer:
Management is a part and parcel of our day-to-day life. Management is goal-oriented and it is an art of getting things done with and through others. Management is a distinct ongoing process of allocating inputs of an organization by typical managerial functions, (planning, organizing, directing, and controlling).

Question 2.
List out the characteristic features of management.
Answer:

  1. Body of knowledge
  2. Management tools
  3. Separate discipline
  4. Specialisation
  5. Code of conduct
  6. Professional association.

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

Question 3.
Mention twin purposes of the management process?
Answer:

  1. Maximum productivity or profitability.
  2. Maximum human welfare and satisfaction.

Question 4.
What are the discipline for the smooth functioning of all organizations? Discipline:
Answer:

  1. Obedience,
  2. Proper conduct in relation to others and
  3. Respect of authority

Question 5.
What is line of authority?
Answer:

  1. Line of authority refers to the chain of superiors ranging from top management to the lowest rank.
  2. Line of authority from top to bottom linking all managers at all levels.

Question 6.
Name the two implications in the span of management.
Answer:
The span of management has two implications.

  1. Influences the complexities of the individual Manager’s job.
  2. Determine the shape or configuration of the organization.

Question 7.
How many parts of management as a process? What are they?
Answer:
There are 5 parts of management as a process. They are:

  1. Management is co-ordination of resources
  2. Management is a-process – Achieving coordination
  3. Management is a purposive process – Managerial activity
  4. Management is a social process
  5. Management is a cyclical process.

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

Question 8.
What is team spirit?
Answer:

  1. Team spirit refers to the need of managers to ensure and develop morale in the workplace.
  2. Team spirit helps develop an atmosphere of mutual trust.
  3. It helps to finish the task on time.

Question 9.
What is the importance of the initiative in an organization?
Answer:

  1. It can add strength and new ideas to the organization.
  2. It is a source of strength (employees) because it provides new and better ideas.

Question 10.
What are the advantages of using organizational structure?
Answer:
The advantage of using organizational structure is that cross-communication gets facilitated. That is operative staff communicating with the top management. Also, the chance of promotion increases with the availability of several job positions.

Short answer questions

Question 1.
Discuss principal ideas school of management thought.
Answer:

  1. Functional school, sees management as a process of planning, organizing, directing, and controlling.
  2. Behavioural school is not interested in the process only but rather in the way process affects the organization with and through personnel or human resources.
  3. The quantitative school wants to improve the quality of decision making.
  4. The system approach concentrates on the entire organization. Inputs – process – outputs.
  5. Contingency approach and emphasis dynamic nature of management process in an ever-changing business environment.

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

Question 2.
Give a short note on specialization in management.
Answer:

  1. To select and appoint highly qualified, trained and experienced persons to manage the business (functional areas of management).
  2. We have today an increasing tendency in favour of management by experts or professionals.
  3. The specialisation of the workforce according to the skills of a person creating specific personal and professional development.
  4. The specialisation increases the efficiency of labour, therefore, increasing productivity.

Question 3.
Explain code of conduct in business management.
Answer:

  1. Business management is a social institution and it has social responsibilities to be fulfilled towards customers, employees and the public.
  2. Consumer oriented marketing concept is the reflection of a corporate code of conduct.
  3. Pressure of consumerism, trade, unionism public opinion and legislation are definitely inducing management to evolve a code of ethics.

Long answer questions

Question 1.
Explain briefly the characteristic features of management.
Answer:
The management concept can be understood from its profound characteristic features as follows:

  1. Body of knowledge:
    (a) Management has to be developed into a specialized body of management theory and philosophy.
    (b) Management knowledge is the best passport to enter the world of employment either in the business world or government or private.
  2. Management tools: Tools of management have been developed such as accounting, business law, psychology, statistics, econometrics, data processing, etc.
  3. Separate discipline: Management studies in many universities and institutions of higher learning are recognized as separate disciplines. Seminars, special courses, training programs, popular for orientation and retraining in management areas.
  4. Specialization: To select and appoint highly qualified trained and experienced persons to manage the business in each functional area of management.
  5. Code of conduct: Business management is a social institution and it has social responsibilities to be fulfilled towards customers, employees, and the public. The consumer-oriented marketing concept is the reflection of a corporate code of conduct.
  6. Professional association: The business management associates in many countries to promote the spread of knowledge in all management areas.
  7. To build up the bright public image of the managerial profession.

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

Question 2.
Explain briefly the role of management in a business organization.
Answer:

  1. Management is goal-oriented and it is the art of getting things done with and through others.
  2. The practice of management helps to achieve the organizational mission and determines the future of business enterprises.
  3. A manager is a dynamic and life-giving element in every business. He only to allocate the resources and utilization of human material and financial resources.
  4. Management is regarded as a social process because it is directly concerned with the management of human resources in order to secure cooperation and teamwork from the people in their performance.
  5. In management, there is a planning action control cycle. A process indicates the dynamic nature of management.
  6. Management involves a set of required skills for anyone designated as a manager but the level of the span of their managerial skill would vary from person to person.
  7. Workers should be treated as an integral part of the organization and the all-important decisions should be taken after due consultation with workers.
  8. Management should always guide, encourage and help the workers.
  9. Management that their focus is on their demands as well as organizational objectives.

Multiple-choice questions

1. Which is part and parcel of our day-to-day life?
(a) Management
(b) Art
(c) Statistics
(d) Business law
Answer:
(a) Management

2. Find out the tool of management.
(a) Business law
(b) Accounting
(c) Statistics
(d) All the above
Answer:
(d) All the above

3. Business management is a:
(a) social institutions
(b) universities
(c) training program
(d) environment
Answer:
(a) social institutions

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

4. Mention the special courses in management:
(a) seminar
(b) orientation program
(c) training
(d) all the above
Answer:
(d) all the above

5. “To manage is to forecast, to plan, to organize, to command, to co-ordinate and to control” Whose definition is this?
(a) Peter. F. Drunken
(b) Henry fayol
(c) Behaviour school
(d) All the above
Answer:
(b) Henry fayol

6. “The manager has to balance and to integrate three major jobs of a business enterprise”. Who said this?
(a) Henry fayol
(b) Peter. F. Drucker
(c) both (a) and (b)
(d) none
Answer:
(b) Peter. F. Drucker

7. Who is a dynamic and life-giving element in every business?
(a) Workers
(b) Team leader
(c) A Manager
(d) Administrator
Answer:
(c) A Manager

8. Management involves would vary from person to person.
(a) Managerial skill
(b) planning
(c) organizing
(d) none
Answer:
(a) Managerial skill

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

9. Who is responsible for the administration of the Organization?
(a) Management
(b) Administrator
(c) Managerial skill
(d) Worker
Answer:
(b) Administrator

10. Who are working on the topmost level in management?
(a) Workers
(b) Manager
(c) Both (a) and (b)
(d) Team leader
Answer:
(b) Manager

11. What is the nature of the management process?
(a) Dynamic
(b) Static
(c) Constant
(d) None
Answer:
(a) Dynamic

12. Which person is effectively coordinates all activities of the organization?
(a) The worker
(b) Employee
(c) Manager
(d) None
Answer:
(c) Manager

13. What is the main aim of the management as well as workers?
(a) Profit
(b) loss
(c) team spirit
(d) co-operation
Answer:
(a) Profit

14. Who is considered as part of management and to take part in a decision-making of the management?
(a) Workers
(b) Manager
(c) Team spirit
(d) None
Answer:
(a) Workers

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

15. Who is always guide, encourage and help the workers?
(a) Association
(b) Management
(c) Trust
(d) Organization
Answer:
(b) Management

16. How many principles of management which every manager has to practice?
(a) 20
(b) 18
(c) 14
(d) 12
Answer:
(c) 14

17. In which principle leads to specialization to increases the efficiency of labor?
(a) Discipline
(b) direction
(c) division of work
(d) mutual interest
Answer:
(c) division of work

18. In which order ensures the fluid operation of a company?
(a) Line of authority
(b) scalar chain
(c) direction
(d) social order
Answer:
(d) social order

19. From top to bottom linking all the managers at all levels is known as:
(a) Stability
(b) line of authority
(c) centralization
(d) none
Answer:
(b) line of authority

TN Board 12th Commerce Important Questions Chapter 1 Principles of Management

20. How many implications that the span of management has?
(a) Five
(b) four
(c) seven
(d) two
Answer:
(d) two

TN Board 12th Economics Important Questions and Answers

TN 12th Economics Important Questions State Board English Medium 2021-2022.

TN State Board 12th Economics Important Questions and Answers