Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

5th English Guide The Case of the Missing Water Text Book Back Questions and Answers

A. Fill in the blanks:

Question 1.
The tank in Divya’s village was almost ______.
a) full
b) dry
c) half full
Answer:
b) dry

Question 2.
Divya loved solving ______.
a) problem
b) sums
c) mysteries
Answer:
c) mysteries

Question 3.
Divya and Rani decided to draw a ______.
a) goat
b) mountain
c) map
Answer:
c) map

Question 4.
Elephants were visiting ______ field. (Not in the text)
a) paddy
b) ragi
c) sugar cane
Answer:
c) sugar cane

Question 5.
Rani thought of herself as a ______ engineer.
a) civil
b) mechanical
c) sanitary
Answer:
c) sanitary

Question 6.
Rani and divya informed the happening to the ______.
a) police
b) friends
c) elders
Answer:
c) elders

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

B. Answer the following:

Question 1.
Why did Manju’s parents leave the village?
Answer:
Manju’s parents left the village because there was no water in the village.

Question 2.
What kind of water did Divya use to brush her teeth?
Answer:
Divya brushed her teeth with muddy tank water.

Question 3.
What did Rani want to become?
Answer:
Rani wanted to become a sanitary engineer in the future.

Question 4.
Where did the tanker man take the water from the village?
Answer:
The tanker man took the water to the city from the village.

Question 5.
Do you think it is okay for the tanker to take water? Why?
Answer:
No. When the whole village is suffered without water, it is not fair for the tanker to take water to the city.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

C. Try your own:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

D. Speak and win:

Join in any group. Support or oppose using 4 to 5 sentences to win.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 3

I support Divya:

  1. Divya had a social responsibility.
  2. Divya roamed everywhere to find how the water was lost and became tired.
  3. Divya fought with her friend Rani for her concern to know how the water was lost.
  4. Her determination to solve a mystery is to be appreciated.

I oppose Divya:

  1. Divya always pokes her nose in other matters.
  2. Small girl Divya need not strain to find herself how the water was lost.
  3. Divya unnecessarily had a difference of opinion with her friend.
  4. Divya should not command the tanker man. She should inform the village people about him.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Let us read aloud:

A. Read the passage 3 times and colour a dustbin each time:

I am Mani. I have to take a bus to nearby city. I crossed the road to reach the bus stand. I got the bus and sat down and took out a book to read. Before I started to read, I just looked at the people around me. The two men sitting next to me were talking loudly. Some were listening to music on their phone. I was unable to focus on reading. The men were talking about cleaning the city. As they were talking, they opened a pack of biscuits to eat. After some time I dozed off. When I opened my eyes, the bus had reached the city. The two men were not there but pieces of the biscuits and wrappers were there. I cleaned the wrappers and put them in the dustbin.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 4

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Question 1.
What did Mani take out?
Answer:
Mani took out a book to read.

Question 2.
What did Mani find on the seat when he woke up?
Answer:
When Mani woke up, he found pieces of the biscuits and wrappers on the seat.

Question 3.
If you were Mani, what would you do?
Answer:
If I were Mani, I would have asked my fellow passengers to talk softly in public and to keep clean the surroundings.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Let us write:
Creative writing with suspense:

In the dark cold winter night in 1950, Rani and his brother Raj were waiting at the old open railway station showering in fear and in cold. They wanted to go to the next station for half an hour distance but the train was one hour late. They kept their eyes and early open to hear the engine sound. But nothing came. Suddenly Raj saw the smoke coming from far and a streak of fire too.

Still, the train did not come. They started walking toward the direction of the ‘train’ seeing the smoke. Oh! what a surprise. The ‘train’ was actually a tribal man smoking cigar covering himself with a black blanket. Rani seamed with fear. The friendly tribal man understood their need and took them to the next station in his bullock cart. Rani and Raj understood brotherly have from an uncultured tribal man that day.

Writing a Story with suspense:

Words that help you create suspense:
suddenly, just then, at that moment, all of a sudden, silently, in alarm, scared, from the shadows, dark, unexpectedly, etc.

Let us use these words to write a paragraph on “A day in the forest”:

A day in the forest

Suddenly in a distance, I noticed some paws on the mud. My head turned red with fear and I silently stepped back. Just then, I saw a big brown furry animal with green eyes coming out of the shadows. In that moment, I didn’t know what I had to do. I screamed and ran. All of a sudden, I heard a howl. behind me. I turned to see two wolves chasing me.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Write a story with suspense:

That Night In Beach It was on December 26th. Sinha and Tiwari came from Barauni to Chennai to attend an important office duty. Their work was completed in the evening. They planned to leave Chennai the next day evening. So, that day night they went to the beach at around 9.00 pm. It was a no moon day and there was complete darkness. They walked along the beach and sat near a boat.

Nobody was there in that place. Suddenly, the boat started moving towards the Bay of Bengal. They looked inside the boat, but there was nobody. Both of them frightened. They started to run but they could not move their legs. They screamed in fear. All of a sudden, a voice instructed them to move towards the water and drown into the sea. Then their legs started to go to the sea.

By the time, a man was running towards them at a distance. He shouted at them not to go to the sea. He called the police over the phone. Police came. At that time, Sinha and Tiwari were walking in knee-deep water. Police rescued them. The man told that some years back, hundreds of people lost their lives in that place. Some ghosts are still wandering there during that particular day. Sinha and Tiwari could not recollect what had happened to them. They thanked the police and the man who helped them.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

I can do:

A. Answer the following:

Question 1.
Name of the object
Answer:
Tanker

Question 2.
In your mother tongue
Answer:
தண்ணீர் வாகனம்

Question 3.
Use in a sentence
Answer:
My uncle is a tanker driver

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

B. Write the animals and their young ones:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 6
Answer:
calf

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 7
Answer:
cub

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 8
Answer:
chick

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

C. Match the rhyming word:

1. green a. can
2. society b. care
3. man c. clean
4. welfare d. inability

Answer:

1. green a. clean
2. society b. inability
3. man c. can
4. welfare d. care

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

D. Recite the poem with correct intonation:
This activity to be done by students.

E. Choose the correct one show past perfect tense:

Question 1.
we ______ (see) the movie last week.
a) have seen
b) saw
c) had seen
Answer:
(c) had seen

Question 2.
I ______ (meet) him before.
a) had met
b) meet
c) have met
Answer:
(a) had met

F. Choose the correct one to show future perfect tense:

Question 1.
I ______ (finish) this book.
(a) had finished
(b) have finished
(c) will have finished
Answer:
(c) will have finished

Question 2.
By this time tomorrow, we ______ (arrive) in Chennai.
(a) will have arrived
(b) have arrived
(c) would have arrived
Answer:
(a) will have arrived

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Grammar – Textual Exercise:

A. I am a 5th student and I know all these.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 10

I know where to use these prepositions:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 9

B. I know three tenses and I can write all tenses.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water 11

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

5th English Guide The Case of the Missing Water Additional Questions and Answers

I. Fill in the blanks:

Question 1.
Divya followed her parents to the stream.
Answer:
False

Question 2.
Divya collapsed into the boat with Rani.
Answer:
True

Question 3.
Divya had an idea. She hugged the pump.
Answer:
True

Question 4.
Rani may be we shouldn’t have missed the village.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

II. Identify the character/speaker :

Question 1.
“We just need enough until the rains arrive”.
Answer:
Appa

Question 2.
“Further up, then?”
Answer:
goatherd

Question 3.
“Manju’s parents left the village”.
Answer:
Divya

Question 4.
“You can’t change anything”.
Answer:
Tanker man

Question 5.
“Like real Sanitary Engineers”.
Answer:
Rani

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

III. Answer the following questions:

Question 1.
What did Divya’s Ammachi, Amma, and Appa do when the village tank was almost dry?
Answer:
When the village tank was almost dry, Divya’s Ammachi prayed for rain. Her Amma collected water in all the buckets, pots, and vessels in the home. Appa took his tools to dig a little deeper.

Question 2.
What mystery did Divya solve at home?
Answer:
At home when Ammachi couldn’t find her reading glasses, Divya would help her find them from the book she was reading.

Question 3.
Who were the three people Divya asked ‘where the water had gone?
Answer:
Divya asked the fisherman, goatherd, and Rani about where the water had gone.

Question 4.
Where all did Divya go to find where the water had gone?
Answer:
First Divya went to the tank and then to the other side of the tank, she followed the dry stream bed down the hill and came to the bottom tank.

Question 5.
Why was the glass half empty?
Answer:
The class was half empty because the children had left the areas with their families as there was no water.

Question 6.
What do sanitary engineers do?
Answer:
Sanitary engineers build pipes, tanks, and drains.

Question 7.
What did Divya and Rani draw? Why?
Answer:
Divya and Rani drew the map of their village showing all its tanks and streams.

Question 8.
Where did the water go?
Answer:
The water was pumped and taken to the tanker below the bund to be carried to the city.

Question 9.
How did Divya and Rani stop the tanker man to take the water in the village?
Answer:
Divya and Rani tried to stop the tanker man from taking the water to the city by hugging the pump.

Question 10.
What happened when the monsoon came?
Answer:
When the monsoon came, it rained heavily, the bund overflowed and the stream rushed down the hill.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

The Case of The Missing water Summary in English and Tamil

The tank in Divya’s village was almost dry. Ammachi began to pray for rain. Amma collected all the buckets and pots and vessels in the house and filled them up.. “We need to store as much water as we can,” she said. Appa collected tools to dig a little deeper. “We just need enough until the rains arrive,” he said.

திவ்யாவின் கிராமத்திலிருந்த குளம் பெரும்பாலும் வறண்டு விட்டது. அம்மாச்சி மமை வரவேண்டுமென பிரார்க்கனை செய்தார். வீட்டிலிருந்த வாளிகள், பானைகள், பாத்திரங்கள் எல்லாவற்றையும் எடுத்து, அவற்றில் நீரை நிரப்பி
வைத்தாள் அம்மா. “நம்மால் முடிந்த அளவுக்கு தண்ணீரை சேமிக்க வேண்டிய தேவை ஏற்பட்டுவிட்டது”, என்றாள் அம்மா. கொஞ்சம் ஆழமாகத் தோண்டு வதற்கான கருவிகளை அப்பா சேகரித்தார். “மழை வரும் வரையில் நமக்கு இது தேவை”, என்றார் அவர்.

Divya got out her notebook and pencil. She put on her thinking cap and followed her parents to the tank. She examined the tank bed closely. It was cracked and dusty.

திவ்யா ‘ தனது நோட்டு புத்தகத்தையும் பென்சிலையும் எடுத்துக் கொண்டாள். தனது பெற்றோரை பின்தொடர்ந்தபடி குளத்திற்குச் சென்றாள். வெகு அருகிலிருந்தபடி குளத்தை அவள் ஆய்வு செய்தாள். நிலத்தில் பிளவு ஏற்பட்டு, தூசி படிந்திருந்தது.

Divya wondered, “Where did the water in the tank go? Did it run away? Was it stolen? This is a mystery!” Divya loved solving mysteries: Like the time Ammachi couldn’t find her reading glasses. Divya had found them in her book, marking the page she was reading. “I’ll find that water,” Divya muttered to herself.

திவ்யா ஆச்சர்யப்பட்டாள். “குளத்திலிருந்த தண்ணீர் எங்கே போனது? அது ஓடிவிட்டதா? திருடப்பட்டுவிட்டதா? இது ஒரு மர்மம்”, என்றாள். மர்மங்களுக்கு தீர்வு காண்பதை திவ்யா விரும்பினாள். படிப்பதற்கான கண் கண்ணாடியை அம்மாச்சி கண்டுபிடிக்க முடியாமல் போன சமயத்தில் நடந்ததைப் போல.

அவருடைய புத்தகத்தில், படித்த பக்கத்தை குறிப்பிட வேண்டி, அது வைக்கப்பட்டிருந்ததை திவ்யா கண்டுபிடித்துக் கொடுத்தாள். “அந்த தண்ணீரையும் நான் கண்டுபிடிப்பேன்,” என திவ்யா தனக்குள் முணுமுணுத்துக் கொண்டாள்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

Divya walked to the other side of the tank, past dead fish and dried reeds. “Do you know where the water could have gone?” Divya asked a fisherman. “Downstream?” the fisherman suggested. Divya followed the dry stream bed down the hill. At the bottom was another tank. It had lots of goats, but no water.

திவ்யா குளத்தின் மறுகரைக்கு நடந்தாள். இறந்து போன மீன்களையும், காய்ந்து போன நாணல்களையும் கடந்தாள். “தண்ணீ ர் எங்கே போயிருக்க முடியுமென உங்களுக்கு தெரியுமா?” என ஒரு மீனவரைதிவ்யா கேட்டாள்.

“கீழ்மட்டத்திற்கு போயிருக்கலாம்,” என்றார் மீனவர். குன்றின் அடியிலிருந்த, வறண்டு போன நீரோடையில் திவ்யா நடந்தாள். கீழே இன்னொரு குளம் இருந்தது. அங்கு பல ஆடுகள் மேய்ந்த படி இருந்தன, ஆனால் நீர் இல்லை.

Divya asked the goatherd, “Do you know where the water might be?” “Upstream,” the goatherd suggested. I “That’s where I came from,” Divya said. “No water there.” “Further up, then?” the goatherd said. “That’s where your water comes from.”

திவ்யா ஆடு மேய்ப்பவரிடம், “தண்ணீ ர் எங்கே போயிற்று என உங்களுக்குத் தெரியுமா?” என கேட்டாள். ஆடுமேய்ப்பவர், “மேல் மட்டத்திற்கு போயிருக்கலாம்” என்றார். “அங்கிருந்து தான் நான் வருகிறேன், அங்கு தண்ணீர் இல்லை” என்றாள் திவ்யா. “அதற்கும் மேலே. அங்கிருந்துதான் தண்ணீர் வருகிறது”, என்றார் ஆடு மேய்ப்ப வர்.

Divya climbed up to the tank. Then she climbed up some more to a tank further up the hill. There was no water, no birds. There was only one person there. “Rani, I can’t find any water. Any idea where it’s gone?” Divya called to her. She knew Rani from school.

“Downstream,” Rani called back. Divya was suddenly angry. She stomped her foot. “No!” she shouted. “It’s not. I
have searched and searched. It’s not upstream or downstream. Got it?”.

திவ்யா குளத்தை நோக்கி குன்றின் மேலே ஏறினாள். அங்கு இருந்த ஒரு குளத்தில் தண்ணீ ரும் இல்லை, பறவைகளும் இல்லை. ஒரே ஒரு பெண் மட்டும் இருந்தாள். “ராணி, தண்ணீரையே பார்க்க முடியவில்லை. அது எங்கே போயிற்று என்று ஏதாவது ஐடியா இருக்கிறதா?”

என திவ்யா அவளைக் கேட்டாள். பள்ளியிலிருந்தே ராணியை அவளுக்குத் தெரியும். “கீழ் மட்டத்தில்”, என்றாள் ராணி. திவ்யா திடீரென கோபப்பட்டாள். தரையை காலால் தட்டினாள்.

“இல்லை” என கூச்சலிட்டாள். “அங்கே இல்லை. நானும் தான் தேடினேன்-தேடினேன். அது மேல்மட்டத்திலும் இல்லை, கீழ்மட்டத்திலும் இல்லை. புரிந்ததா?”

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

“How about up there?” Rani suggested. Divya and Rani looked up at the sky.” The sun glared back at them. Everything was white-hot and dusty. “No,” they agreed together. “No water there. Divya collapsed into the boat with Rani and gnawed on a lotus stem. She was hot and tired.

அது இன்னும் உயரே சென்றிருக்கலாம்,” என்றாள் ராணி. திவ்யாவும், ராணியும் வானத்தைப் பார்த்தனர். சூரியன் அவர்களின் மீது ஒளியை பாய்ச்சியது. எல்லாமே வெள்ளையாக-வெப்பமாகவும், தூசியுடனும் இருந்தன. “இல்லை, அங்கே தண்ணீர் இல்லை”, அவர்கள் இருவருமே ஒரு சேர ஒப்புக் கொண்டனர். திவ்யா, ராணியுடன் படகில் சாய்ந்தபடி, ஒரு தாமரைத் தண்டை கடித்தாள். அவள் உடம்பு வெப்பத்தால் தகித்தது. அவள் களைப்படைந்தாள்.

“Manju’s parents left the village, “Divya said. “They went to the city” where they have water. Maybe we should all go.” “You go,” Rani snapped. “No one asked you to be here.” “Fine,” Divya said. And she stomped back home. But it wasn’t fine! There was still no water, still no rain.

மஞ்சுவின் பெற்றோர் இந்த கிராமத்தை விட்டுச் சென்று விட்டனர். நகரத்துக்குப் போய் விட்டனர். அங்கு அவர்களுக்கு தண்ணீ ர் கிடைக்கும். நாம் எல்லோரும் போக வேண்டி வரலாம்”, என்றாள் திவ்யா. “நீபோ, இங்கேயே இருக்கவேண்டுமென உன்னை
யாரும் கேட்டுக் கொள்ளப் போவதில்லை”, என்றாள் ராணி. “நல்லது” என்றாள் திவ்யா. அவள் வீட்டுக்குத் திரும்பினாள் ஆனால் அங்கு சூழ்நிலை சரியில்லை. இன்னும் அங்கு தண்ணீர் இல்லை, மழையும் இல்லை.

The next day, Divya brushed her teeth with muddy tank water in a tiny glass. “Thooo!” she spat. In school, the class was half-empty. More families had left the area. She missed all her friends! In the middle of Environmental Studies class, she turned and ran out of school. She ran and ran until she was panting. She finally sat at the side of the road.

அடுத்த நாள். சேறுகலந்த குளத்து நீரை ஒரு சிறிய கிளாஸில் வைத்துக் கொண்டு, திவ்யா பல் துலக்கினாள். “த்தூ!” என அவள் துப்பினாள். பள்ளியில் பாதி வகுப்பு காலியாக இருந்தது. அந்தப் பகுதியிலிருந்து மேலும் பல குடும்பங்கள் சென்று விட்டிருந்தனர்.

அவள் தன் எல்லா நண்பர்களையும் இழந்தாள். வகுப்பில், சுற்றுச்சூழல் பாடத்தின் நடுவே, அவள் எழுந்து, பள்ளியை விட்டு ஓடினாள். மூச்சிறைக்கும் வரை அவள் ஓடினாள். இறுதியில், சாலையின் ஒரு புறத்தில் அவள் அமர்ந்தாள்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

“I have to find the water!” she huffed. “Can I help?” said a voice. It was Rani who had seen Divya running away” from school. Divya beamed. “Yes!” “We have to do this properly,” Rani said. “Like real Sanitary Engineers.” “Like who…?” Divya asked. “Sanitary Engineers build pipes and tanks and drains. I am going to be one when I grow up,” Rani said. Divya and Rani decided to draw a map of their village and all its tanks and streams, showing all the places where the water might have flowed.

தண்ணீர் எங்கே போனது என நான் கண்டுபிடிக்க வேண்டும்”, என்று ஒரு வித கோபத்துடன் “உனக்கு உதவட்டுமா”, என்றது ஒரு குரல், அது ராணி தான். பள்ளியிலிருந்து திவ்யா ஓடிவந்ததை அவள் பார்த்தாள். “சரி”, என்றாள் திவ்யா.”சுகாதாரப் பொறியாளர்களைப் போல, நாம் இதை சரியாகச் செய்ய வேண்டும்”, என்றாள் ராணி. “யார் அவர்கள்?”, என்று திவ்யா கேட்டாள்.

“குழாய்கள், தொட்டிகள், வடிகால் வாய்க்கால்களை கட்டுகிறார்களே அவர்கள் தான். நான்பெரியவளாக வளர்ந்த பிறகு சுகாதாரப் பொறியாளராவேன்,” என்றாள் ராணி. அவர்களின் கிராமத்தின் வரைபடத்தை அவர்கள் இருவரும் வரைய தீர்மானித்தனர். மேலும் தண்ணீர் செல்லக்கூடிய வழித்தடங்கள், குளங்கள், ஓடைகள் எல்லாவற்றையும் வரைபடத்தில் குறிக்கவும் முடிவு செய்தனர்.

Where could the water possibly have gone? Finally, they sat back and pored over the map. “We haven’t seen that tank yet,” Divya pointed to one of the tanks they had drawn. “Let’s go,” Rani agreed. Divya and Rani began climbing up the hill. The stream here was dry as well.

தண்ணீ ர் எங்கே போயிருக்க கூடும்? இறுதியாக, அவர்கள் தரையில் அமர்ந்து, வரைபடத்தை கூர்ந்து ஆராயத்தொடங்கினர். “அந்தக் குளத்தை இதுவரை நாம் பார்க்கவில்லை, அவர்கள் வரைந்த குளங்களில் ஒன்றை சுட்டிக்காட்டியபடி, திவ்யா இவ்வாறு கூறினாள். “நாம் போகலாம்”, ராணி சம்மதித்தாள். ஏறத் தொடங்கினர். அந்த ஓடையும் வறண்டு திவ்யாவும், ராணியும் அந்தக் குன்றின் மீது போயிருந்தது.

“Maybe we shouldn’t have missed school. This tank is probably dry as well,” Rani said sadly. When they reached the tank, Divya” and Rani realised they were wrong. This tank was full! Rani pointed at a small pump at the end of the lake. There was a tanker just below the bund, collecting water as it flowed. A man stood by, guiding the tanker. “Mystery solved,” said Divya angrily.

நாம் பள்ளிக்குச் செல்வதை தவற விட்டிருக்கக் கூடாது. இந்தக் குளமும் வறண்டிருக்கிறது”, என்றாள் ராணி வருத்தமாக. குளத்தை அவர்கள் அடைந்தபோது, திவ்யா, ராணி இருவருமே தங்களது யூகம் தவறு என உணர்ந்த னர். அந்தக் குளத்தில் தண்ணீ ர் நிரம்பியிருந்தது.

அங்கு ஏரியின் முடிவில் ஒரு சிறு பம்ப் இருந்ததை ராணி சுட்டிக்காட்டினாள். கரைக்குக் கீழே ஒரு டேங்கர் (நீர் ஏற்றிச் செல்லும் வாகனம்) இருந்தது. அதில் தண்ணீர் நிரப்பப்பட்டுக் கொண்டிருந்தது. அதனருகில் ஒரு மனிதன் நின்றிருந்தான். “மர்மம் தீர்க்கப்பட்டது”, என்றாள் திவ்யா கோபத்துடன்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 3 The Case of the Missing Water

“Where are you taking our water?” Divya wanted to know. “The city,” the man said. “I need to supply nine-thousand litres today!” “That’s not fair!” Rani said. The man shrugged, “That’s how it is.” “My friend is a Sanitary Engineer, Divya yelled. “She knows what’s fair.” The man laughed.” Sanitary Engineer it seems! You’re just children!” Rani said quietly, “Yes, but I know you can’t just take our water away.”

“எங்கள் தண்ணீ ரை எங்கே எடுத்துப் போகிறீர்?” என்று திவ்யா கேட்டாள். “நகரத்திற்கு, இன்றைக்கு நான் 9,000 லிட்டர் தண்ணீ ரை சப்ளை செய்தாக வேண்டுமே”, என்றான் அந்த மனிதன். “அது நியாயமல்ல”, என்றாள் ராணி.” “அது அப்படித்தான்,” என்றான் அவன் தன் தோள்பட்டையை உயர்த்தியபடி, “என் நண்பர் ஒரு சுகாதாரப் பொறியாளர்.

அவருக்கு எது நியாயமெனத் தெரியும்,” என்று திவ்யா சத்தமிட்டாள். அந்த மனிதன் சிரித்தான். “துப்புரவாளர் என்று தோன்றுகிறது. நீங்கள் எல்லாம் குழந்தைகள்தான்,” என்றான் அவன். “ஆம். ஆனால், நீங்கள் எங்கள் தண்ணீ ரை எடுத்துச் செல்ல முடியாது,” என்று ராணி அமைதியாகச் சொன்னாள்.

“Go home,” the man said. “You can’t change anything!” Divya had an idea. She hugged the pump. “You can’t turn it on now!” Rani ran up to hug the pump too. “Hey!” said the man. Now he was really angry. “Just go home,” he said.

“வீட்டுக்குப் போங்கள், உங்கள் இருவரால் எதையும் மாற்றிடவிட முடியாது”, என்றான் அவன். திவ்யாவுக்கு ஒரு யோசனை தோன்றியது. அவள் அந்த “பம்ப்”-ஐ கட்டி அணைத்துக் கொண்டாள். “இப்போது உங்களால் இந்த பம்ப்-ஐ திருப்ப முடியாது.” ராணியும் ஓடிச்சென்று’ பம்ப்-ஐ அணைத்துக் கொண்டாள். இப்போது அந்த மனிதன் உண்மையிலேயே கோபப்பட்டான். “வீட்டிற்குப் போய் விடுங்கள்”, என்றான்.

That was when the clouds broke, and rain poured. “The ‘monsoon is here!” Divya shouted. “I’m going home, even if you aren’t, the tanker man said. It rained and rained. WOOSH, the bund overflowed, and the stream rushed down, splashing them.

அப்போது மேகங்கள் உடைந்து, மழை பெய்தது. “பருவமழை இங்கே ஆரம்பம்”, திவ்யா சத்தமிட்டாள். “நீங்கள் போகாவிட்டாலும், நான் வீட்டிற்குப் போகிறேன்”, என்று அந்த டேங்கர் மனிதன் கூறினான். மழை தொடர்ந்து பெய்தது. ஊஷ், குளம் நிரம்பி வழிந்தது. நீரோடையில் தண்ணீர் பாய்ந்து அவர்கள் மீது, தெறித்தபடி, கீழ்நோக்கி ஓடியது.

“The water has been found! Mystery solved!” Divya said. “WOOOOOO!” They yowled with joy.

“தண்ணீர் கண்டுபிடிக்கப்பட்டுள்ளது! மர்மம் தீர்ந்தது”, என்றாள் திவ்யா. “ஊ…” அவர்கள் மகிழ்ச்சியுடன் குரல் எழுப்பினர்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

5th English Guide The New Start Text Book Back Questions and Answers

In-Text Question:

Question 1.
Which quality makes ‘world is one and human is one’?
Answer:
We have to realize that we are all one. This quality makes ‘world is one and human is one’.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

A. Fill in the blanks:

Question 1.
Tenzin is from ______.
Answer:
Tibet

Question 2.
Tenzin’s family first lived in ______.
Answer:
Himachal Pradesh

Question 3.
If we didn’t have boundaries, we don’t need ______.
Answer:
weapons

Question 4.
______ fights with everyone in school.
Answer:
Nimmi

Question 5.
Miss Malliga teaches ______.
Answer:
computer

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

B. Answer the following questions:

Question 1.
Who helped Tenzin in learning English words?
Answer:
Julie, the art and craft teacher, helped Tenzin in learning English words.

Question 2.
Name the places that Tenzin’s family lived in.
Answer:
Tenzin’s family lived in Tibet, McLeod Ganj in Himachal Pradesh, Mysore, Gurupura, Kollegal in Karnataka.

Question 3.
What are the difficulties they faced in India?
Answer:
They didn’t know how to get a house. They didn’t know the names of the food items they wanted to buy. Shopping was the most difficult job for them.

Question 4.
Why did Tenzin cried every day?
Answer:
Tenzin cried every day as he badly missed his friends and his country – Tibet.

Question 5.
Why it is important for people to live without boundaries?
Answer:
We all are humans, and we live together on Earth. We need to share and grow with each other. So, it is important to live without boundaries.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

C. Try your own:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

D. Speak and win:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 3

Pick and support or oppose any one of the characters:

I support:

  1. Nimmie defended everyone who teased Tenzin.
  2. Binsa was a friend of Tenzin she was a Nepali. She practiced learning English.

I oppose:

  1. Nimmie fights with everyone.
  2. She was not an Indian.
  3. She did not know English. She did not have friends.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

Let us read aloud:

A. Read the passage 3 times and colour the dove for each time:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 4

A leader and his followers went to Ooty. They shared stories to forget thigh pain from their tired legs. They decided to take some rest. When they were crossing a river, the leader saw a poisonous scorpion floating in the river. It was going to die in the water. The leader wanted to save it but it bit him. Seeing this, the followers asked him the reason why he tried helping it even if it bites him. The leader said that helping others is the nature of human and biting is the nature of the insect.

Question 1.
Where were they going?
Answer:
They were going to Ooty.

Question 2.
What did the leader see on the river?
Answer:
The leader saw a poisonous scorpion floating in the river.

Question 3.
What is the main idea of the text?
Answer:
The main idea of the text is to insist that helping others is human nature.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

Let us write:

Question 1.
How to write a paragraph? We already know to write a paragraph, what are the parts of a paragraph?
Answer:
Topic sentence, Support sentence-1, Support sentence-2, and Conclusion.

Write a paragraph on the topic ‘Park’:

  1. Park is an area where we find trees, plants, flowers, play equipments, and keep fit equipment.
  2. People go to the park not only to relax but also to play, go for a walk, use keep fit equipments, and chat with friends.
  3. In city, we see parks maintained by the Metropolitan Corporation. Parks are found in all areas in the neighborhood.
  4. We should keep our parks clean. We must throw the waste in the bin. We must be aware of thefts and pick-pockets and be careful in the park.
  5. Apart from the regular parks, we also have special parks like – Zoological park, Amusement park, Birds’ park, etc.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

I can do:

A. Answer the following:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start 5

Question 1.
Name of the object
Answer:
Refrigerator

Question 2.
In your mother tongue
Answer:
குளிர்பதனப்பெட்டி

Question 3.
Use in a sentence
Answer:
Last month my father bought a refrigerator.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

B. Match the clipped words:

1. Photo a. mathematics
2. Math b. centum
3. Cent c. photograph

Answer:

1. Photo a. photograph
2. Math b. mathematics
3. Cent c. centum

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

C. Fill in the blank with the clipped word:

Question 1.
We bought a new ______.(refrigerator)
Answer:
fridge

Question 2.
He broke his ______. (spectacles)
Answer:
specs

Question 3.
We visited the ______. (zoological park)
Answer:
zoo

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

D. Circle the pronouns:

Question 1.
An old man lived in the village. He was one of the most unfortunate people in the world. The whole village was tired of him; he was always gloomy, he constantly complained, and was always in a bad mood.

Answer:
An old man lived in the village. He was one of the most unfortunate people in the world. The whole village was tired of him; he was always gloomy, he constantly complained, and was always in a bad mood.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

E. Fill in the bļanks with a pronoun:

Question 1.
Every morning, I brush my teeth and stare at ______ in the mirror.
(a) himself
(b) herself
(c) myself
(d) itself
Answer:
(c) myself

Question 2.
The children made holiday decorations by ______.
(a) itself
(b) themselves
(c) theirselves
(d) ourselves
Answer:
(b) themselves

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

5th English Guide The New Start Additional Questions and Answers

I. Choose the correct answer:

Question 1.
From Tibet, Tenzin first migrated to ______ in India.
(a) Arunachal Pradesh
(b) Himachal Pradesh
(c) Andhra Pradesh
Answer:
(b) Himachal Pradesh

Question 2.
We can fight the real evil of ______ and injustice in the world.
(a) hatred
(b) poverty
(c) greed
Answer:
(c) greed

Question 3.
Every ______ Tenzin went to the Government office to get his book signed.
(a) week
(b) month
(c) year
Answer:
(c) year

Question 4.
We all are ______ and we live together on Earth.
(a) aliens
(b) humans
(c) archaic
Answer:
(b) humans

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

II. Match the following :

a.

1. Charles a. baseball
2. Binsa b. Nepal
3. Nimmie c. fighter
4. Mother d. happy anywhere

Answer:

1. Tenzin a. computer
2. Julie b. Tibet
3. Malliga c. art and craft

b.

1. Tenzin a. computer
2. Julie b. Tibet
3. Malliga c. art and craft

Answer:

1. Tenzin a. Tibet
2. Julie b. art and craft
3. Malliga c. computer

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

III. Write True or False:

Question 1.
Beginning a new life in a new place is easy.
Answer:
False

Question 2.
Charles taught Tenzin to play baseball.
Answer:
True

Question 3.
We need to share and grow with each other.
Answer:
True

Question 4.
My mother says we cannot be happy anywhere.
Answer:
False

Question 5.
Often Tenzin thought of his friends in Tibet and cried.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

IV. Answer the following:

Question 1.
Where did Tenzin family live in Himachal Pradesh?
Answer:
Tenzin’s family lived in a refugee camp.

Question 2.
How did the Refugee Relief Group help Tenzin?
Answer:
The Refugee Relief Group (RGB) arranged a house for Tenzin and showed him where to buy what he needed. The RRG also helped him to get admission to a school close to his house.

Question 3.
Write the names of two teachers of Tenzin.
Answer:
Ms. Julie, the art and craft teacher, and Ms. Malliga, the computer teacher.

Question 4.
List three friends of Tenzin.
Answer:
Binsa, Charles, and Nimmi.

Question 5.
Why was Tenzin displeased?
Answer:
Tenzin was displeased because he missed his home in Tibet. Many people still looked at him as an alien in India.

Question 6.
What is the difference between the eagles and people according to Tenzin?
Answer:
An eagle never needs to be saved from another eagle. But people have to be saved from other people.

Question 7.
What are the real evils in the world?
Answer:
Greed and hunger.

Question 8.
What does Tenzin want to do to the people?
Answer:
Tenzin wants to help all people realize that we are all one.

Question 9.
What should Tenzin family do every year?
Answer:
Tenzin’s family had to go to the government office every year to get their book signed for staying in India.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

The New Start Summary in English and Tamil

Tenzin, a boy from Tibet was forced out of his country. He writes about his experience in his journal. Let us read about his experience.

திபெத்தைச் சேர்ந்த டென்ஜின் என்ற சிறுவன் தனது நாட்டை விட்டு வெளியேற வேண்டிய கட்டாயம் ஏற்பட்டது. அவனது அனுபவம் பற்றி அவன் ஒரு பத்திரிகையில் எழுதுகிறான். அவனது அனுபவத்தைப் பற்றி நாம் படிக்கலாம்.

My name is Tenzin. I am from Tibet. From Tibet, we first migrated to Himachal Pradesh in India. While we lived in a refugee camp in India, I learnt a few words of English. From Himachal Pradesh, we moved to Karnataka.

என் பெயர் டென்ஜின். நான் திபெத்தைச் சேர்ந்தவன். நாங்கள் திபெத்திலிருந்து முதலில் இந்தியாவில் உள்ள ஹிமாச்சல பிரதேசத்துக்கு குடி போனோம். நாங்கள் இந்தியாவில் ஓர் அகதிகள் முகாமில் வாழ்ந்தபோது, நான் சில ஆங்கில வார்த்தைகளைக் கற்றுக் கொண்டேன். ஹிமாச்சல பிரதேசத்திலிருந்து நாங்கள் கர்நாடகாவிற்கு வந்தோம்.

My family had a hard time adjusting to this new country. We moved many times. We first lived in McLeod Gani, and then we moved to Mysore. And from Mysore, we went to Gurupura and then to Kollegal. I was tired and homesick. Finally, we decided to come back and settle in Gurupura.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

எங்கள் குடும்பத்தாருக்கு இந்த புதிய நாட்டில் அனுசரித்து வாழ்வது மிகவும் கடினமாக இருந்தது. நாங்கள் பலமுறை இடம் மாறினோம். நாங்கள் முதலில் மக்லியோட் கஞ்ச்சில் வாழ்ந்தோம், பின்னர் மைசூருக்குப் போனோம். மைசூரில் இருந்து குருபுராவிற்கும் பின்னர் கொல்லேகாள் என்ற ஊருக்கும் போனோம். நான் மிகவும் களைத்துப் போனேன். சொந்த நாட்டைப் பற்றிய நினைவு அடிக்கடி வந்தது. இறுதியில் குருபுராவிற்கே திரும்பவும் வந்து குடியேற முடிவு செய்தோம்.

Beginning a new life in a new place was not easy. We didn’t understand the system in India. We didn’t know how to get a house. Shopping for food was the most difficult job. We didn’t know the names of the items we wanted to buy.

புதிய இடத்தில் புது வாழ்க்கையை துவங்குவது என்பது எளிதானதாக இல்லை. இந்தியாவின் வாழ்க்கை முறைகள் பற்றி எங்களுக்குப் புரியவில்லை. தங்குவதற்கு ஒரு வீட்டை எப்படி பெறுவது என்று கூட எங்களுக்குத் தெரியவில்லை. கடைக்குச் சென்று உணவை வாங்குவது தான் மிகவும் கடினமான வேலை. நாங்கள் வாங்க வேண்டிய பொருட்களின் பெயர்கள் (இந்நாட்டு மொழியில் என்னவென்று எங்களுக்கு தெரியாது.

we asked the Refugee Relief Group to help us. They arranged a house for us and showed us where to buy what we needed. They even helped us get admission to the school close to our house. I started going to school. In the beginning, I didn’t understand anything. I often thought of my friends in Tibet. I would cry every day after I returned from school. I wanted to go back to my school and my friends.

அகதிகள் நிவாரணக் குழுவை எங்களுக்கு உதவுமாறு நாங்கள் கேட்டோம். அவர்கள் நாங்கள் தங்க ஒரு வீட்டை ஏற்பாடு செய்தனர். எங்களுக்குத் தேவையானதை எங்கே வாங்க வேண்டும் என்றும் காண்பித்தார்கள். எங்கள் வீட்டுக்கு பக்கத்தில் இருந்த பள்ளியில் சேரவும் எங்களுக்கு உதவி செய்தார்கள்.

நான் பள்ளிக்குச் செல்ல ஆரம்பித்தேன். ஆரம்பத்தில் எனக்கு எதுவுமே புரியவில்லை .அப்பொழுது நான் அடிக்கடி என் திபெத் நாட்டு நண்பர்களை நினைப்பேன். பள்ளியில் இருந்து திரும்பியவுடன் தினமும் நான் அழுவேன். நான் என் திபெத் பள்ளிக்கும், திபெத் நண்பர்களிடமும் திரும்பிப் போக விரும்பினேன்.

Every year we need to go to the government office and get our book signed. Mother says that, if we miss getting it sianed then we will have to leave India too.

நாங்கள் ஒவ்வொரு ஆண்டும் அரசாங்க அலுவலகத்திற்குச் சென்று, எங்கள் புத்தகங்களில் கையெழுத்து வாங்க வேண்டும். நாங்கள் கையெழுத்து வாங்கத் தவறினால், இந்தியாவை விட்டு வெளியேற வேண்டும் என்று அம்மா சொன்னார்.

Now, I have made friends here. There is Julie, my art and craft teacher. She is a very nice person. She helps me learn English words. Miss Malliga is also a wonderful teacher. She teaches me computers. I have a friend whose name is Binsa. She is from Nepal. She didn’t know English either when she came here. Now we learn and practice English together. There is Nimmi who fights with everyone who teases us. And I must not forget to mention Charles, who taught me how to play baseball.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

இப்பொழுது எனக்கு இங்கு நண்பர்கள் இருக்கிறார்கள். என்னுடைய ஓவிய கலை ஆசிரியை ஜூலி மிகவும் நல்லவர். நான் ஆங்கில வார்த்தைகளைக் கற்றுக் கொள்ள உதவுகிறார். செல்வி மல்லிகாவும் ஓர் அற்புதமான ஆசிரியை. அவர் எனக்கு கணினி கற்றுக் கொடுப்பார். எனக்கு பின்சா என்ற ஒரு சிநேகிதி உண்டு.

அவள் நேபாள் நாட்டைச் சேர்ந்தவள். அவளுக்கும் இங்கு வந்த புதிதில் ஆங்கிலம் தெரியாது. இப்பொழுது நாங்கள் ஒன்றாக ஆங்கிலம் படித்து பயிற்சி செய்கிறோம். எங்களைக் கிண்டல் செய்யும் எல்லாரிடமும் சண்டை போட நிம்மி இருக்கின்றாள். நான் சார்லஸ் பற்றி சொல்ல மறக்கக் கூடாது. அவன்தான் எனக்கு பேஸ் பால் விளையாடக் கற்றுக் கொடுத்தான்.

I often wonder, how would it be if I had lived in the same place all my life? I miss my home in Tibet. But that does not mean that I am not grateful to India, its people, and the government. While many people are my friends, there are still many who look at us as though we were aliens. Sometimes, I want to tell them that we are humans too. We live on Earth too, just a different part of Earth.

என் வாழ்க்கை முழுவதையும் இந்த ஒரே இடத்தில் நான் வாழ்ந்திருந்தால் எப்படி இருந்திருக்கும் என நான் நினைத்து வியந்ததுண்டு . நான் என் திபெத் வீட்டை இழந்து தவிக்கிறேன். அதற்காக நான் இந்திய மக்கள் மீதும், அரசாங்கத்திடமும் நன்றி இல்லாதவனாக இல்லை.

இங்கு பல மனிதர்கள் எனக்கு நண்பர்களாக இருந்தாலும், பலர் இன்னும் எங்களை அந்நியர்களாகவே பார்க்கிறார்கள். சில சமயம் நான் அப்படிப்பட்டவர்களிடம் “நாங்களும் மனிதர்கள் தான்” என்று சொல்ல நினைப்பேன். நாங்களும் இந்த பூமியில் தான் வாழ்கின்றோம், என்ன, பூமியின் வேறு ஒரு பகுதியில் வாழ்கிறோம்.

Our history teacher tells us that is people who made the boundaries of the countries. We drew the lines before, we draw the lines now, and we will continue to draw new lines. I think we would not stop braving likes unless we realize that we are all one! We all are humans, and we live together on Earth. We need to share and grow with each other.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

நாடுகளின் எல்லைகளை உருவாக்கியவர்கள் மனிதர்கள் தான் என்று எங்கள் வரலாறு ஆசிரியர் கூறுவார். எல்லைக் கோடுகளை முன்காலத்தி ல்நாம் வரைந்தோம். இப்போது நாம் வரைகிறோம். இனியும் நாம் புதிய எல்லைக்கோடுகளை தொடர்ந்து வரைவோம்.

நாம் அனைவரும் ஒன்று என்பதை நாம் உணராத வரை நாம் இந்த செயல்களை (எல்லைக் கோடு வரைவதை நிறுத்தமாட்டோம் என்று நினைக்கிறேன். நாம் எல்லாரும் மனிதர்கள். நாம் ஒன்று கூடி இந்த பூமியில் வாழ்கிறோம். நாம் நம்முடையதை மற்றவருடன் பகிர்ந்து, அவர்களுடன் சேர்ந்து வளர வேண்டும்?

Now, that I think of this. I wonder if we did not have the boundaries, will we need weapons? Will we need protection from our own people? Does an eagle ever need to be saved from another eagle? Then, why do people have to be saved from other people?

இப்போது நான் இதை நினைக்கிறேன். நம் நாடுகளுக்கிடையே எல்லைகள் இல்லாவிட்டால் நமக்கு போர் ஆயுதங்கள் தேவைப்படுமா? என நான் கேட்கிறேன். நமது சொந்த மக்களிடமிருந்தே நமக்கு பாதுகாப்பு தேவைதானா?

ஒரு கழுகுக்கு மற்றொரு கழுகிடமிருந்து தன்னைப் பாதுகாத்துக் கொள்ளவேண்டிய தேவை ஏற்படுகிறதா? (இல்லையே) அப்படி என்றால் பிறகு ஏன் மனிதர்கள் மட்டும் பிற மனிதர்களிடமிருந்து காப்பாற்றப்பட வேண்டும்.

I want to help people realise that we are all one. And that, it is up to see beyond the boundaries and connect as people. Only then we can fight the real evil of greed and injustice in the world, together. I want to end by saying that I am happy now. My mother says we can be happy anywhere. I enjoy being here. Many people are very nice and helpful. I still remember my friends and my school in Tibet. I want to visit them when I grow up to tell them that we live in a wonderful world. To tell them that the world can be united only by its people.

நாம் அனைவரும் ஒரே குலம் தான் என்று மக்கள் உணருவதற்கு நான் உதவ விரும்புகிறேன். நாம் எல்லைகளை கடந்து மக்களோடு தொடர்பு கொள்வது என்பது நம் கையில் தான் உள்ளது. அப்பொழுது தான் தான் இவ்வுலகின் உண்மையான தீய சக்திகளான பேராசை, அநியாயம், அக்கிரமம் போன்றவற்றிற்கு எதிராக நாம் ஒன்றாக போராட முடியும்.

”நான் இப்பொழுது மகிழ்ச்சியாக இருக்கிறேன் என்று கூறி முடிக்க விரும்புகிறேன். நாம் எங்கு இருந்தாலும் மகிழ்ச்சியாக இருக்கலாம் என்று என் அம்மா சொல்கிறார். நான் இங்கு இருப்பதில் சந்தோஷப்படுகிறேன்.

அநேகர் இங்கு பழக நல்லவர்களாகவும் உதவி செய்பவர்களாகவும் இருக்கிறார்கள். நான் இன்னும் என் திபெத் பள்ளியையும், என் நண்பர்களையும் நினைவில் வைத்துள்ளேன். நான் பெரியவன் ஆனவுடன் அவர்களை சந்தித்து நாம் எப்படிப்பட்ட அற்புதமான உலகில் வாழ்கின்றோம் என சொல்ல விரும்புகிறேன். இவ்வுலகில் வாழும் மக்கள் மூலமாகத்தான் இந்த உலகம் இணைக்கப்பட முடியும் என்று நான் சொல்லுவேன்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 2 The New Start

Come, join me on this journey to make this world better. A safer place. A happier place. A place with no boundaries.

வாருங்கள், இந்த உலகத்தை நாம் சிறப்பாக மேம்படுத்த இந்தப் பயணத்தில் என்னுடன் சேருங்கள். பாதுகாப்பான இடம், ஒரு மகிழ்ச்சியான இடம், எல்லையில்லாத ஓர் இடம்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

5th English Guide The Witty Sparrow Text Book Back Questions and Answers

In-Text Question:

Question 1.
Guess how would the sparrow pull the elephant and the crocodile.
Answer:
The sparrow would not pull the elephant and the crocodile by itself. It took a strong creeper and tied the elephant with one end of the creeper. Then it tied the crocodile with the other end of the creeper. When it told them to pull, the elephant and the crocodile pulled each other at the same time.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

A. Choose the best answer:

Question 1.
All the animals called the sparrow _______.
a) queen
b) madam
c) princess
Answer:
b) madam

Question 2.
The brown sparrow laid _______ eggs.
a) four
b) six
c) three
Answer:
c) three

Question 3.
_______ lies stretching in the river.
a) crocodile
b) snake
c) tortoise
Answer:
a) Crocodile

Question 4.
Sparrow tied the elephant and the crocodile with a _______.
a) rope
b) cloth
c) creeper
Answer:
c) creeper

Question 5.
The sparrow solves the problem with her _______.
a) cunningness
b) intelligence
c) braveness
Answer:
b) intelligence

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

B. Number the pictures and incorrect order of the story:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 2
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 3
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 4
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 5
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 6
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 7

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

C. Try your own:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 8
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 9

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

D. Speak and win:

Join in either group and speak using 4 to 5 sentences to win.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 10

I support the sparrow for her intelligence:

  1. The sparrow was worried that the elephant might crack the eggs.
  2. The crocodile was blocking the way and asked the sparrow to drink muddy water.
  3. The sparrow gave a warning to the elephant and also to the crocodile.
  4. But both ignored the sparrow’s warnings.
  5. So, the sparrow tied both the animals with a strong creeper.
  6. So, nothing wrong in punishing both the animals, using intelligence.

I oppose the sparrow for using her intelligence to cheat others:

  1. Sparrow is a very small bird.
  2. It is not possible to tie both animals with a creeper.
  3. If the sparrow wanted to safeguard its eggs, it should shift its nest to a safer place.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

Let us read aloud:

Read the passage 3 times and colour a camel for each time:

Once two merchants lost a camel. They met a boy who was passing by and asked him if he had seen it. The boy said he had not seen the camel. He asked, “Was your camel blind in the right eye?”. “Yes, he was”, said the merchants. “Was it lame in one left foot?”, asked the boy. It was!”, said the merchants. “Was it’s front tooth missing?” asked the boy.” yes,” they said. “Did it have honey on one side and wheat on the other?”. “yes!,” they answered. “Please take us to it.”

“But, I have not seen your camel,” said the boy “and I do not know where it is”. The merchants got angry and said, “Really! How could you tell us everything about our camel?” “That is my secret”. said the boy.

The merchants took him to the king. The boy told the king that he had not seen it. Then, the king asked him how he knew so much about it. The boy said that the camel had eaten grass only on the left side of the path. So he knew that it was blind. The marks of its one left foot were faint.

This showed that the camel was lame. While eating grass, it had not eaten the grass in the middle. So he learnt that it had lost its front teeth. There were ants carrying grains of wheat on one side of the path and flies eating honey on the other.”
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 11

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

Find and write the clues:

Question 1.
Clue for blind eye _______.
Answer:
The camel had eaten grass only on the left side of the path.

Question 2.
Clue for lame _______.
Answer:
The marks of its one left foot were faint.

Question 3.
Clue for lost teeth _______.
Answer:
While eating grass, the camel had not eaten the grass in the middle.

Question 4.
Clue for the load on the camel _______.
Answer:
There were ants carrying grains of wheat on one side of the path and flies eating honey on the other.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

Let us write:

Dialogue Writing:

Write the dialogue and complete the story.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 12
Rabbit: Lion King, as I was coming to give myself as lunch for you, another lion blocked me on the way.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 13
Lion: How can another lion live in this forest, when I am here? Take me immediately to his place.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 14
Lion: Ah! yes, he looks like me. Here I will jump into the well and kill him.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 15
Rabbit: Oh foolish lion. It was not another lion, it was your own image reflection.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

 

I can do:

A. Answer the following:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 16

Question 1.
Name of the object
Answer:
Toffee

Question 2.
In your mother tongue.
Answer:
மிட்டாய்

Question 3.
Use in a sentence
Answer:
I like to eat a toffee.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

B. Fill in the blanks with to, too and two:

Question 1.
I need _______ write _______ pages on this topic.
Answer:
I need to write two pages on this topic.

Question 2.
These clothes are _______ expensive.
Answer:
These clothes are too expensive.

Question 3.
Donald ran _______ kilometers.
Answer:
Donald ran two kilometers.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

C. Tick the correct word:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 17
Answer:
too

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow 18
Answer:
two

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

D. Recite any four lines of the poem with correct intonation:

Activity to be done by students.

E. Match the rhyming words:

1. soft a. week
2. blow b. know
3. grow c. hot
4. seek d. flow

Answer:

1. soft a. hot
2. blow b. flow
3. grow c. know
4. seek d. week

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

F. Circle and write the adverbs from the sentences:

Question 1.
The boy speaks loudly.
Answer:
loudly

Question 2.
She speaks English fluently.
Answer:
fluently

Question 3.
Our mum spoke to us angrily.
Answer:
angrily

Question 4.
The painter paints wonderfully.
Answer:
wonderfully

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

5th English Guide The Witty Sparrow Additional Questions and Answers

I. Choose the correct answer:

Question 1.
The sparrow’s nest was in a _______.
(a) hut
(b) tower
(c) bush
Answer:
(c) bush

Question 2.
Gullu is the name of the _______.
(a) crocodile
(b) elephant
(c) Sparrow
Answer:
(b) elephant

Question 3.
The crocodile told the sparrow to drink the _______ water.
(a) clean
(b) well
(c) muddy
Answer:
(c) muddy

Question 4.
At last, the elephant ran into the _______.
(a) village
(b) forest
(c) town
Answer:
(b) forest

Question 5.
The sparrow went to the _______ of the creeper.
(a) center
(b) left end
(c) right end
Answer:
(a) center

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

II. Identify the Speaker:

Question 1.
“Today, I will let you be.”
Answer:
The sparrow

Question 2.
“Move on, did you say?”
Answer:
The crocodile

Question 3.
“Let us see if you can move an inch.”
Answer:
The sparrow

Question 4.
“Please let me go..”
Answer:
The elephant

Question 5.
“Don’t you dare to move.”
Answer:
The sparrow

Question 6.
“I won’t stand in your way.”
Answer:
The crocodile

Question 7.
“I won’t disturb you again…”
Answer:
The elephant

Question 8.
“I warned you yesterday.”
Answer:
The sparrow

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

III. Say True or False:

Question 1.
Once, a very foolish sparrow lived in a forest.
Answer:
False

Question 2.
All the animals respected the sparrow except the elephant.
Answer:
True

Question 3.
The sparrow had two eggs in her nest.
Answer:
False

Question 4.
The elephant came thumping towards the bush.
Answer:
True

Question 5.
That morning, the sparrow went to the river bank to drink water.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

IV. Answer the following:

Question 1.
How did the elephant walk?
Answer:
The elephant walked past the bush purposefully, making a “thud, thud” sound.

Question 2.
Why was the sparrow worried?
Answer:
The sparrow was worried because the elephant might crack the eggs.

Question 3.
Why did the sparrow warn the crocodile?
Answer:
The sparrow warned the crocodile because the crocodile was stretching in the spot, where the sparrow used to drink water.

Question 4.
Why were the elephant and the crocodile exhausted?
Answer:
The elephant and the crocodile were tied with a strong creeper by the sparrow. They pulled each other at the same time. That process of pulling went on all day. So, both the animals were exhausted.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

The Witty Sparrow Summary in English and Tamil

Once, a very clever brown sparrow lived in a forest had three eggs in her nest. The nest was in a bush. All the animals greeted her ‘Madam’ with respect. Gullu, the young elephant never did so. THUD! THUD! Gullu walked past the bush purposefully. It rattled the nest. Madam was worried that Gullu might crack the eggs.

ஒரு காலத்தில் ஒரு புத்திசாலியான பழுப்புநிறக் குருவி காட்டில் வாழ்ந்து வந்தது. புதரில் இருந்த அதன் கூட்டில் மூன்று முட்டைகள் இருந்தன. எல்லா விலங்குகளும் மரியாதையாக அந்தக்குருவியை ‘மேடம்’ என்று அழைத்தனர். ஆனால் குல்லு என்ற இளம் யானை ஒருபோதும் அப்படி செய்யவில்லை. வேண்டுமென்றே குல்லு தட தட வென்று புதரைக் கடந்து செல்லும். அதனால் கூடு அதிரும். இதனால் முட்டைகள் கீறல் விழுந்துவிடுமோ என குருவி கவலைப்பட்டது.

Sparrow to Elephant: If you do this tomorrow. I will tie you up with a strong rope and then, You can’t move at all. I warn you.

குருவி யானையிடம்: நாளை இதேமாதிரி நீ தடதடவென நடந்தால், நான் உன்னை பலமான கயிற்றைக் கொண்டு கட்டிவைத்து ”விடுவேன். உன்னால் அசையவே முடியாது. நான் உன்னை எச்சரிக்கிறேன்.

Elephant (யானை):
Tie me up!
Ha…ha…ha…
We will see.

ஹா! ஹா! என்னை கட்டி வைப்பாயா? பார்ப்போம்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

That afternoon, she went to the river bank to drink water. A crocodile was stretching in the spot she was drinking water.
Sparrow to Crocodile: Blocking me again? You have done it twice this week. Move on, I don’t want to drink muddy water.
Crocodile to Sparrow: Move on, did you say? I will stay put, you better go elsewhere to drink water.

மத்தியானம் குருவி ஆற்றங்கரைக்கு நீர் குடிக்க சென்றது. அது நீர் அருந்தும் இடத்தில் ஒரு முதலை படுத்து இருந்தது.
குருவி: மறுபடி என்னை வழிமறிக்கிறாயா? இந்த வாரத்தில் இரண்டு முறை இப்படி செய்துவிட்டாய். விலகு, நான் சேற்று நீரை குடிக்க விரும்பவில்லை.
முதலை: விலகு என்றா சொன்னாய்? நான் இங்கு தான் இருப்பேன். நீ வேறு இடத்திற்கு சென்று தண்ணீ ர் குடி.

Sparrow to Crocodile: Today, I will let you be. But if I find you in the same place tomorrow. I will tie you up with a strong rope.
Crocodile to Sparrow: The sparrow went to her nest and started thinking furiously.

குருவி முதலையிடம்: இன்று உன்னை விட்டுவிடுகிறேன். ஆனால் நாளை உன்னை இதே இடத்தில் நான் பார்த்தால், பலமான கயிற்றால் உன்னை கட்டிவிடுவேன்.
முதலை: சிறு ஜீவனான நீ என்னைக் கட்டுவாயா? ஹா… ஹா….
குருவி தன் கூட்டிற்கு சென்றது. அதற்கு புத்திசாலித்தனமான ஒரு யோசனை கிடைத்தது.

The next morning, Gullu came thumping towards the bush.
Elephant to Sparrow: HEY! Are you not tying me up?
Sparrow to Elephant: How dare you! Aren’t you afraid of me? Just wait.

மறுநாள் காலை, யானை தடதடவென்று புதரை நோக்கி வந்தது.
என்னிடம் உனக்கு பயம் இல்லையா? இங்கே சிறிது
யானை குருவியிடம்: “ஏய் நீ என்னை கட்டவில்லையா?”
குருவி யானையிடம்: “என்ன தைரியம் உனக்கு? காத்திரு”.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

The sparrow took a strong creeper and tied the elephant on one end. USHHHHH! Don’t you dare to move? Stay here, until I fly and reach the other end of the rope to pull you. When I say ‘pull’, pull with all your strength. Let us see if you can move an inch.

குருவி ஒரு பலமான தாவரக் கொடியை எடுத்து வந்து அதன் ஒரு முனையில் யானையை கட்டியது.
குருவி யானையிடம்: “உஷ்! உன்னை இழுக்க கயிற்றின் மறுமுனைக்கு நான் பறந்து செல்லும் வரை, நீ அசையாமல் இங்கேயே இரு. நான் இழு என்று சொல்லும் போது உன் முழு பலத்துடன் இழு. உன்னால் ஓர் அங்குலமாவது நகர முடிகிறதா என்று பார்ப்போம்.

It went to the river, saw the crocodile blocking its way.
Crocodile to Sparrow: I will not move! Just like yesterday, drink the muddy water.

குருவி ஆற்றுக்கு சென்றது. முதலை மறுபடியும் அதன் வழியில் குறுக்கிடுவதைக் கண்டது.
முதலை குருவியிடம்: “நான் நேற்றுப் போலவே சிறிது கூட அசைய மாட்டேன். நீ சேற்று நீரை குடி.”

Sparrow took the other end of the creeper and tied the crocodile.
Sparrow to Crocodile: I warned you yesterday. Now stay still, until I grab the other end. When I say ‘Pull’, let’s see if you are able to pull or not.

குருவி, தாவரக் கொடியின் மறுமுனையை எடுத்து வந்து முதலையை கட்டியது.
குருவி முதலையிடம்: “நான் நேற்றே உன்னை எச்சரித்தேன். இப்பொழுது நான் மறு முனையை பற்றி, இழுக்கும்வரை அசையாமல் இரு. நான் ‘இழு’ என்று சொல்லும்போது உன்னால் இழுக்க முடிகிறதா இல்லையா என பார்க்கலாம்.”

Sparrow went to the center of the creeper. Pull The elephant and the crocodile pulled each other at the same time.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Supplementary Chapter 1 The Witty Sparrow

குருவி, கொடியின் மையப் பகுதிக்கு சென்றது. ‘இழு’ என்று சத்தமிட்டது. யானையும், முதலையும் ஒரே சமயத்தில் ஒன்றையொன்று இழுத்தன.

This went on all day. Both the animals were exhausted.
Elephant to Sparrow: Please let me go. I won’t disturb you again…
Crocodile to Sparrow: Untie me! I won’t stand in your way.
Sparrow : Good, I will remove the rope. Gullu ran into the forest and the crocodile dived into the river. Soon the eggs hatched. Madam Sparrow lived happily with her three little babies.

நாள் முழுவதும் இப்படியே இழுத்துக் கொண்டு இருந்தன. முடிவில் இரண்டு விலங்குகளும் களைப்படைந்தன.
யானை குருவியிடம்: “தயவு செய்து என்னை விட்டுவிடு. நான் மறுபடியும் உன்னை தொந்தரவு செய்யமாட்டேன்,
முதலை குருவியிடம்: “என்னை கட்டவிழ்த்து விடு நான் மறுபடியும் உன் வழியில் குறுக்கிடமாட்டேன்”.

குருவி: இப்பொழுது நான் கொடி கயிற்றை எடுத்து விடுகிறேன். யானை குல்லு காட்டிற்குள் ஓடிவிட்டது. முதலையும் ஆற்றில் நீந்திச் சென்றுவிட்டது. விரைவில் குருவியின் முட்டைகள் பொறிந்தன. குருவி தன் மூன்று குருவிக்குஞ்சுகளுடன் மகிழ்ச்சியாக வாழ்ந்தது.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Poem 3 Social Responsibility Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Poem 3 Social Responsibility

5th English Guide Social Responsibility Text Book Back Questions and Answers

A. Answer the following questions:

Question 1.
When does the world become green?
Answer:
The world becomes green when we keep our surroundings clean.

Question 2.
Who is responsible for society?
Answer:
Everyone is responsible for society.

Question 3.
When do you feel proud?
Answer:
I feel proud when I keep the surroundings clean, putting the litter in a trash can.

Question 4.
What should we vow for?
Answer:
We should vow to do social welfare.

Question 5.
Are you the first to protect nature?
Answer:
Yes.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

B. Pick out the rhyming words and write:

Question 1.

1.green
2.human
3.will
4.welfare

Answer:

1.green a. clean
2.human b. can
3.will c. ill
4.welfare d. care

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Let Us Know:

Past Perfect Tense (கடந்தகால வினைமுற்று):

The past perfect tense is used to show that something happened before another action in the past.
கடந்த காலத்தில் ஒரு செயலுக்கு முன்பே இன்னொரு செயல் நடந்து முடிந்து விட்டதை குறிப்பது கடந்தகால வினைமுற்று ஆகும். It can also be used to show that something happened before a specific time in the past.

We know the forms of the verbs, they are:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 1

The past participle form is used in past perfect tense with auxiliary had.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

A. Fill in the blanks:

Example:
I had given him the book.

Question 1.
We ______ to the park. (go)
Answer:
We had gone to the park.

Question 2.
You ______ to your uncle’s house. (be)
Answer:
You had been to your uncle’s house.

Question 3.
He ______ before 5 ‘o’ clock. (sleep).
Answer:
He had slept before 5 ‘o’clock.

Question 4.
She ______ the bill. (pay)
Answer:
She had paid the bill.

Question 5.
They ______ him before the party. (meet)
Answer:
They had met him before the party.

Question 6.
It ______ before I touch it. (break)
Answer:
It had broken before I touched it.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Let us see when to use past perfect tense:
Event happened before another in the past:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 3

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

B. Complete the following sentences using past perfect tense:

Question 1.
The bus _____ the bus stop before I went. (leave)
Answer:
The bus had left the bus stop before I went.

Question 2.
The exam _____ when I reached the exam hall. (start)
Answer:
The exam had started when I reached the exam hall.

Question 3.
She _____ the apple as I told her to stop. (eat)
Answer:
She had eaten the apple as I told her to stop.

Question 4.
The satellite ______ on the moon before they gave the command. (land)
Answer:
The satellite had landed on the moon before they gave the command.

Question 5.
Raju ______ to the ground before others arrived. (arrive)
Answer:
Raju had arrived to the ground before others arrived. (arrive)

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Future Perfect Tense (எதிர்கால வினைமுற்று):

Future perfect tense is used for actions that will be completed before some other point in the future.
எதிர்காலத்தில் ஒரு செயலை முடிப்பதற்கு முன்னால், இன்னொரு செயலை செய்து முடிக்கப்போவதை குறிப்பது எதிர்கால வினைமுற்று ஆகும்.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 4

The past participle form is used in future perfect tense with auxiliary will have. Come let us use it:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 5

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

A. Fill in the blanks using future perfect tense:

Example :
I will have reached the place by 6 pm.

Question 1.
We ______ the painting by tomorrow. (complete)
Answer:
We will have completed the painting by tomorrow.

Question 2.
You ______ the match by this time tomorrow. (win)
Answer:
You will have won the match by this time tomorrow.

Question 3.
They ______ everyone to the marriage by next week. (invite)
Answer:
They will have invited everyone to the marriage by next week.

Question 4.
He ______ all the money within an hour. (spend)
Answer:
He will have spent all the money within an hour.

Question 5.
She ______ job in America by next year. (get)
Answer:
She will have got job in America by next year.

Question 6.
It ______ all the candies. (eat)
Answer:
It will have eaten all the candies.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

B. Mark (✓) if it is past perfect tense or (x) Future perfect tense:

Question 1.
I had gone to my grandma’s home.
Answer:
(✓) Past perfect

Question 2.
The boy will have grown up like a man in a few years.
Answer:
(X) Future perfect

Question 3.
She will have made the cake by 8 ‘o’clock.
Answer:
(X) Future perfect

Question 4.
They had cooked the vegetables.
Answer:
(✓) Past perfect

Question 5.
Muthu will have returned from Srilanka by next month.
Answer:
(X) Future perfect.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

C. Change the sentence into past perfect tense and future perfect tense:

Question 1.
I have posted the letter.
Answer:
Past perfect: I had posted the letter.
Future perfect: I will have posted the letter.

Question 2.
She has bought a violin.
Answer:
Past perfect: She had bought a violin.
Future perfect: She will have bought a violin.

Question 3.
Akash has jumped into the well.
Answer:
Past perfect: Akash had jumped into the well.
Future perfect: Akash will have jumped into the well.

Question 4.
We have built a house in our village.
Answer:
Past perfect: We had built a house in our village.
Future perfect: we will have built a house in our village.

Question 5.
They have cooked their meal.
Answer:
Past perfect: They had cooked the meal.
Future perfect: They will have cooked the meal.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

D. Fill the sentences with the appropriate Auxilliary:
(had), (will have)

Question 1.
Maha ______ asked a question to his father.
Answer:
Maha had asked a question to his father.

Question 2.
She ______ attended the meeting by tomorrow.
Answer:
She will have attended the meeting by tomorrow.

Question 3.
The fly ______ sat in the food before she covered it.
Answer:
The fly had sat in the food before she covered it.

Question 4.
Niru ______ joined her family in 2 years.
Answer:
Niru will have joined her family in 2 years.

Question 5.
The book ______ won him the award.
Answer:
The book had won him the award.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Let us listen:

Listen to the audio and tick (✓) if the statements are true:

Question 1.
Chennai is the fourth largest city in India to receive more rain.
Answer:
True

Question 2.
The airport is not closed.
Answer:
False

Question 3.
People were not able to get their food.
Answer:
True

Question 4.
The power supply in many areas is normal.
Answer:
False

Question 5.
It rained because of a depression in Bay of Bengal.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Let us speak:

Storry Telling:

The following steps are involved in Story-telling:
Step 1: Choose the story you want to tell.
Step 2: Tell the place where the story is happening.
Step 3: Tell who the characters are.
Step 4: Tell three events that lead to the end of the story.
Step 5: End the story.

Example:
The Ant and the Grasshopper:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 3 Social Responsibility 6

In a deep forest near the mountains, lived an ant and a grasshopper. The ant worked hard in the summer and saved food for the winter. The grasshopper played in the Sun without collecting food. The grasshopper always called the ant to play, but the ant wanted to save food for winter. It was now winter, the ant had food to eat but the grasshopper did not. We should work hard and save.

Try to tell your friend a story on your own.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

5th English Guide Social Responsibility Additional Questions and Answers

I. Answer the following:

Question 1.
List any four social responsibility given in the poem.
Answer:

  1. Keep your surroundings clean.
  2. Save electricity and do not waste.
  3. Put the litter in the trash can.
  4. Take care of nature.

II. Story telling:

Title: Wise King Solomon

King Solomon was known for his wisdom. Queen Sheeba wanted to test his wisdom. She took two identical flower garlands to Solomon. One was real and the other a paper garland. She asked the king to identify the real one. Solomon asked to open the windows. Soon a swarm of bees settled on the real garland. Solomon handed the real garland to Sheeba and she was happy.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Social responsibility Summary in English and Tamil

Our world becomes green,
When you keep the surroundings clean.
All of us are responsible for our society,
To take care of it is our duty.
Be proud of yourself as a human,
When you put the litter in a trash can.
Reduce the use of electricity by will,
And help the Earth grow without any
All should vow to do social welfare,
I will start with nature’s care.

நம் உலகம் பச்சை பசேல் என மாறுகிறது,
சுற்றுப்புறத்தை நீங்கள் சுத்தமாக வைத்திருக்கும்
போது நமது சமுதாயத்திற்கு நாம் அனைவரும் பொறுப்பானவர்கள்
அதை கவனித்துக் கொள்வது நமது கடமை.
ஒரு மனிதர் என்பதற்காக உங்களைப் பற்றி பெருமிதம் கொள்ளுங்கள்,
நீங்கள் குப்பையை அதற்கான குப்பைத்தொட்டியில் போடும் போது.
மின்சார பயன்பாட்டை ஓர் உறுதியுடன்,
குறையுங்கள் எந்த பாதிப்பும் இல்லாமல் இந்த பூமி வளர.
உதவுங்கள் சமூக நலனுக்கு ஏதேனும் செய்ய அனைவரும் உறுதிமொழி எடுப்போம்,
இயற்கையை பாதுகாத்து பராமரிப்பதுடன் நான் தொடங்குவேன்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 3 Social Responsibility

Social responsibility Glossary:

Litter – Waste (குப்பை)
Proud – Glad (பெருமிதம், மகிழ்ச்சி)
Reduce – Make something less (குறைத்தல்)
Responsible – In charge of (பொறுப்பு)
Society – Community (சமுதாயம்)
Trash can – Dust bin (குப்பைத் தொட்டி)
Vow – Pledge, promise (உறுதி மொழி)
Welfare – Comfort and security (பொதுநலன்)
Will – Determination (உறுதி)

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Poem 2 Why Questions Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Poem 2 The Dreamer

5th English Guide The Dreamer Text Book Back Questions and Answers

A. Answer the following questions:

Question 1.
How are we divided in real world?
Answer:
In the real world, we are divided by caste, religion, race, and wealth.

Question 2.
Does the poet want diversity? why?
Answer:
No, the poet does not want diversity. Due to diversity, wars occur and people have to die.

Question 3.
Do you like this kind of world?
Answer:
Yes, I like this kind of world, that is without any diversity, to live peacefully.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

B. Imagine your world and write its qualities in the cloud:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

Let Us Know:

Pronouns:

Pronouns are used in the place of a noun. When we have to repeat a noun, we should use a pronoun instead of a noun.

Types of Pronouns:

1. Subjective Pronoun:
Acts as the subject of a sentence. It performs the action of the verb.
Subjective Pronouns:
I, We, You, They, He, She, It
Example :

  1. I went to the post office yesterday.
  2. She talked to her friend on the cell phone.
  3. You walked 3 miles yesterday.
  4. They live near my house.
  5. We work together as a team.
  6. It is a beautiful scene on the wall.
  7. He likes tomato soup.

2. Objective Pronoun:
Replaces a noun and functions as an object in the sentence.
Objective Pronouns:
Me, Us, You, Him, Her, It, Them
Example :

  1. she walked out to meet them.
  2. They said that it was good to see her.
  3. She told me all about it:
  4. Prem called Sheela and me for lunch.
  5. Grandma came to the hospital with us.
  6. The teacher gave him an answer.
  7. I bought these gifts for you.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

3. Possessive Pronoun:
Takes the place of a noun phrase to show ownership.
Possessive Pronouns:
My, Our, Your, Their, His Her, Its
Example :

  1. Your lunch is ready.
  2. Go to her birthday party.
  3. The dog is licking its bone.
  4. This is my sister’s house.
  5. This is his computer.
  6. Their dog barks all time.
  7. You can use our car.

4. Reflexive Pronoun:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 7
In the above examples, the coloured words represent Reflexive Pronouns.
A Reflexive Pronoun is used when something does something to itself.
Reflexive Pronouns:
Myself, Ourselves, Yourself, Yourselves, Themselves, Himself, Herself, Itself
Example:

  1. She took herself to the hospital.
  2. I whistled to myself to pass time.
  3. We thought to ourselves we have made the best decision.
  4. Pull yourselves together, the warden is coming.
  5. The students decorated their classrooms by themselves.
  6. Balu introduced himself to his workers.
  7. We can make a good team ourselves.
  8. Don’t blame yourself for the mistake.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 3

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

Text Book Excercise:

Try this:

Fill up with the correct Pronouns:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 4
Answer:
A boy has a dog. He takes it for a walk. A man gives it ice cream. His dog wanted the ice cream.

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 5
Answer:
A girl has a pen. She wants paper. A boy gives her the paper. Their drawing was nice.

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 6
Answer:
There was a building. It was very tall. Workers built themselves strongly. People live in their stories.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

A. Choose the correct reflexive pronoun:

Question 1.
Each morning, I brush my teeth and stare at ______ in the mirror.
(a) himself
(b) herself
(c) myself
(d) itself
Answer:
(c) myself

Question 2.
Dad and I painted the trailer ______.
(a) myself
(b) himself
(c) itself
(d) ourselves
Answer:
(d) ourselves

Question 3.
The children made holiday decorations by ______.
(a) itself
(b) ourselves
(c)themselves
(d) their selves
Answer:
(c) themselves

Question 4.
Paul copies his friend’s homework instead of doing it ______.
(a) itself
(b) himself
(c) myself
(d) yourself
Answer:
(b) himself

Question 5.
Please make at home while you wait for ______.
(a) themselves
(b) himself
(c) yourselves
(d) herself
Answer:
(c) yourselves

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

B. Complete the sentence with the correct reflexive pronoun:
(Myself, yourself, himself, herself, itself, ourselves, themselves)

Question 1.
I like ______.
Answer:
I like myself.

Question 2.
She put ______ into trouble.
Answer:
She put herself into trouble.

Question 3.
Teachers teach ______ a new lesson every day.
Answer:
Teachers teach themselves a new lesson every day.

Question 4.
The machine will destroy ______ once its task is done.
Answer:
The machine will destroy itself once its task is done.

Question 5.
You made it harder for ______.
Answer:
You made it harder for yourself.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

Let us listen:

C. Listen to the audio and tick where the following statements are true or false:

Question 1.
It is the first day at School.
Answer:
True

Question 2.
All the children are coming only by bus.
Answer:
False

Question 3.
There are many children outside.
Answer:
False

Question 4.
She hold her mom’s hand very tight.
Answer:
False

Question 5.
The teacher smiles at Rani.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

Let us speak:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 8
Lion: “I am going to eat you”.
Mouse: “Oh! lion! Please leave me. I can save you in danger”.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 9
Lion: “How will you save me? Now run away before I eat you”
Mouse: “Thank you, Mr. Lion!”

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 10
Lion: “Help, Help! I have caught in a net”.
Mouse: “Oh king, I am happy I could help you”.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 11
Lion: “Thank you rat for saving me”.
Rat: “Let us help each other and live happily”.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

5th English Guide The Dreamer Additional Questions and Answers

I. Look at the pictures. Make simple sentences and tell the story:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 12
A hen laid her eggs on alternate days.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 13
She sat patiently on her eggs to hatch.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 14
The eggs break and the chicks peep out.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 2 The Dreamer 15
The hen and its chicks went to the fields happily.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

II. Answer the following:

Question 1.
What does the poet think about diversity?
Answer:
The poet thinks that diversity will bring hatred, fight, and killing among people of different castes and religions.

Question 2.
How can we remove inequality in this world?
Answer:
We can remove inequality by sharing our belongings with others.

Question 3.
What will be the result of inequality?
Answer:
Inequality among people will lead to greed, hunger, poverty, and hatred.

Question 4.
Does only the poet dreams? What does he dream?
Answer:
No, not only the poet but the others also dream. He dreams, of a united world without any diversity or inequality.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

The Dreamer Summary in English and Tamil

Imagine!
There are no diversity,
It isn’t hard to do,
Nothing to kill or die for.

கற்பனை செய்து பாருங்கள்…
(மக்களிடம் இனம், மொழி போன்ற
வேற்றுமைகளே இல்லாத ஒரு நிலையை)
இதைச் செய்வது கடினமல்ல.
இது யாரையும் கொல்வதற்கோ, யாரும் சாவதற்கோ செய்யப்படுவதல்ல

Am I a dreamer?
I hope not the only one,
Will you join me?
To make the world as one.

நான் ஒரு கனவு காண்பவனா?
நான் ஒருவன் மட்டுமே கனவு காண்பவன் என்பதில் எனக்கு நம்பிக்கை இல்லை.
நீங்கள் என்னுடன் சேருவீர்களா?
உலகை ஒற்றுமையாக (ஒன்றுபட்டதாக) மாற்ற.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

Imagine!
All that belongs to you isshared,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger.

கற்பனை செய்து பாருங்கள்
உங்களுக்குச் சொந்தமானவை எல்லாமே பகிர்ந்து கொள்ளப்படுகின்றன என்ற நிலையை.
இதை உங்களால் செய்ய முடியுமா என்று நான் கேட்கிறேன்.
இதில் பேராசைப்படுதல் அல்லது பட்டினி கிடத்தல் என்பதற்கான தேவையே இருக்காது

Am I a dreamer?
I hope not the only one,
Will you join me?
To make the world as one.

நான் கனவு காண்பவனா?
நான் ஒருவன் மட்டுமே கனவுகாண்பவன் என்பதில் எனக்கு நம்பிக்கை இல்லை.
நீங்கள் என்னுடன் சேருவீர்களா?
உலகை ஒற்றுமையாக (ஒன்றுபட்டதாக) மாற்ற.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 2 The Dreamer

The Dreamer Glossary:

Belong – To be a part (சொந்தமானது)
Greed – Excessive desire (பேராசை)
Hunger – Desire for food (பட்டினி)
Hope – Confident (நம்பிக்கை)
Imagine – Think (கற்பனை செய்தல்/நினைத்தல்)
Share – Distribute (பகிர்ந்து கொள்வது)
Wonder – Surprise (ஆச்சர்யம் (Here, inquire, question/கேட்டல்)

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Poem 1 Why Questions Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Poem 1 Why Questions

5th English Guide Why Questions Text Book Back Questions and Answers

A. Match the rhyming words:

1. flow a. know
2. grow b. week
3. seek c. blow

Answer:

1. flow a. blow
2. grow b. know
3. seek c. week

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

B. List questions to which you seek answer using ‘Why?’:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

C. Answer the following:

Question 1.
Why should we ask questions?
Ans :
We should ask questions to know the answers. Thus we can improve our knowledge.

Question 2.
Do you love to seek answers to the questions?
Answer:
Yes.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Let Us Know:

Adverb:

Words that describe an action or verb are called adverbs.

How:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 3

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 4

When:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 5

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 6

Where:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 7

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 8

How Often:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 9

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 10

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

A. Choose the correct answer:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 11
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 12

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 13
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 14

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 15
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 16

Question 4.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 17
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 18

Question 5.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 19
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 20

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

B. Circle and write the adverbs:

Question 1.
He laughed merrily.
Answer:
Merrily

Question 2.
We will leave today.
Answer:
Today

Question 3.
Suddenly the old man fainted.
Answer:
Suddenly

Question 4.
I’m waiting here.
Answer:
Here

Question 5.
I drink coffee thrice.
Answer:
Thrice

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

C. Pick and write the adverbs to complete the sentences:
(loudly, beautifully, brilliantly, bravely, cunningly)

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 21
My dog barks _______.
Answer:
My dog barks loudly.

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 22
She won the game _______.
Answer:
She won the game brilliantly.

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 23
She coloured the picture _______.
Answer:
She coloured the picture beautifully.

Question 4.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 24
The lion fought _______.
Answer:
The lion fought bravely.

Question 5.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 poem 1 Why Questions 25
A jackal cheated the crow _______.
Answer:
A jackal cheated the crow cunningly.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Let us Listen:

Listen to the audio and fill in the blanks:

Question 1.
In North America football is known as _______.
Answer:
soccer

Question 2.
It is a game with two teams of _______ players.
Answer:
eleven

Question 3.
Fouls usually lead to a _______.
Answer:
yellow card

Question 4.
Two yellow cards are equal to one _______.
Answer:
red card

Question 5.
Yellow card is known as _______.
Answer:
caution

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Let us speak:

How to deliver a speech?

There are 3 important steps to learn to deliver a speech.

Step 1: Connect

  • Maintain eye contact with all.
  • Move your hands to express
  • Maintain your volume (everyone should be able to hear you)

Step 2: Construct

  • Topic: Good day to one and all. Today, I am going to speak about _______.
  • Opinion: I feel ___ (Express your opinion of the topic.)
  • Examples: Give three examples to strengthen your opinion.
  • Opinion: Tell your opinion again.
  • Closing: Thank you all.

Step 3: Content

  • Topic: _______ (What is your topic?)
  • Opinion: _______ (How do you feel about the topic?)
  • Example 1: _______ (Why do you feel so?)
  • Example 2: _______ (Why do you feel so?)
  • Example 3: _______ (Why do you feel so?)
  • Opinion: _______ (How do you feel about the topic?)
  • Closing: _______.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Pair up and speak to your partner on the topic “My favourite hero” for 30 seconds:

My favourite hero

Good day to one and all. Today, I am going to speak about my favourite hero, Dr. A.P.J. Abdul Kalam.

He was a man from Rameshwaram who dreamt of touching the sky by becoming a pilot. He ended up being one of the most popular Presidents of India.

He was well known for his contributions to science. He was a motivational speaker. He was also an academician and wrote many inspirational books.

He developed missiles AGNI ( a ballistic missile) and PRITHVI (surface to surface missile). Thus he was known as the Missile Man of India.

He received doctorates from nearly 40 universities, including Edinburg University and Oakland University.
Switzerland commemorates May 26 as Science Day in memory of APJ Abdul Kalam as it was on this day in 2005 when he visited the country.

Even in his death, Dr. Kalam gave us a message worth remembering. He died doing what he loved the most – teaching and igniting young people’s minds with his words of wisdom. Thank you all for listening to my speech.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

5th English Guide Why Questions Additional Questions and Answers

A. Match the following:

1. Sky a. soft
2. Earth b. blue
3. Silk c. hot
4. Fire d. round

Answer:

1. Sky a. blue
2. Earth b. round
3. Silk c. soft
4. Fire d. hot

B.

1. River a. blow
2. Wind b. shine
3. Sun c. pour
4. Rain d. flow

Answer:

1. River a. flow
2. Wind b. blow
3. Sun c. shine
4. Rain d. pour

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Additional Grammar:

Adverb:

  1. Most adverbs are formed by adding ” – ly” to an adjective.
    regular + ly → regularly
    (adjective) (adverb)
  2. If the adjective already ends in “-ly”, the “-y” usually changes to “-i”.
    heavy → heavily (adjective) (adverb)
  3. There are many common adverbs that do not end in “-ly”.
    e.g. again, also, just, never, often, soon, today, too, very, well.

I. Use the adverbs and fill in the blanks:
(normally, never, gradually, always, regularly, generally)

Question 1.
Police men are _______ trained well.
Answer:
generally

Question 2.
Story books have _______ a fascinated me.
Answer:
always

Question 3.
I go to college _______.
Answer:
regularly

Question 4.
Mom _______ lets me stay up late.
Answer:
never

Question 5.
My fever _______ reduced.
Answer:
gradually

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Additional Delivering A Speech:

Deliver a speech on “Healthy foods”:

Healthy foods

A very good morning to all present here. Today I am going to speak about healthy foods.

Eating the right foods keeps us healthy, without disease, and gives us long life. So it is essential to know about healthy foods.

Healthy foods are all naturally available foods around us. Most of them are cheap. Cereals, fruits, and vegetables are available everywhere. Most of them may be eaten raw to get all the nutrients present in them.

When natural foods are cooked in too much water, the nutrients are lost. When we remove the outer coats of fruits and vegetables, the high nutrients in them are lost.

There should be variety in the foods we eat. Seasonal fruits and vegetables are easily available and cheap too. They strengthen our organs.

When natural foods are healthy and tasty, we need not go for junk foods that are harmful and brings in problems like indigestion.

Let’s take a pledge today to eat healthy foods and keep away junk foods.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Why Questions Summary in English and Tamil

Why is the sky blue?
Why is the earth round?
Why is silk soft?
Why is fire hot?
Think! Why is it so?

வானம் ஏன் நீல நிறமாக உள்ளது?
பூமி ஏன் உருண்டையாக உள்ளது?
பட்டு ஏன் மென்மையாக உள்ளது?
நெருப்பு ஏன் சூடாக உள்ளது?
சிந்தியுங்கள்! அது ஏன் அப்படி உள்ளது?

Why does the river flow?
Why does the wind blow?
Why does the sun shine?
Why does the rain pour?
Think! Why is it so?

ஆறு ஏன் ஓடுகிறது?
காற்று ஏன் வீசுகிறது?
சூரியன் ஏன் ஒளி வீசுகிறது?
மழை ஏன் பெய்கிறது?
சிந்தியுங்கள் ! அது ஏன் அப்படி?

Let us seek,
With questions all week,
As we grow,
With answers to know,
Think!

நாம் தேடுவோமாக,
வாரம் முழுவதும் வினாக்களுடன்.
நாம் வளரும் போது,
விடைகளை அறிந்து கொள்ள,
சிந்தியுங்கள்!

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Poem 1 Why Questions

Why Questions Glossary:

Blow – to move along (வீசுதல்)
Pour – flowing (பெய்தல்)
Shine – bright (ஒளிருதல்)
Soft – smooth (மென்மையான)

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

5th English Guide The Monster Tree Text Book Back Questions and Answers

A. Fill in the blanks:

Question 1.
Jana and her family moved to the village _______ back.
Answer:
one month

Question 2.
Jana saw a _______ behind her.
Answer:
branch of the tree

Question 3.
The squirrel ran to the _______ tree.
Answer:
monster

Question 4.
The monster tree was protecting the _______.
Answer:
squirrels

Question 5.
The villagers took oath to not harm the _______.
Answer:
nature

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

B. Answer the following:

Question 1.
Why did Jana have a nightmare?
Answer:
The previous evening Jana went and saw the monster tree. One of the branches came to hit her and she ran away. So, she had a nightmare.

Question 2.
Why did Jana chase the squirrel?
Answer:
Jana chased the squirrel to get back her earring.

Question 3.
Why did Jana’s friends stop her from going near the tree?
Answer:
Jana’s friends stopped her from going near the tree because the branches of the tree would hit her.

Question 4.
Who made the tree become a monster?
Answer:
The selfish people who mercilessly destroyed everything, made the tree become a monster.

Question 5.
Why was the tree called ‘The mother tree’?
Answer:
The tree was called, “The mother tree” because it protected all the squirrels living on it.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

Let us build:

Try to find the relationship:

Guess:

Question 1.
What is a pup to a dog?
Answer:
Yes, pup is the Young one of a dog.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 1

Let us learn more young ones:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 2                   Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 3 Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 4                     Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 5

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 6                                             Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 7
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 8                                        Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 9
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 10                                     Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 11
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 12                   Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 13
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 14                          Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 15

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

Animal Its young ones
1. Alligator Hatchling
2. Ape Baby
3. Bat Pup
4. Bear Cub
5. Buffalo Calf
6. Camel Calf
7. Cat Kitten
8. Crane Chick
9. Deer Fawn
10. Dog Pup
11. Duck Duckling
12. Eagle Eaglet
13. Elephant Calf
14. Fish Fry
15. Frog Tadpole
16. Goose Gosling
17. Hare Leveret
18. Kangaroo Joey
19. Lion Cub
20. Monkey Infant
21. Ostrich Hatchling
22. Owl Owlet
23. Ox Calf
24. Sheep Lamb
25. Tiger Cub
26. Zebra Foal

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

A. Match the animal with its young one:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 16
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 17

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

B. Fill in the blanks:
Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 18
Answer:
Calf

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 19
Answer:
Kitten

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 20
Answer:
Eaglet

Question 4.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree 21

Answer:
Fry.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

C. Fill in the blanks:
(hatchling, gosling, fry, lamb)

Question 1.
The fisher caught the _______.
Answer:
fry

Question 2.
The ostrich took care of its _______.
Answer:
hatchling

Question 3.
The goose is swimming with its _______.
Answer:
gosling

Question 4.
A Shepherd had a _______.
Answer:
lamb.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

5th English Guide The Monster Tree Additional Questions and Answers

I. Match the following:

Word Meaning
1. massive a. scary dream
2. oath b. large
3. nightmare c. pledge

Answer:

Word Meaning
1. massive a. large
2. oath b. pledge
3. nightmare c. scary dream

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

II. Link the correct opposites:

Word Opposite
1. worried a. close
2. open b. backward
3. forward c. relaxed

Ans:

Word Opposite
1. worried a. relaxed
2. open b. close
3. forward c. backward

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

III. Identify the speaker/character:

Question 1.
“Did you have a nightmare?”
Answer:
Jana’s mother

Question 2.
“It was a big peepul tree”.
Answer:
Jana’s friend

Question 3.
“Go away! Please go away!”.
Answer:
The monster tree

Question 4.
“I am the last of my kind in this village”.
Answer:
pregnant squirrel

Question 5.
“I have to find my earring”.
Answer:
Jana

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

IV. Say true or false:

Question 1.
One can hear the cry of a wolf far away.
Answer:
True

Question 2.
The reeds from the bush have caught my hands.
Answer:
False

Question 3.
The trunk of the tree cracked open and the tree laughed.
Answer:
False

Question 4.
Jana was a brave and curious little girl.
Answer:
True

Question 5.
The villagers took an oath not to do any harm to nature.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

V. Fill in the blanks:

Question 1.
A bolt of massive lightning appeared with a rumble of _______.
Answer:
thunder

Question 2.
Many years passed and the area near the tree is _______ now.
Answer:
desolate

Question 3.
One by one, many _______ came out from the tree.
Answer:
squirrels

Question 4.
The tree said, “I did not know that people are so.
Answer:
selfish

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

VI. Answer the following:

Question 1.
Describe Jana’s dream about the monster tree.
Answer:
Jana saw the monster tree in the lightning night and got scared. She screamed and the monster woke up. Its sharp sword-like branches came towards Jana.

Question 2.
What did Jana’s friend tell her about the tree?
Answer:
Jana’s friend told her that it was a big peepal tree near the entrance of the village. All children played under it and many birds nest on it. The elders rested in its shade.

Question 3.
What did the “monster’s tree” do when children went near it?
Answer:
When the children went near the monster tree, it shook its leaves, twisted its branches, and threw the swing near the children. Then the trunk of the tree cracked open and the tree roared.

Question 4.
Who stopped the villagers from cutting the tree? Why?
Answer:
The village head stopped the villagers from cutting the tree; because the tree had helped the village.

Question 5.
How did the village head stop people from going near the tree?
Answer:
The village head made the people make a fence around the tree to stop people from going near it.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

Question 6.
Write about Jana’s earrings.
Answer:
When Jana was playing near the monster tree, she felt her ear tingle. So she removed her earrings and kept it on the ground. Suddenly a squirrel took her earring and ran away. Jana chased the squirrel to find her earring.

Question 7.
Who were the friends of the monster tree?
Answer:
Hundreds of squirrels living in its branches were the friends of the monster tree.

Question 8.
What did Jana do when she knew the tree was good and helpful?
Answer:
When Jana came to know that the tree was good and helpful, she put her fear away and tried to find the reason for the change in the tree’s behaviour. She spent many days watching the tree.

Question 9.
Who ran to the monster tree for its life?
Answer:
A pregnant squirrel ran to the monster for its life.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

VII. Speak and win:

Support or oppose the character – Monster tree

I support:

  • The monster tree is a good, and helpful tree.
  • Elders rest in its shade.
  • It protects the squirrels.
  • Children play under it.
  • Birds made a nest on it.

I oppose:

  • The monster tree shook its leaves, twisted its branches throw the swing on the children.
  • The tree trunk cracked and the tree roared.
  • Its branch came to hit Jana

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

VIII. Match the following:

Animal Its young one
1. Lion a. Hatchling
2. Elephant b. Cub
3. Alligator c. Calf

Answer:

Animal Its young one
1. Lion a. Cub
2. Elephant b. Calf
3. Alligator c. Hatchling

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

The Monster Tree Summary in English and Tamil

It is very dark, and the wind is whistling, no one is around. One can hear the cry of a wolf far away. The bush is dancing to the wind’s music. It seems as if it was a welcome dance. Behind the bush, there was a huge shadow. It moved slightly and, for a second everything was quiet. No wind no movement nothing. There was dead silence. Suddenly, a bolt of massive lightning appeared with a rumble of thunder. In the lightning, I could see the tree. It was a monster tree. I got scared and wanted to run away.

As I screamed in fear, the monster woke up. I could see it, now awake, transformed into a monster amid the bolts of lightning that hit the ground. I wanted to run, but I couldn’t move my legs. The reeds from the bush have caught my legs, “Oh my god! It is going to kill me,” I thought! I tried to free my legs but in vain. The monster’s branches became very sharp, like branches became very sharp, like branches became very sharp, like a sword, and came towards me. My heart raced and, I felt it might burst.

கும்மிருட்டு, காற்று விசில் அடிக்கும் சத்தம், சுற்றிலும் ஒருவருமில்லை தூரத்தில் ஒரு நரி ஊளையிடும் ஓசை கேட்கிறது. காற்றின் இசைக்கு புதர் நடனமாடுகிறது. அது வரவேற்பு நாட்டியம் போன்றிருந்தது. புதருக்குப் பின் ஒரு பெரிய நிழல். அது லேசாக அசைந்தது. பின்னர் ஒரு வினாடி எங்கும் நிசப்தம். காற்றும் இல்லை, எதுவுமில்லை. மரண அமைதி.

வானத்தில் ஒரு பெரிய மின்னல் கீற்று தோன்றியது. இதைது அதைத் தொடர்ந்து இடி உருளும் ஓசை. மின்னல் வெளிச்சத்தில் என்னால் அந்த மரத்தைப் பார்க்க முடிந்தது. அது ஒரு அசுர மரம். நான் பயந்து, ஓடிவிட நினைத்தேன். நான் பயத்தினால் அலறிய போது அந்த அசுரன் விழித்துக் கொண்டான்.

தரையை தொட்ட மின்னல் கீற்றுகளின் ஒளியின் மத்தியில், மரம் விழித்து, அசுர வடிவம் எடுத்ததை என்னால் பார்க்க முடிந்தது. நான் ஓடிவிட நினைத்தேன், ஆனால் என்னால் என் கால்களை நகர்த்த முடியவில்லை. புதரில் இருந்த நாணல் கொடி, என் கால்களில் சிக்கிக் கொண்டது. “ஆ, கடவுளே, அது என்னை கொன்று விடப்போகிறது”, என்று நினைத்தேன்.

என் கால்களை புதரிலிருந்து விடுவிக்க முயன்றேன். ஆனால் அது வீணாக முடிந்தது. அசுரனின் கிளைகள், வாளைப்போல கூர்மையாக மாறி என்னை நோக்கி வந்தது. என் இதயம் வேகமாக துடித்தது. அது வெடித்து விடுவது போல் உணர்ந்தேன்.

“Jana! What happened? Get up! Did you have a nightmare?” Asked her mother. Jana hugged her mother and” slept with her. Her mother asked her about the dream in the morning, but Jana said nothing. Only a month ago Jana and her family had come to the village.

ஜனா! என்ன நடந்தது? எழுந்திரு! கெட்ட கனவு கண்டாயா?”, என்று அவள் அம்மா கேட்டார். ஜனா தன் தாயாரை அணைத்துக் கொண்டு அவருடன் உறங்கினாள். காலையில் அவளுடைய கனவைப் பற்றி அவள் அம்மா கேட்டார். ஆனால் ஜனா ஒன்றும் கூறவில்லை. ஜனாவின் குடும்பத்தினர் ஒரு மாதத்திற்கு முன்பு தான் அந்த கிராமத்திற்கு வந்திருந்தனர்.

The previous day, Jana’s friend was telling her, “It was a very big peepal tree near the entrance of the village. All children used to play under it, and many birds made nests on it. The elders rested in the shade. But one day two men were running away from the tree. They said there was a monster in it and asked people to not go near it. The children ignored the warning and went to play.

When the children stepped near the tree, it shook its leaves. They hadn’t seen the tree like this. They looked at one another and, altogether took another step. The tree twisted its branches and threw the swing near them. Then, the trunk of the tree cracked open and the tree roared. The tree had become a monster. They got scared and ran away.”

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

முன்தின நாள் தான் ஜனாவின் தோழி அவளிடம், “கிராம நுழைவாயிலில் ஒரு பெரிய அரச மரம் இருக்கிறது. எல்லா சிறு பிள்ளைகளும் அதன் கீழ் விளையாடுவார்கள், பறவைகள் அதன் மீது கூடு கட்டின. பெரியவர்கள் அதன் நிழலில் ஓய்வு எடுத்தனர்.

ஆனால் ஒரு நாள் இரண்டு மனிதர்கள் அந்த மரத்தை விட்டு தூர ஓடினர். அவர்கள் அந்த மரத்தில் ஓர் அசுரன் இருப்பதாக சொல்லி, மக்கள் அதன் அருகே போக வேண்டாம் என்று கேட்டுக் கொண்டார்கள்.

பிள்ளைகள் அந்த எச்சரிக்கையை புறக்கணித்து விட்டு விளையாடச்சென்றார்கள். பிள்ளைகள் மரத்தின் அருகே சென்றவுடன், அது தன் இலைகளை உதிர்த்தது. அவர்கள் அந்த மரத்தை அப்படி பார்த்தது இல்லை. அவர்கள் ஒருவரையொருவர் பார்த்துக் கொண்டு, எல்லாருமாக சேர்ந்து, ஓர் அடி முன்னே எடுத்து வைத்தனர். மரம் தன் கிளைகளை முறுக்கி, ஊஞ்சலை அவர்கள் அருகே வீசியது.

பின்னர், மரத்தின் அடித்தண்டு கீறல் விட்டு திறந்தது, மரம் கர்ஜித்தது. அந்த மரம் அசுரனாக மாறிவிட்டது. அவர்கள் பயந்து ஓடி விட்டனர்”, என்று சொன்னாள்.

She continued, “Children went to the village and told the elders what happened near the tree. No one believed them. Soon many more got affected by the tree, and this worried the people of the village. They planned to cut it. But the village head stopped them. He told them how the tree had helped the village. He advised them to make a fence around the tree to stop people from going near it. Since then, the tree is called the monster tree. Many years have passed, and the area near the tree is desolate now.”

தோழி தொடர்ந்து சொன்னாள்: “பிள்ளைகள் கிராமத்துக்குச் சென்று, மரத்தின் அருகே நடந்ததை பெரியோர்களிடம் கூறினர். ஒருவரும் அதை நம்பவில்லை. விரைவில் பலரும் மரத்தினால் பாதிக்கப்பட்டார்கள். இது கிராம மக்களை கவலை
கொள்ளச் செய்தது. அதை வெட்ட திட்டமிட்டனர். ஆனால் கிராமத் தலைவர் அவர்களை தடுத்துவிட்டார். அந்த மரம் கிராமத்தினருக்கு எப்படி உதவி உள்ளது என்று அவர் அவர்களிடம் கூறினார்.

மக்கள் அதன் அருகே போவதை நிறுத்த, மரத்தைச் சுற்றி ஒரு வேலி போட அறிவுரை கூறினார். அப்பொழுதில் இருந்து அந்த மரம் அசுர மரம்’ என்று அழைக்கப்பட்டது. பல வருடங்கள் கடந்துவிட்டன. மரத்தின் அருகே உள்ள பகுதி இப்பொழுது தனித்து வெறிச்சோடி உள்ளது.

The previous evening, Jana went to play with her friends. She was a brave and, curious little girl. They were playing a few meters away from the monster tree. Jana was waiting for her turn. Just then, she felt her ears tingle. She removed her earrings and kept it on the ground. Suddenly, a squirrel took her earring and ran away. She chased it, and before she knew it, she was in front of the monster tree.

Her friends shouted, “No, Jana! Don’t go there!” She replied, “I have to find my earring.” Then, they shouted in fear, “It is behind you. Run Jana! Run” she turned and saw one of the branches coming to hit her. She bent down and dodged it. She ran away from the tree. That night, she had a nightmare.

அன்று சாயந்திரம் ஜனா தன் நண்பர்களுடன் விளையாடச் சென்றாள். அவள் ஒரு துணிச்சலான ஆர்வமுள்ள சிறுமி. அவர்கள் அந்த அசுர மரத்திற்கு சில மீட்டர் தூரத்தில் விளையாடிக் கொண்டிருந்தனர். ஜனா தனது முறைக்குக் காத்திருந்தாள். அச்சமயம், அவள் காதுகளில் கூச்சமாக உணர்ந்தாள்.

எனவே காதணிகளை கழட்டி தரையில் வைத்தாள். திடீரென்று அவளது காதணிகளை ஓர் அணில் தூக்கிக் கொண்டு ஓடியது. அவள் அதைத் துரத்திக் கொண்டு சென்ற போது, அவள் அறிந்துக் கொள்வதற்கு முன், அசுர மரத்துக்கு முன்னால் வந்து விட்டாள்.

“வேண்டாம் ஜனா, அங்கே போகாதே”, என்று அவள் நண்பர்கள் கத்தினார்கள். “நான் என் காதணிகளை கண்டுபிடிக்க வேண்டும்”, என்று பதிலளித்தாள் ஜனா. “அது உனக்கு பின்னால் உள்ளது. ஓடு ஜனா ஓடு”, என்று அவர்கள் பயத்தில் கத்தினார்கள். அவள் திரும்பிய போது, கிளைகளில் ஒன்று தன்னை தாக்க வருவதைக் கண்டாள். அவள் கீழே குனிந்து, தப்பித்துக் கொண்டாள். அவள் மரத்தை விட்டு தூர ஓடினாள். அன்று இரவு அவள் ஒரு கெட்ட கனவு கண்டாள்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

That day Jana decided to overcome her fear. So, she asked more about the monster tree. She came to know that the tree was good and helpful. She put her fear away and tried to find the reason for the change in tree’s behaviour. So, she spent many days watching the tree. She went to the tree whenever she had the time. She felt that the tree was also watching her.

அன்றைய தினம் அவள் தன் பயத்தை போக்கிக் கொள்ள விரும்பினாள். எனவே, அவள் அந்த அசுர மரத்தைப் பற்றி மேலும் அதிகம் கேட்டு அறிந்துக் கொண்டாள். அந்த மரம் உதவும் குணம் கொண்ட நல்ல மரமாக இருந்ததை தெரிந்துக் கொண்டாள். அவள் தன் பயத்தை ஒதுக்கி விட்டு, மரத்தின் குண மாற்றத்திற்கான காரணத்தை அறிய முயன்றாள். அதனால், பல நாட்கள் அவள் அந்த மரத்தைக் கண்காணிப்பதில் செலவிட்டாள். நேரம் கிடைத்தப் போதெல்லாம் மரத்திடம் சென்றாள். மரமும் தன்னைக் கண்காணிப்பதை அவள் உணர்ந்தாள்.

One day, she decided to go near the ree. When she crossed the fenced area, the tree started to scare her. But, not as much as before. She But, not as much as before. She stepped forward, and the tree swayed its branches again. Then, the tree dropped its sharp branches close to her. Yet, she was not afraid. When she was going to touch the tree, it opened its mouth and roared. Jana calmly touched the tree and patted it.

The branches stopped moving, and it was quiet. The tree grumbled, “Go away! Please, go away!” She asked, “Why? I know you are a good tree. Why are you doing this?” The tree shouted, “Yes…. I was good but, it is only because of you I have become like this!”

ஒரு நாள், அவள் மரத்தின் அருகே செல்ல முடிவெடுத்தாள். வேலி போட்டிருந்தப் பகுதியை அவள் தாண்டிய போது, மரம் அவளை பயமுறுத்தத் துவங்கியது. ஆனால் முன்புபோல் பயங்கரமாக அல்ல. அவள் முன்னேறிச் செல்ல அடி எடுத்து வைத்தாள். மரம் மறுபடியும் தன் கிளைகளை அசைத்தது.

பின்னர் மரம் தன் கூரிய கிளைகளை அவள் அருகே இறக்கியது. ஆனாலும், அவள் பயப்படவில்லை . அவள் மரத்தைத் தொட சென்றபோது, அது தன் வாயை திறந்து கர்ஜித்தது. ஜனா அமைதியாக மரத்தைத் தொட்டு,அதை தட்டிக் கொடுத்தாள்.

கிளைகள் அசைவதைநிறுத்தி அமைதியானது. “போய் விடு! தயவு செய்துபோய் விடு” என்று மரம் முணுமுணுத்தது. “ஏன்? நீ ஒரு நல்ல மரம் என்று எனக்குத் தெரியும். எதனால் இப்படி செய்கிறாய்?” என்று அவள் கேட்டாள். “ஆம், நான் நல்ல மரமாகத்தான் இருந்தேன், ஆனால், உங்களால் தான் நான் இப்படி ஆகிவிட்டேன்” என்று மரம் சப்தமிட்டது.

“Sorry! You are a little girl. What would you do? Wait, let me call my friends,” said the tree. “Come out,” said the tree. In a few seconds, one by one, many squirrels came out from the tree. Hundreds of them were there. The tree continued. “They are the reason for me to become a monster. Long ago, a pregnant squirrel came here.” She said, “I am the last of my kind in this village. The hunters are trying to kill me. Please save me.” The tree said, “I did not know that people were so selfish. They destroy everything mercilessly. I wanted to save the squirrels. So, I became a monster.”

After listening to the tree’s story, Jana felt embarrassed. She went to the village head and explained. The villagers understood their mistake and took an oath not to do any harm to nature. From that day on the villagers
started calling it ‘The mother tree’.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 3 The Monster Tree

“மன்னித்துக்கொள்! நீ ஒரு சிறு பெண். நீ என்ன செய்வாய்? இரு, நான் என் நண்பர்களை கூப்பிடுகிறேன்”, என்று மரம் சொன்னது. “வெளியேவாங்க”, என்றது மரம். சில நொடிகளில், ஒவ்வொன்றாக மரத்தில் இருந்து பல அணில்கள்வெளியே வந்தன. நூற்றுக்கணக்கானவை அங்கே இருந்தன. மரம் தொடர்ந்தது, “அவர்கள் தான் நான் அசுரனாக மாறியதற்குக் காரணம்.

நீண்ட காலத்திற்கு முன், ஒரு கர்ப்பமான அணில் இங்கே வந்தது”. அணில் சொன்னது, “இந்த கிராமத்தில் என் இனத்தின் கடைசி அணில் நான்தான். வேடர்கள் என்னைக் கொல்ல முயல்கிறார்கள். தயவு செய்து என்னை காப்பாற்று”.

“மக்கள் மிகவும் சுயநலவாதிகள் என்று எனக்குத் தெரியாது. அவர்கள் எல்லாவற்றையும் இரக்கமில்லாமல் அழிக்கிறார்கள். நான் இந்த அணில்களைக் காப்பாற்ற நினைத்தேன். எனவே நான் அசுரனானேன்” என்றது மரம். மரத்தின் கதையைக் கேட்டபின், ஜனா மிகவும் சங்கடப்பட்டாள்.

கிராமத் தலைவரிடம் சென்று அவள் விவரித்தாள். கிராமத்தார் தங்கள் தவறை உணர்ந்து, இயற்கைக்கு எந்த தீங்கும் செய்யக் கூடாது என்று உறுதி எடுத்தனர். அந்த தினத்திலிருந்து கிராமத்தினர் அதை “அம்மா மரம்,” என அழைக்கத் தொடங்கினர்.

The Monster Tree Glossary:

Dodged – Avoided to escape (நகர்ந்து தப்பித்தல்)
Ignore – Refuse to take notice of (புறக்கணித்தல்)
Massive – Large (பெரிய)
Nightmare – Scary dream (பயமுறுத்தும் கனவு)
Oath – Promise, pledge (உறுதிமொழி)
Reeds – A tall plant of the grass family (நாணல்)
Screamed – Cried loudly (அலறுதல்)
Transformed – Making a change in the form (மாற்றம் செய்தல்)
Whistling – High pitched sound by using breath (விசிலடித்தல்)

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

5th English Guide The Cracked Coffee Cup Text Book Back Questions and Answers

Let us understand:

A. Fill in the blanks:

Question 1.
Teddy took his pillow as a sign of ______ them.
(a) giving farewell
(b) welcoming
(c) scolding
Answer:
(b) welcoming

Question 2.
Kani and Teddy were in the garden at ______.
(a) 11 PM
(b) 10 PM
(c) 12 PM.
Answer:
(c) 12 pm

Question 3.
Muthu collected ______ from every house.
(a) food
(b) garbage
(c) clothes
Answer:
(b) garbage

Question 4.
Anbu was ______ old boy.
(a) 3 year
(b) 4 year.
(c) 2 year
Answer:
(c) 2 year

Question 5.
Kani took Teddy out for a ______.
(a) Part
(b) walk
(c) School
Answer:
(b) walk

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

B. Answer the questions:

Question 1.
Why did Kani run to the kitchen?
Answer:
Kani ran to the kitchen to pick up the garbage bag.

Question 2.
Where did Kani see the old cracked cup?
Answer:
Kani saw the old, cracked cup near the kitchen sink.

Question 3.
Who were the guests to Kani’s home?
Answer:
Rani aunty and her two-year-old son Anbu were the guests to Kani’s home.

Question 4.
What did Kani realize in the story?
Answer:
Kani realized that she had to be compassionate. She also decided to treat everyone equally with love and respect.

Question 5.
Do you think you treat everyone equally? Justify with an example.
Answer:
Yes, I treat everyone equally. I use to help the poor, irrespective of their caste, religion, with my pocket money.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

Let us build:

A. Match the clipped word and write it on the line:

1. spectacles a. auto
2. microphone b. maths
3. automobile c. cent
4. mathematics d. mic
5. centum e. specs

Answer:

1. spectacles a. specs
2. microphone b. mic
3. automobile c. auto
4. mathematics d. maths
5. centum e. cent

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

B. Write down clipped words for the given pictures:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 2

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 3
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 4

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 5
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 6

Question 4.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 7
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 8

Question 5.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 9
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup 10

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

C. Write the correct clipped words on the line:

Question 1.
I saw him in the ______ (laboratory).
Answer:
I saw him in the lab.

Question 2.
I have ______ (examination) next week.
Answer:
I have an exam next week.

Question 3.
She acted in the ______ (advertisement) first time.
Answer:
She acted in the ad first time.

Question 4.
She bought a new ______ (refrigerator).
Answer:
She bought a new fridge.

Question 5.
I saw some wild animals in the ______ (zoological park).
Answer:
I saw some wild animals in the zoo.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

5th English Guide The Cracked Coffee Cup Additional Questions and Answers

I. Write the correct clipped word for the word given in the bracket:

Question 1.
My uncle presented me a __ (bicycle)
Answer:
cycle

Question 2.
Raju bought a __(handkerchief)
Answer:
kerchief

Question 3.
David is suffering from ____ (influenza)
Answer:
flu

Question 4.
Sugar price is dropped to Rs. 40 per ___ (kilogram).
Answer:
kilo

Question 5.
Put your ___(signature) on the application.
Answer:
sign

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

II. Match the following:

Word Meaning
1. disturbed a. short sleep
2. excited b. troubled
3. nap c. thrilled

Answer:

Word Meaning
1. disturbed a. troubled
2. excited b. thrilled
3. nap c. short sleep

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

III. Link the correct opposites:

Word Opposite
1. stop a. many
2. few b. before
3. after c. start

Answer:

Word Opposite
1. stop a. start
2. few b. many
3. after c. before

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

IV. Name the character or speaker:

Question 1.
“You take Teddy for a walk. Ok?”.
Answer:
Kani’s father

Question 2.
“Will you eat these sweets?”.
Answer:
Kani’s mother

Question 3.
“I am excited to play with Anbu”.
Answer:
Kani

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

V. Answer the following:

Question 1.
What does Teddy do when he sees someone he knows?
Answer:
Teddy was always happy to see someone he knew. He used to run to the gate with his pillow to welcome them. He would not stop wagging his tail and followed them until they pet him.

Question 2.
Who was Selvi and what did she do in Kani’s home?
Answer:
Selvi was the house helper at Kani’s house. She would clean the house and would clean the vessels in the kitchen.

Question 3.
Who was Muthu? What did Kani give him?
Answer:
Muthu was the person who would collect garbage from every house. Kani gave him leftover food.

Question 4.
Where was the provision store? Who was its owner?
Answer:
The provision store was at the end of the street. Amar was the owner of the store.

Question 5.
What do you know about the dog lying outside the shop?
Answer:
Some people threw stones at the dog lying outside the shop. Teddy played with it and Kani petted the dog.

Question 6.
Describe Mary.
Answer:
Mary was a differently-abled person. She sold candles outside a church.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

The Cracked Coffee Cup Summary in English and Tamil

Kani was waiting for her parents to return from work. She was eager to talk to her parents about her day at school. Suddenly, Teddy, the dog ran to the gate with his favorite pillow. “Teddy, where are you running?” asked Kani.

பெற்றோர் வேலையில் இருந்து திரும்புவதற்காக கனி காத்துக் கொண்டிருந்தாள். அவள் அன்று பள்ளியில் நடந்தவற்றை தன் பெற்றோரிடம் கூறுவதற்கு ஆவலாய் இருந்தாள். திடீரென்று தனக்கு பிடித்தமான தலையணையுடன் அவள் வளர்ப்பு நாய் ‘டெடி’ வாசலுக்கு ஓடியது. “டெடி, எங்கே ஓடுகிறாய்?”, என்று கனி கேட்டாள்.

Kani ran after Teddy to see where he was going. Kani’s parents were at the gate. Teddy was so happy to see them and he took his pillow as a sign of welcoming them. Teddy would not stop wagging his tail and followed them until they pet him. Kani didn’t wait for a moment and started talking about her day to her parents.

டெடி எங்கே போகிறது என்று பார்க்க கனி அதன் பின்னால் ஓடினாள். வாசற்படியில் கனியின் பெற்றோரைக் கண்ட டெடி, மகிழ்ச்சியாக தன் தலையணையுடன் வரவேற்றது. டெடி தன் வாலை ஆட்டுவதை நிறுத்தாமல், அவர்கள் அதனைக் கொஞ்சும் வரை பின் தொடர்ந்தது. கனி ஒரு நிமிடம் கூட தாமதிக்காமல், தன் பெற்றோரிடம் அன்றைய தினம் நடந்தவைகளை சொல்ல ஆரம்பித்தாள்.

It was a Saturday morning. At 9 AM, while Kani was painting, Teddy again ran to the gate with his pillow. “Teddy, parents are here and where are you running again?” asked Kani.

அது ஒரு சனிக்கிழமை. காலை ஒன்பது மணிக்கு கனி வர்ணம் தீட்டிக் கொண்டிருந்தாள். டெடி மறுபடியும் வாசற்படிக்கு தலையணையுடன் ஓடியது. “டெடி, அம்மாவும் அப்பாவும் இங்கே இருக்கும் போது நீ எங்கே மறுபடியும் ஓடுகிறாய்?”, என்று

Kani again ran after him. This time it was Selvi, the house helper at the gate. Teddy would not stop wagging his tail and followed her until she pet him. Selvi then started cleaning the house and every time she walked near Teddy, he would wag his tail. Kani walked into the kitchen where Selvi was cleaning the vessels. Near the kitchen sink, Kani saw an old, cracked cup with coffee in it. After finishing all the work at home, Selvi drank the coffee.

கனி மறுபடியும் டெடிக்கு பின்னாக ஓடினாள். இம்முறை வாசற்படியில் வீட்டு வேலை செய்யும் செல்வி வந்து இருந்தாள். டெடி தன் வாலை ஆட்டுவதை நிறுத்தாமல், அவள் அதனை கொஞ்சும் வரை பின் தொடர்ந்தது. செல்வி வீட்டை சுத்தம் செய்ய துவங்கினாள். அவள் ஒவ்வொரு முறையும் டெடியின் அருகே நடக்கும் போது, அது தன் வாலை ஆட்டியது.

செல்வி பாத்திரங்களைக் கழுவிக் கொண்டிருந்தபோது சமையல் அறைக்குள் கனி சென்றாள். சமையல் அறையில் பாத்திரம் கழுவும் தொட்டிக்கருகில் காப்பியுடன் ஒரு பழைய கீறல் விழுந்த கோப்பையை கனி பார்த்தாள். எல்லா வீட்டு வேலைகளையும் முடித்தபின், செல்வி அந்த காப்பியை குடித்தாள்.

At around 12 PM, while Kani and Teddy were in the garden, she heard someone whistling. Teddy again ran to the gate with his pillow. “Teddy, Selvi akka left an hour ago and where are you running again?” asked Kani.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

மதியம் 12 மணி வாக்கில் கனியும், டெடியும் தோட்டத்தில் இருந்த போது, யாரோ விசில் அடிக்கும் சத்தத்தை அவள் கேட்டாள். டெடி மறுபடியும் தன் தலையணையுடன் வாசற்படியை நோக்கி ஓடியது. “டெடி, செல்வி அக்கா அரை மணி நேரத்துக்கு முன்பே போய் விட்டார். நீ மறுபடியும் எங்கே ஓடுகிறாய்?” என்று கனி கேட்டாள்.

Kani again ran after him. This time it was Muthu. Muthu collects garbage from every house. Teddy would not stop wagging his tail until Muthu pet him. Kani ran to the kitchen to pick up the garbage bag. “Kani, will you eat these sweets? There are only two left and it is getting old.” asked Kani’s mom.

கனி மறுபடியும் டெடிக்கு பின்னால் ஓடினாள். இம்முறை, வீடு வீடாக போய் குப்பைகளை சேகரிக்கும் முத்து வந்தான். முத்து தன்னை கொஞ்சும் வரை டெடி தன் வாலை ஆட்டுவதை நிறுத்தவில்லை. குப்பை பையை எடுத்து வர கனி சமையல் அறைக்குள் ஓடினாள். “கனி, இந்த மிட்டாயை சாப்பிடுகிறாயா? இரண்டு மட்டுமே மீதம் உள்ளது. நாள்பட வைத்திருந்தால் அதுவும் கெட்டு போய்விடும்” என்று கனியின் அம்மா கேட்டார்.

“No, I won’t eat”, replied Kani. “இல்லை, நான் சாப்பிட மாட்டேன்”, என்றாள் கனி.

“There is also some leftover rice .from yesterday. I will pack both sweets and rice. We can give it to Muthu,” said Kani’s mom.” Kani drops off the garbage and gave Muthu the leftover food.

நேற்று மிச்சமான சிறிது சோறும் உள்ளது. மிட்டாயையும், சாப்பாட்டையும் நான் கட்டித் தருகிறேன். அதை நாம் முத்துவுக்கு கொடுத்து விடலாம்”, என்று கனியின் அம்மா கூறினார். கனி குப்பையை போட்டுவிட்டு, முத்துவிடம் மீதமான உணவைக் கொடுத்தாள்.

After an hour, Kani’s father prepared Kani’s favorite birYani Kani’s family sat to have lunch. “We are having guests at home,Kani”, said her mom. “Who is coming?” asked Kani. “Rani aunty and her 2-year-old son Anbu are coming from America, replied her mom. “I am very excited to play with Anbu. At what time are they coming?” “Around 5 PM” replied her mom. “Before they come home, you take Teddy for a walk. Ok?” said Kani’s father. “Sure,” said Kani.

ஒரு மணி நேரத்துக்குப் பின்பு, கனிக்குப் பிரியமான பிரியாணியை அவள் தகப்பனா தயாரித்தார். கனியின் குடும்பத்தார் மதிய உணவு உண்ண அமர்ந்தனர்.”நம் வீட்டுக்கு விருந்தினர் வருகிறார்கள் கனி”, என்று அவள் தாயார் கூறினார். “யார் வருகிறார்கள்?”, என்று கனி கேட்டாள். “ராணி மாமியும், அவரது இரண்டு வயது மகன் அன்புவும் அமெரிக்காவிலிருந்து வருகிறார்கள்” என்று அம்மா பதில் அளித்தார்.

“நான் அன்புவுடன் விளையாட ஆவலாக இருக்கிறேன். அவர்கள் எத்தனை மணிக்கு வருவார்கள்?” “ஐந்து மணி சுமாருக்கு வருவார்கள்”, அம்மா பதில் கூறினார். “அவர்கள் வீட்டுக்கு வருவதற்கு முன், நீ டெடியை நடை பழக கூட்டி செல். சரியா?” என்று கனியின் அப்பா கூறினார். “கண்டிப்பாக” என்றாள் கனி.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

After a few hours of nap, Kani parents started preparing dinner for Rani aunty. Kani’s mom took the new dinner plates, cups, and spoons from the cupboard and cleans them.

சில மணி நேர குட்டித்தூக்கத்திற்குப் பின், கனியின் பெற்றோர், ராணி மாமிக்கு இரவு உணவு தயாரிக்க துவங்கினர். விருந்துக்காக சமையல் அலமாரியில் இருந்து புதிய தட்டுகள், கோப்பைகள், கரண்டிகளை கனியின் தாயார் எடுத்து அவற்றை சுத்தம் செய்தார்.

Kani took Teddy out for a walk. While crossing a provision store at the end of the street, Teddy suddenly started running “Teddy, why are you running again?” asked Kani. Kani ran with Teddy while holding his leash very tightly.

கனி, டெடியை அழைத்துக் கொண்டு நடைபழக சென்றாள். தெருவின் கடைசியில் இருந்த மளிகைக் கடையை கடக்கும் போது, டெடி திடீரென. எதிர்பாராமல் ஓடத் துவங்கியது. “டெடி எதற்காக மறுபடியும் ஓடுகிறாய்?”, என்று கனி கேட்டாள்.
கனி டெடியின் கழுத்திலிருந்த தோல்வாரை உறுதியாகப் பிடித்தபடி, அதனோடு கூடவே ஓடினாள்.

This time it was Amar, the provision shop owner who was standing outside the shop. Teddy ran to him and would not stop wagging his tail until Amar pet him. There was a dog lying outside the shop. Kani remembered how some people would throw stones at this dog. While she was thinking about it, Teddy started playing with that dog. Kani pet the other dog.

இம்முறை, மளிகை கடைக்கு வெளியே நின்றிருந்த அதன் உரிமையாளர் அமர் என்பவரை நோக்கி டெடி ஓடியது. அவர் தன்னைக் கொஞ்சும் வரை தன் வாலை நிறுத்தாமல் ஆட்டிக் கொண்டிருந்தது. கடைக்கு வெளியே ஒரு நாய் படுத்திருந்தது.
அதன் மேல் சில மனிதர்கள் கல் எறிந்ததை கனி நினைத்துப் பார்த்தாள். அப்படி அவள் நினைத்துக் கொண்டிருக்கையில், டெடி அந்த நாயுடன் விளையாடத் துவங்கியது. கனியும் அதனைக் கொஞ்சினாள்.

After a few minutes, Teddy and Kani started walking into the next street. Teddy started running again. “Oh no. Teddy, not again. Why are you running again? Who was it now?”, said Kani.

சில நிமிடங்களுக்குப் பின், கனியும் டெடியும் அடுத்த தெருவுக்கு நடக்கத் துவங்கினர். டெடி மறுபடியும் ஓடத் துவங்கியது. “வேண்டாம் டெடி. எதற்காக மறுபடியும் ஓடுகிறாய்? இப்போது யார்?” என்றாள் கனி.

This time it was Mary. She was a differently-abled person who sells candles outside a church. Teddy ran to her and would not stop wagging his tail until she pet him. They continued walking. Teddy and Kani finally reached home and were ready to welcome guests. Kani’s family had a great time with Rani aunty and her son. After a long day, they all went to sleep.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

இம்முறை அது மேரி. அவள் தேவாலயத்துக்கு வெளியே மெழுகுவத்தி விற்கும் ஒரு மாற்றுத்திறனாளி. டெடி அவளை நோக்கி ஓடியது. அவள் இதனை கொஞ்சும் வரை, அது தன் வாலை ஆட்டுவதை நிறுத்தாது. அவர்கள் நடையைத் தொடர்ந்தனர். முடிவில் கனியும் டெடியும் வீட்டை அடைந்து விருந்தினரை வரவேற்கத் தயாராயினர். ராணி மாமியுடனும், அவரது மகனுடனும் கனியின் குடும்பத்தினர் சிறப்பாக நேரத்தை செலவிட்டனர்.

நீண்ட பொழுதுக்குப் பின் அனைவரும் படுக்க சென்றனர். கனி உறங்கிக் கொண்டிருந்தபோது, தூக்கத்தில் திடீரென்று மின்னொளி போல், உடைந்த காப்பி கோப்பை, மிச்சமான உணவு, தெரு நாய் கல்லால் எறியப்படுதல் போன்ற காட்சிகள் அவள் கனவில் தோன்றின.

Kani was sleeping and suddenly saw flashes of the broken coffee cup, leftover food, the street dog getting hit by stones in her dream. Kani woke up very disturbed. She looked around. She drank water and went back to sleep. After a while, Kani saw flashes of Teddy playing with Mary, Muthu, and Anbu. Kani woke up again but this time with tears filled in her eyes. She realized how Teddy was compassionate and how he loved everyone equally. At that moment, Kani decided that she will also treat everyone equally with love and respect. She hugged Teddy and kissed him. Teddy wagged his fail and both went back to sleep.

மிகவும் கலக்கமடைந்தவளாக எழுந்த கனி சுற்றிலும் பார்த்துவிட்டு, தண்ணீ ர் அருந்திவிட்டு மறுபடியும் படுத்து தூங்கச் சென்றாள். சற்று நேரம் சென்றபின் கனி மின்னொளி போன்று டெடி, மேரி, முத்து, அன்புவுடனும் விளையாடுவதைக் கண்டாள். டெடி எவ்வாறு அனைவருடனும் இரக்கத்துடன் பழகி, அனைவரையும் சமமாக நேசிக்கிறது என்பதை கனி உணர்ந்து கொண்டாள்.

அந்த நேரமே கனி தானும் அனைவரையும் சமமாக நடத்தி, அன்பும் மரியாதையும் செலுத்த வேண்டுமென முடிவு செய்தாள். அவள் டெடியை அணைத்து முத்தமிட்டாள். டெடி தன் வாலை ஆட்டியது. இருவரும் மீண்டும் படுத்து உறங்கினர்.

Kani narrated the entire dream to her parents. Kani’s parents didn’t say a word and remained very quiet. The same day at 9 am, Teddy ran to the gate with his pillow. It was Selvi again. Selvi started doing her routine of cleaning dishes. Kani walked into the kitchen to see a new coffee cup on the counter. Kani smiled and walked back to the room with a renewed hope.

கனி தன் கனவு முழுவதையும் தன் பெற்றோருக்கு விவரமாகக் கூறினாள். அவள் கூறியதை அவர்கள் மவுனமாக கேட்டார்கள். அன்று 9 மணிக்கு டெடி தன் தலையணையுடன் வாசற் கதவுக்கு கதவுக்கு சென்றது. அங்கே மீண்டும் செல்வி
வந்திருந்தாள்.

அவள் தன் வழக்கமான பாத்திரம் கழுவும் வேலையை செய்தாள். கனி சமையல் அறையில் ஒரு புதிய காப்பி கோப்பையை பார்த்தாள். கனி புதுப்பிக்கப்பட்ட மனித நேயத்துடன், புன்னகையுடன் அறைக்கு திரும்ப வந்தாள்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 2 The Cracked Coffee Cup

The Cracked Coffee Cup Glossary:

Compassionate -Sharing sympathy and concern for others (கருணையும் இரக்கமும் கொள்ளுதல்)
Differently-Abled – A person who is physically disabled (மாற்றுத்திறனாளி)
Disturbed – Troubled (தொந்தரவு செய்தல்)
Excited – Thrilled (உற்சாகப்படுதல்)
Favorite – Most preferred of all (மிகவும் பிடித்தமான)
Flash – Sudden burst of bright light (திடீரென வரும் பிரகாசம்)
Guests – Persons invited to visit someone (விருந்தாளிகள்)
Humanity – Being humane (மனிதநேயம்)
Leash – Strap for the dog (நாயின் கழுத்தில் கட்டப்படும் தோல்வார்)
Leftover – Extra/excess (ஞ்சியவை)
Nap – Short sleep (குட்டித் தூக்கம்)
Renewed – To start freshly (புதுப்பிக்கப்பட்ட)
Whistling – The sound produced (விசிலடித்தல்)

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

5th English Guide Five Detectives Text Book Back Questions and Answers

A. Match the following:

1. Pablo a. Inspector
2. Velayudham b. old man
3. Sreejit c. dog

Answer:

1. Pablo a. dog
2. Velayudham b. Inspector
3. Sreejit c. old man

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

B. Choose the correct answer:

Question 1.
Pablo was the dog of _______.
a) Fatima
b) Sreejit
c) Amudha
Answer:
b) Sreejit

Question 2.
The message was to gather on _______.
a) Tuesday
b) Monday
c) Sunday
Answer:
a) Tuesday

Question 3.
_______ overheard her father’s talking on the phone.
a) Amudha
b) Arul
c) Jessy
Answer:
c) Jessy

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

C. Answer the following questions:

Question 1.
What did the five friends call themselves?
Answer:
The five friends called themselves as ‘The Five Detectives’ or 5D.

Question 2.
Who disguised himself as oldman?
Answer:
Sreejit disguised himself as oldman.

Question 3.
Who is incharge of this case?
Answer:
Inspector Velayudham was incharge of this case.

Question 4.
What was the message on the chit?
Answer:
The message on the chit was “Tell number 3. Waxworks. Tuesday 9 PM. – Number 5”.

Question 5.
Who guessed the location of real necklace?
Answer:
Amudha guessed the location of the real necklace.

Question 6.
Will you solve a mystery with friends? Why?
Answer:
Yes. I will solve a mystery with friends for the benefit of our society.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

Let us Build:

A. Fill in the blanks:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives 1
Answer:
Students are going to school.

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives 2
Answer:
There are two chocolates.

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives 3
Answer:
The tree is too big.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

B. Tick (✓) the correct word:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives 4
Answer:
We like to play.

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives 5
Answer:
I ate too much chocolates.

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives 6
Answer:
I will be coming in two days.

Question 4.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives 7
Answer:
They went to the park.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

C. Fill in the blanks with to, too and two:

Question 1.

Mom had promised _____ take Ben and Jill _____ the zoo. The _____ children were _____ excited, that they could hardly wait for Saturday _____ come. They wanted take their baby sister with them, but mom said she was _____ young.
Answer:
Mom had promised to take Ben and Jill to the zoo. The two children were too excited, that they could hardly wait for Saturday to come. They wanted to take their baby sister with them, but mom said she was too young.

Vocabulary:

Homophones:

Two or more words with the same sound, but different meanings.

Additional Exercise:

Tick (✓) the correct word:

Question 1.
I want to ___ a book.
a) by
b) buy
Answer:
b) buy

Question 2.
Come and ____ me.
a) sea
b) see
Answer:
b) see

Question 3.
The ___ gives light and heat.
a) son
b) sun
Answer:
b) sun

Question 4.
My father bought a _____ cot.
a) steel
b) steal
Answer:
a) steel

Question 5.
I saw a _______ in the park.
a) dear
b) deer
Answer:
b) deer

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

5th English Guide Five Detectives Additional Questions and Answers

I. Match the following:

Word Meaning
1. pestering a. to find an answer
2. admirable b. irritating
3. solve c. praiseworthy

Answer:

Word Meaning
1. pestering a. irritating
2. admirable b. praiseworthy
3. solve c. to find an answer

II. Link the correct opposites:

Word Opposite
1. furious a. differed
2. inside b. happy
3. agreed c. outside

Answer:

Word Opposite
1. furious a. happy
2. inside b. outside
3. agreed c. differed

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

III. Name the character or speaker:

Question 1.
“Now we can all head to solve a mystery”.
Answer:
Arul

Question 2.
“Sree, is it a code?”.
Answer:
Amudha

Question 3.
“I still have his pen with me”…
Answer:
Jessy

Question 4.
“Where is the real necklace?”.
Answer:
Jessy’s father

Question 5.
“I will disguise myself as that old man”.
Answer:
Sreejith

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

IV. Answer the following:

Question 1:
Why were the last three vacations exciting for Arul and Amudha?
Answer:
The last three vacations were exciting for Arul and Amudha as they were involved in solving three mysterious cases in their city.

Question 2.
Who were the Five Detectives?
Answer:
Arul, Amudha, Sreejit, Jessy, and Fathima were the Five Detectives.

Question 3.
Where did Amudha want to go? Why?
Answer:
Amudha wanted to go to the town’s fair. She wanted to play games, to see magic show and the waxworks.

Question 4.
What did Jessy hear her father talking on the phone?
Answer:
Jessy heard her father talking on the phone about a robbery that was expected to take place in the museum.

Question 5.
Why did the man give the packet of chocolate to Sreejit?
Answer:
The man gave the packet of chocolate to Sreejit thinking he was the old man.

Question 6.
Why was Inspector Velayudham furious on 5D?
Answer:
Inspector Velayudham was furious on 5D for involving themselves in solving the case.

Question 7.
What happened on Tuesday night?
Answer:
On Tuesday night Inspector Velayudham arrested the three robbers and took the false diamond necklace.

Question 8.
Why did the Inspector catch the old man?
Answer:
The Inspector caught the old man to take the packet of chocolate from him.

Question 9.
What did the 5D do in the end?
Answer:
The 5D saw the diamond necklace on the princess statue in the Waxworks. Sreejit took it. They came out and handed over it to the senior policeman.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

V. Answer the following in 5 lines:

Question 1.
What did the 5D do in Jessy’s garage? Explain?
Answer:
The 5D gathered in Jessy’s garage and opened the chocolate. They found a small chit in it. It was a list of grocery items. Amudha guessed it was a code written with a magic pen. Jessy brought her magic pen. She put light on the chit to read the message, “Tell Number 3. Waxworks. Tuesday. 9 PM – Number 5”.

Five Detectives Summary in English and Tamil

It was a sunny afternoon, after a long time in Ooty. Arul and Amudha were sitting on their balcony. The last three vacations were very exciting for them as they were involved in solving three mysterious cases in their city. They missed their friends – Sreejith, Jessy, and Fathima.

வெகு நாட்களுக்குப் பின் அன்று ஊட்டியில் ஒரு வெயிலான மத்தியானம். அருளும் அமுதாவும் தங்கள் உப்பரிக்கையில் அமர்ந்து இருந்தனர். நகரத்தின் மூன்று மர்மமான வழக்குகளை தீர்ப்பதில் ஈடுபட்டு இருந்தபடியால் அவர்களுக்கு கடந்த மூன்று விடுமுறைகளும் மிக உற்சாகமாக கழிந்தன. அவர்கள் தங்கள் நண்பர்கள் ஸ்ரீஜித், ஜெஸ்ஸி மற்றும் பாத்திமாவை இம்முறை மிகவும் தேடி தவித்தார்கள்.

They called themselves ‘The Five Detectives’ or 5D. They were famous in Ooty for their courage and skill. The police appreciated 5D for their admirable acts. Amudha and Arul missed Pablo. Pablo was Sreejith’s dog. He played an important role in solving the mysteries.

அவர்கள் தங்களை “ஐந்து துப்பறிவாளர்கள்” என அழைத்துக் கொண்டனர். அவர்கள் தங்கள் திறனுக்கும் தைரியத்துக்கும் ஊட்டியில் பெயர் பெற்று விளங்கினர். அவர்களின் போற்றதக்க நடவடிக்கைகளுக்காக காவல் துறையினர் 50 யை பாராட்டினர். அமுதாவும் அருளும் பப்லோவை இழந்து தவித்தார்கள். பப்லோ ஸ்ரீஜித்தின் நாய். அதற்கு மர்மங்களை விடுவிப்பதில் ஒரு முக்கிய பங்கு உண்டு.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

After a week (ஒரு வாரத்திற்கு பின்பு):

Sreejith, Jessy, Fathima and Pablo came to Amudha and Arul’s house. Pablo was jumping with joy and continuously wagging his tail.
Amudha: I am so happy to see you all.
Arul: Now we can all head to solve a mystery. It will make our vacation interesting.
Sreejith: Mystery? Did something happen in the town while I was gone?
Arul: No, Sree. Nothing at all.

ஸ்ரீஜித், ஜெஸ்ஸி, பாத்திமா மற்றும் பப்லோவும் அமுதா மற்றும் அருளின் இல்லத்திற்கு வந்தனர். பப்லோ மகிழ்ச்சியில் குதித்து, தொடர்ந்து தன் வாலை ஆட்டியது.
அமுதா: எனக்கு உங்கள் அனைவரையும் காண்பதில் மிக்க மகிழ்ச்சி.
அருள: இப்பொழுது நாம் அனைவரும் ஒரு மர்மத்தை விடுவிக்க முனைவோம். அது நம் விடுமுறையை சுவாரஸ்யமாக்கும்.
ஸ்ரீஜித்: மர்மமா? நான் ஊரில் இல்லாத போது ஏதாவது நடந்ததா?
அருள் : இல்லை, ஸ்ரீ. எதுவுமே இல்லை.

Amudha urged that they all go the town’s fair. She told them about different games, magicians and most importantly the ‘Waxworks’, a studio with many wax figures inside. After a lot of pestering, everyone agreed to go. On their way back, they saw Inspector Velayudham on his bike. He was the inspector of the area. “Inspector Velayudham has been very busy these days,” said Amudha. This was happening in their city that they had no clue of.

அமுதா, அனைவரையும் நகர பொருட்காட்சிக்கு அழைத்தாள். அவள் அவர்களிடம் விதவிதமான விளையாட்டுகள், மந்திரவாதிகள், முக்கியமாக மெழுகு வேலைப்பாடுகள், பல மெழுகு சிற்பங்களைக் கொண்ட கலைக்கூடம் ஆகியன பற்றிக் கூறினாள், அதிக வற்புறுத்தலுக்குப் பின் அனைவரும் வர ஒப்புக் கொண்டனர். திரும்பி வரும் வழியில், காவல் ஆய்வாளர் வேலாயுதம் இருசக்கர வண்டியில் வருவதை பார்த்தனர்.

அவர் அப்பகுதியின் காவல் ஆய்வாளர். அந்நாட்களில்காவல் ஆய்வாளர் வேலாயுதம் ஓய்வின்றி மிகவும் பிஸியாக இருப்பதாக அமுதா கூறினாள். இது குழுவினரிடையே தங்கள் நகரத்தில் என்ன நடக்கிறது என அறியும் ஆவலைக் கொடுத்தது. அது குறித்து எந்த துப்பும் அவர்களிடம் இல்லை.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

Monday: (திங்கள்)

Jessy overheard her father talking on the phone about a robbery that was expected to take place in the museum.
Jessy rushed to see her friends in the morning and told them what she heard.
Sreejith: Oh, now I know what Inspector Velayudham is up to.
Jessy: Let us solve this case before he does.
Sreejith: I feel we will find more clues if we are near the city area. We will also be able to observe more things. I will disguise myself as that old man we saw on the street.
Everyone agreed to it. Sreejith dressed as the old man. Sreejith sat on the old man’s bench, coughed and sniffed like him. No one could recognise Sreejith. Soon, a man on a cycle came and sat next to the old man. He said, “Where have you been since yesterday? Take this. The man handed over Sreejith a packet of chocolate and went away.

ஜெஸ்ஸிதன் தகப்பனாரின்தொலைப்பேசி உரையாடலை ஒட்டுக் கேட்டு, அருங்காட்சியகத்தில் நடைபெறப்போகும் ஏதோ கொள்ளை செய்தியை பற்றி கேள்விபட்டாள். ஜெஸ்ஸி காலையில் தன் நண்பர்களிடம் விரைந்து சென்று தான் கேட்டதை
கூறினாள்.
ஸ்ரீஜித்: ஓ, இப்பொழுது எனக்கு காவல் ஆய்வாளர் வேலாயுதம் என்ன செய்ய இருக்கிறார் என்று அறிய முடிகிறது.
ஜெஸ்ஸி: அவருக்கு முன்பாக நாம் இந்த வழக்கை தீர்ப்போம்.
ஸ்ரீஜித்: நாம் நகரப் பகுதியின் அருகில் இருந்தால் அதிக தகவல்களை கண்டு பிடிக்கலாம் எனத் தோன்றுகிறது. அதிக காரியங்களைக் கூட நாம் கவனிக்கலாம். நான் தெருவில் கண்ட முதியவரைப் போல் மாறுவேடம் அணிந்து கொள்கிறேன்.
அதற்கு எல்லாரும் ஒப்புக் கொண்டார்கள்.

ஸ்ரீஜித் முதியவர் போல் உடுத்திக் கொண்டான். ஸ்ரீஜித் முதியவரின் இருக்கையில் அமர்ந்து, அவரைப் போல இருமி பெருமூச்சு விட்டான். யாராலும் ஸ்ரீஜித்தை அடையாளம் காண முடியவில்லை. சிறிது நேரத்தில் மிதிவண்டியில் வந்த மனிதன், முதியவரின் அருகில் வந்து அமர்ந்தான். அவன், “நீ நேற்றிலிருந்து எங்கே சென்றாய்? இதை எடுத்துக் கொள்”, என்றான். அந்த மனிதன் ஸ்ரீஜித்திடம் ஒரு பொட்டலம் மிட்டாயைக் கொடுத்துவிட்டு, சென்று விட்டான்.

Sreejith took the chocolate and kept it in his pocket. He saw the real old man coming in his direction from the other side. He also saw Inspector Velayudham rushing out of a shop towards him. Fathima and Jessy were watching all this from afar. They got worried and rushed with Pablo towards the Inspector. Pablo started barking and jumping on the Inspector.

The inspector was annoyed with the dog. Sreejith saw it as a chance to run from there. He hid in a bush nearby. Inspector Velayudham ran towards the old man and caught him. Then, he asked him to give the chocolate to him. The old man was puzzled. Inspector took the old man to the Police station and locked him.

ஸ்ரீஜித் மிட்டாயை வாங்கி தன் பையில் வைத்துக் கொண்டான். உண்மையான முதியவர் தன்னை நோக்கி மறுபுறத்தில் இருந்து வருவதைக் கண்டான். காவல் ஆய்வாளர் வேலாயுதமும் ஒரு கடையில் இருந்து தன்னை நோக்கி விரைவாக வருவதைக் கண்டான். பாத்திமாவும், ஜெஸ்ஸியும் இதை எல்லாம் தூரத்திலிருந்து கவனித்துக் கொண்டிருந்தார்கள். அவர்கள் கவலையடைந்து, பப்லோவுடன் காவல் ஆய்வாளரை நோக்கிவிரைந்தார்கள். பப்லோ, காவல் ஆய்வாளர் மீது தாவி, குரைக்கத் துவங்கியது.

காவல் ஆய்வாளர் நாயின் மீது கோபம் கொண்டார். ஸ்ரீஜித் அங்கிருந்து ஓடிப் போவதற்கு அதை ஒரு தருணமாக கொண்டான். அவன் பக்கத்தில்இருந்த ஒரு புதரில் மறைந்துக் கொண்டான். காவல் ஆய்வாளர் வேலாயுதம் முதியவரை நோக்கி ஓடிச்சென்று அவரை பிடித்தார். பிறகு மிட்டாயை தன்னிடம் தரும்படி கேட்டார். முதியவர் குழப்பம் அடைந்தார். காவல் ஆய்வாளர் அந்த முதியவரை காவல் நிலையத்துக்கு அழைத்துச் சென்று பூட்டி வைத்தார்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

While this was happening, the 5D gathered in Jessy’s garage. They opened the chocolate to find a small chit. They opened it and found a list of grocery items. They were very confused.
Amudha: Sree, is it a code?
Sreejith: Yes, it seems so.
Amudha: I wonder if it is some kind of magic pen like the one you showed us. when we show it under a light, we can see the writing.
Jessy: It could be. I still have his pen with me. I will go and get it at once.
Jessy got the magic pen. They flashed the light on the paper, and some words glowed on it. The message said, “Tell Number 3. Waxworks Tuesday, 9 PM. – Number 5”
Arul: Tomorrow is Tuesday. So the gang is meeting tomorrow.

இது நடந்து கொண்டு இருந்தபோது ஜெஸ்ஸியின் வாகனம் நிறுத்துமிடத்தில் 50 கூடினர். அவர்கள்மிட்டாய் பொட்டலத்தை திறந்தபோது ஒரு துண்டு சீட்டினைக் கண்டனர். அதை திறந்தபோது ஒரு உணவு பொருள் பட்டியலைப் பார்த்து மிகவும் குழம்பினர்.
அமுதா: ஸ்ரீ, அது ஓர் இரகசிய குறியீடா?
ஸ்ரீஜித்: ஆமாம், அப்படித்தான் தோன்றுகிறது. பேனாவினால் எழுதியதுபோல இருக்கிறது. நாம்
அமுதா: அது நீ காண்பித்த ஒரு வித மாயாஜால அதை ஒரு வெளிச்சத்தின் கீழ் வைக்கும் போது, அதன் மீதுள்ள எழுத்துக்களை காணலாம்.
ஜெஸ்ஸி: அப்படியும் இருக்கலாம். இப்பவும் அந்த பேனா என்னிடமுள்ளது. நான் போய் அதை உடனே எடுத்து வருகிறேன். வந்தாள். அவர்கள் அந்த பேப்பரில் வெளிச்சம் அடித்தபோது அதன்மீது இருந்த சில. வார்த்தைகள் மின்னின. “எண் 3-இடம் சொல். மெழுகு வேலைப்பாடு. செவ்வாய்கிழமை. இரவு 9 மணி. – எண் 5” என்று தகவல் சொன்னது.
அருள்: நாளை செவ்வாய் கிழமை எனவே நாளை அந்த கும்பல் சந்திக்கப்போகிறார்கள்.

While they sat in the garden. Inspector Velayudam saw Sreeiith dressed as the old man. He was furious. Then Sreejith had to confess. He handed over the chit to the inspector. The inspector was glad to have found the chit but was furious about their behavior. He warned them to stay away from the case.

Sreejith’s idea was to disguise himself as a wax statue. As it will be the easiest way to get all the information. That evening all of them went to ‘Waxworks. They observed each wax statue and noted down details. While getting out of Waxworks. Sreeiith unlocked one of the windows in the room.

அவர்கள் தோட்டத்தில் அமர்ந்திருந்த பொழுது காவல் ஆய்வாளர் வேலாயுதம், முதியவர்) உடையில் இருந்த ஸ்ரீஜித்தை பார்த்து விட்டார். அவருக்கு மிகவும் கோபம். ஸ்ரீஜித் நடந்ததை அவரிடம் சொல்ல வேண்டியதாயிற்று. அவன் அந்த துண்டு சீட்டை காவல் ஆய்வாளரிடம் ஒப்படைத்தான். காவல் ஆய்வாளர் துண்டுச் கொண்டார்.

அவர்களை இந்த வழக்கில் இருந்து அவர்களுடைய நடத்தை மீது கோபம் விலகியிருக்கும்படி எச்சரித்தார். ஸ்ரீஜித், மெழுகுச்சிலை போல மாறுவேடம் போட திட்டம் தீட்டினான். எல்லா தகவல்களையும்தெரிந்துக் கொள்ள அதுவே சிறந்த வழி. அன்று சாயந்திரம்மெழுகுவேலைமையத்துக்கு எல்லாரும் சென்றனர். எல்லா மெழுகுச்சிலைகளையும் கவனித்து குறிப்பு எடுத்துக் கொண்டார்கள். மெழுகு வேலை மையத்தில் இருந்து வெளியே வரும் போது, ஸ்ரீஜித் அறையில் இருந்த ஒரு ஜன்னலைத் திறந்து வைத்தான்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

Tuesday Night (செவ்வாய் இரவு):

He saw the Inspector inside Waxworks and had no way of getting in without being noticed. He was really sad and went home. In the morning, Sreejith heard the news of Inspector Velayudan arresting the three robbers and also the diamond necklace. Everyone was upset that they didn’t get the chance to solve the mystery. As they sat in Jessy’s living room, they overheard Jessy’s father on the call saying “Where is the real necklace?”

This news alarmed the 5D. Fathima told everyone to rush to the city as some message will be passed regarding
this. Within no time the 5D was in front of the man’s bench Everyone sat at different places to keep an eye on the
man. After an hour, a man came and sat next to the old man. The old man was busy drawing something on the ground with his stick. They noticed that inspector Velayudham was observing at a distance and started following that man. But they waited for the old man to leave and went to see what he had drawn on the ground and it said ‘Waxworks’.

ஸ்ரீஜித், காவல் ஆய்வாளரை மெழுகு வேலை மையத்தில் பார்த்தான். யார் கண்ணிலும் படாமல், அவன் உள்ளே செல்ல ஒரு வழியும் இல்லை. அவன் வருத்தத்துடன் வீடு சென்றான். காலையில் காவல் ஆய்வாளர் வேலாயுதம் மூன்று திருடர்களை கைது செய்து வைர அட்டிகையை கைப்பற்றிய செய்தியை ஸ்ரீஜித் கேட்டறிந்தான். இரகசிய மர்மத்தை கண்டுபிடித்து தீர்க்கும் சந்தர்ப்பம் கிடைக்கவில்லை என அனைவரும் வருந்தினர். அவர்கள் ஜெஸ்ஸியின் வீட்டு க வரவேற்பறையில் அமர்ந்து இருந்தபோது அவள் தகப்பனார் தொலைபேசியில், “உண்மையான அட்டிகை எங்கே?” என்று வினா எழுப்பியதைக் கேட்டனர்.

இந்த செய்தி 5 பிள்ளைகளை உஷார்படுத்தியது. பாத்திமா இதைக் குறித்து எதாவது தகவல் கிடைக்கும் என்பதால் எல்லாரையும் நகரத்திற்கு விரையும்படிக் கூறினாள். சிறிது நேரத்தில், ஐந்து துப்பறிவாளர்களும் முதியவரின் நீண்ட இருக்கைக்கு எதிரில் இருந்தனர். ஒவ்வொருவரும் வெவ்வேறு இடத்தில் அமர்ந்து அந்த மனிதனை நோட்டமிட்டனர். ஒரு மணிநேரம் சென்றபின், ஒரு மனிதன் வந்து முதியவரின் பக்கத்தில் அமர்ந்தான். முதியவர் தரையில் குச்சியினால் ஏதோ மும்முரமாக வரைந்துக் கொண்டு இருந்தார்.

காவல் ஆய்வாளர் வேலாயுதம் அந்த மனிதனை தூரத்திலிருந்து கவனித்துக் கொண்டிருந்ததை பார்த்தனர். முதியவர் அந்த இடத்தை விட்டுச் சென்றவுடன், அவர் தரையில் என்ன வரைந்து இருக்கிறார் என காணச் சென்றனர். அங்கு “மெழுகு வேலை மையம்”, என்று எழுதப்பட்டிருந்தது.

At Waxworks (மெழுகு வேலை மையத்தில):

Sreejith: Amudha, if you were to place the diamond necklace in this place where would you place it?
Amudha thought for a second and said, “On the princess statue. She already wears so many jewels that this will go unnoticed.”

ஸ்ரீஜித்: அமுதா, இந்த இடத்தில் உன்னை வைர அட்டிகையை வைக்கச் சொன்னால், நீ எங்கே வைப்பாய்? அமுதா ஒரு நொடி யோசித்துப் பார்த்து, பின்னர், “இளவரசியின் சிலையின் மீது”, என்றாள். “இளவரசி மீது அதிக நகை இருந்ததால், வைர அட்டிகை கவனிக்கப்படமாட்டாது”, என்றாள். அனைவரது கண்க ளும் பிரகாசித்தன. அவர்கள் இளவரசியின் சிலைக்கு நேராக நடந்து சென்றார்கள். வைர அட்டிகையைப் பார்த்தார்கள்.

Everyone’s eyes lit up. They walked straight to the princess statue. They saw the diamond necklace. Sreejith carefully removed it and kept it in his pocket. As soon as they came out, there was a senior policeman standing.
The children went straight to him and handed over the diamond necklace. They told him the whole story. They
were appreciated for their courage and dedication towards their city.

ஸ்ரீஜித் அதை கவனமாக கழற்றி தன் சட்டைப் பையில் வைத்துக் கொண்டான். அவர்கள் வெளியே வந்தவுடன், அங்கு ஒரு
மூத்த காவல் அதிகாரி இருந்தார். பிள்ளைகள் நேராக அவரிடம் சென்று வைர அட்டிகையை ஒப்படைத்தனர். நடந்ததை முழுவதும் அவரிடம் விவரித்துக் கூறினர். நகரத்தின் மீது அவர்கள் கொண்டிருந்த அக்கறைக்காகவும், அவர்களின்
தைரியத்திற்காகவும், அவர்கள் மிகவும் பாராட்டப்பட்டார்கள்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 3 Prose Chapter 1 Five Detectives

Five Detectives Glossary:

Admirable – Praise worthy (போற்றுதலுக்குரிய)
Annoyed – Angry (கோபப்படுதல்)
Appreciated -Recognize and respect /9பாராட்டுதல்)
Balcony – A platform upstairs
Courage – Fearless (தைரியம்)
Curious – Eager to know (ஆர்வம்)
Code – Secret language (குறியீடு)
Coughed – Expel from lungs with a sound (இருமுதல்)
Confess – Admitting a mistake (தவறை ஒப்புக்கொள்ளுதல்)
Detectives -Crime investigator (துப்பறிவாளர்கள்)
Disguise – Changing the appearance (மாறுவேடம்)
Exciting – Thrilling (உற்சாகமான)
Furious – Intensely angry (தீவிர கோபம்)
Famous – Popular (பிரபலமான)
Figures – Images (உருவங்கள்)
Garage – Car shed (கார் நிறுத்துமிடம்)
Glowed – Shining (மின்னுதல்)
Grocery – A shop selling food stuff (உணவு பொருள் விற்குமிடம்)
Happening – Occurence (நிகழ்வு)
Information – Clues (தகவல்கள்)
Mystery – Kept secret (பரம ரகசியம் / மர்மம்)
Missed – Badly wanted (இழந்து தவிப்பது)
Mysterious – Strange (விளங்காத / மர்மமான)
Overheard – To hear without the speaker’s knowledge (பிறர் பேசுவதை ஒட்டுக் கேட்பது)
Pestering – Irritating – (எரிச்சலூட்டுதல்)
Puzzled – Confused (குழம்பிப் போவது)
Robbery – Stealing – (திருட்டு)
Rushed – Hurried – (விரைந்து)
Solve – To find the answer – (தீர்வு காணுதல்)
Sniffed – To smell by short inhalations (சிறு உட்சுவாசங்கள் மூலம் முகர்வது)
Skill – Expertise (திறன்)
Strategy -A detailed plan for success (திட்டம்)
Urged – Insisted (வலியுறுத்துதல்)
Vacation – Holiday (விடுமுறை)
Wagging – Move or sway to and fro (வாலாட்டுதல்)
Warned – Alert a danger (எச்சரித்தல்)

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th English Guide Pdf Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th English Solutions Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

5th English Guide Practice Makes a Man Perfect Text Book Back Questions and Answers

Let us understand:

A. Choose the correct answer:

Question 1.
Uthaman was skilled in _______.
(a) painting
(b) archery
(c) dance
Answer:
(b) archery

Question 2.
The old man was carrying _______.
(a) gourds of oil
(b) gourds of milk
(c) gourds of water
Answer:
(a) gourds of oil

Question 3.
The old man is _______.
(a) a vegetable vender
(b) an oil seller
(c) a merchant
Answer:
(b) an oil seller

Question 4.
The old man put _______ on the mouth of the gourd.
(a) a piece of paper
(b) a small coin
(c) a small stick
Answer:
(b) a small coin

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

B. Answer the following questions:

Question 1.
What did the archer want to show to the crowd?
Answer:
The archer wanted to show his archery skills to the crowd.

Question 2.
Why did Uthaman become angry with the old man?
Answer:
The old man commented on the archer Uthaman saying that everything was a matter of practice. So Uthaman became angry.

Question 3.
What did the oil seller perform?
Answer:
The oil seller placed an empty gourd on the ground. He then placeda small coin on it. It had a small hole at its centre. From the height, he poured the oil. It went straight into the gourd through the hole. The coin had no traces of oil, when taken out.

Question 4.
What was the lesson learnt by Uthaman?
Answer:
The lesson learnt by Uthaman was that ‘Practice makes a man perfect’.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

C. Try your own:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 2

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

D. Speak and win:

Join in any group. Pick and support any one of the characters. Say some sentences for the one you support and say some sentences against the another one to win.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 3

(a). I support the archer because he was skilled archer and performed wonderful feats of archery. He could hit the centre of the target precisely, no matter how far the target was. He was also a show off. He liked to show his skills for the crowds to admire.

(b). I support the old man because he was not a show off like Uthaman. He was humble and cool. He was a simple oil seller. Over the years, he had achieved some skill in filling the gourds. Even though Uthaman was angry with him, the old man patiently answered him. He was a simple and humble person.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

Let us read aloud:

Read the passage three times and colour a trophy for each time:

We had our annual sports day on the 15th of this month. It was fun. They decorated the school and the playground. There was the March past. The headmaster started the event. There were races, jumps and other events. Martin and I took part in 100 and 200 meters race.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 4                                  Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 5                          Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 6                                    Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 7
In 100 meters race, I came first. I got a gold medal. My friend Ravi got first in 200 meters. The girl’s team won the relay race. In the long jump, Rubesh won the first prize. He is in the sixth grade. Yasmin was the champion of the year. The events closed with giving away the prizes.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 8

A. Tick (✓) the champion of the year:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 9
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 10

B. Write the events won by these players:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 11
Answer:
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 12

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

I can do:

A. Answer the following:

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 13

Question 1.
Name of the object
Answer:
sports cup

Question 2.
In your mother
Answer:
விளையாட்டுக் கோப்பை

Question 3.
Use in a sentence …
Answer:
I won a in Sports cup in this match.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

B. Write the words with same meaning for the following pictures:
fast, afraid, train

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 14
Answer:
Afraid

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 15
Answer:
Train

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 16
Answer:
Fast

C. Write the opposites for the following pictures:
fix, young, near

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 17
Answer:
Young

Question 2.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 18
Answer:
Fix

Question 3.
Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect 19
Answer:
Near

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

D. Recite the poem ‘The Swimmer’:

Activity to be done by students.

E. Match the correct rhyming words:

1. nature a. herd
2. bird b. race
3. face c. creature

Answer:

1. nature a. creature
2. bird b. herd
3. face c. race

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

F. Complete the sentences using connecting words:
because, so

Question 1.
I worked hard _______ I got promotion.
Answer:
so

Question 2.
I was late _______ there was a heavy traffic.
Answer:
because

Question 3.
I missed the bus _______ I took a taxi.
Answer:
so

5th English Guide Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect Additional Questions and Answers

I. Identify the character/speaker:

Question 1.
“It’s only a matter of practice”
Answer:
The oil seller

Question 2.
“Hmm…. Show us your skills”
Answer:
Uthaman

Question 3.
“There is no reason to be angry”.
Answer:
The oil seller.

Question 4.
“Do you think anyone can do what I do?”
Answer:
Uthaman

Question 5.
“I don’t doubt your skills”
Answer:
The oil seller

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

II. Write True or False:

Question 1.
The oil seller was a skilled archer.
Answer:
False

Question 2.
Uthaman was carrying oil gourds.
Answer:
False

Question 3.
He placed small coin on the mouth of the gourd.
Answer:
True

Question 4.
The small coin made of gold had a small hole.
Answer:
False

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

III. Answer the following questions:

Question 1.
What filled the land during Uthaman’s period?
Answer:
During Uthaman’s period, the forests and animals filled the lands.

Question 2.
Describe the appearance of the old man.
Answer:
The old man had a beard as white as snow. He carried oil gourds on his shoulder.

Question 3.
Did the oil seller cheer Uthaman’s feat?
Answer:
No, he did not cheer nor clap at Uthaman’s feat.

Question 4.
Why did the crowd inch closer?
Answer:
The crowd inched closer to get a clean view of the oil seller.

Question 5.
What did Uthaman say at the end?
Answer:
Uthaman thanked the old man saying that he had taught him something that day.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

Practice Makes a Man Perfect Summary in English and Tamil

Long ago, there lived an archer named Uthaman. During his time, the forests and animals filled the lands. He was a skilled archer and could perform wonderful feats of archery. He could hit the centre of the target precisely, no matter how far the target was. He was also a show off. He liked to show his skills for the crowds to admire

வெகு காலத்திற்கு முன் உத்தமன் என்றொரு வில்லாளி வாழ்ந்துவந்தான். அவன் வாழ்ந்த காலத்தில் பூமியில் காடுகளும், விலங்குகளும் நிரைந்து இருந்தன. அவன் வில்வித்தையில் வியத்தகு செயல்களைப் புரிந்தான். எவ்வளவு தொலைவில் இருந்தாலும், குறிபார்த்து இலக்கைத் தாக்குவதில் திறமை பெற்றிருந்தான். கூட்டத்தாரிடம் தன் திறமைகளை காட்டி நன் மதிப்பை பெறவும், அவன் விரும்பினான்.

One day, as usual, he was shooting arrows at the targets. The admirers watched in awe. At that time a man with a beard as white as snow, carrying oil gourds, joined the crowd and stood at the back. As Uthaman finished, the crowd clapped and cheered for him except the oil seller. He neither clapped nor cheered.

ஒரு நாள் வழக்கம்போல அவன் இலக்கை குறிபார்த்து அம்புகளை எய்து கொண்டிருந்தான். ஆர்வலர்கள் பிரமிப்புடன் அதைப் பார்த்தனர்.அப்போது பனிபோல் வெண்ணிற தாடியுடைய ஒரு மனிதர், எண்ணெய்க் குடுவைகளை சுமந்தபடி கூட்டத்தின் பின்னே நின்று பார்த்துக் கொண்டிருந்தார்.  உத்தமன் அம்பெய்து (அம்பு எய்து) முடித்ததும், அந்த மனிதரைத் தவிர்த்து மொத்தக் கூட்டமும் கரகோஷம் எழுப்பியும், குரல் கொடுத்தும் உத்தமனை உற்சாகப்படுத்தியது. அந்த மனிதர் மட்டும் கைதட்டவோ, உற்சாகப் படுத்தவோ செய்யவில்லை.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

Suddenly with a deep and loud tone, he said, “It’s just a matter of practice!” Uthaman got annoyed. The irritated Uthaman asked, “Are you an archer? Do you think anyone can do what I do?”

திடீரேன ஒரு அழுத்தமான, உரத்தக்குரலில் அவர்  “இது பயிற்சியால் வருவது” என்றார். உத்தமனுக்கு இது எரிச்சலை ஏற்படுத்தியது. அவன் அந்த எண்ணெய் விற்பவரிடம்  “நீங்கள் ஒரு வில்லாளியா?  இதை யார் வேண்டுமானாலும், என்னைப்போல செய்ய இயலுமென்று எண்ணுகிறீர்களா?” என்று கேட்டான்”

The old man said calmly, “No sir, I am not an archer. I don’t doubt your skills. All I said was that everything was a matter of practice.” Uthaman was red in anger. “What do you know to pass such thoughtless comments on others? Who are you?”

அந்த வயதானவர் அமைதியாக “ஐயா, நான் வில்லாளி இல்லை, உங்கள் திறமையையும் நான் சந்தேகிக்கவில்லை. நான் கூறுவது யாதெனில் எதுவுமே பயிற்சியால் வருவதே என்பதாகும்” என்றார். கோபத்தால் முகம் சிவந்த உத்தமன் “அடுத்தவரைப்பற்றி சிறதும் சிந்தனையின்றி கண்டபடி விமர்சிக்கும் நீங்கள் யார்?” என்று கேட்டான்.

“Sir, there is no reason to be angry. I am a simple oil seller. I am sure you must have guessed that by seeing my gourds. I fill these gourds with oil and sell them. Over the years, I have achieved some skill in filling the gourds. If you allow, I will Show you.” said the old man. Uthaman, in a mocking tone, said, “Hmm… Show us your skills.”

“ஐயா, நீங்கள் கோபப்படுவதில் நியாயம் உள்ளது. நான் எளிமையான, ஒரு எண்ணெய் விற்பனை செய்பவன் ஆவேன். அது என்னிடம் உள்ள எண்ணெய்க் குடுவைகளை நீங்கள் பார்க்கும் போதே தங்களுக்கு விளங்கியிருக்கும். நான் இந்தக் குடுவைகளில் எண்ணெயை நிரப்பி விற்று வருகிறேன்.

பல வருடங்களாக இந்த குடுவைகளில் எண்ணெயை நிரப்பும் பணியில் நானும் சிறிது நிபுணத்துவம் பெற்றுள்ளேன். தாங்கள் அனுமதித்தால் அதை நான் செய்து காட்டுவேன்.” என்றார். உத்தமன் கேலியாக “ம்… உங்கள் திறமையை காட்டுங்கள்” என்றான்.

Everyone was curious. They wanted to see what would happen next. The crowd inched closer to get a clear view of the oil seller. Unfazed by the crowd and by habit, the oil seller was calm.

அடுத்து என்ன நடக்குமென்பதை அறிய அனைவரும் ஆவலாயினர். எண்ணெய் விற்பவர் என்ன செய்யப்போகிறார் என்பதை தெளிவாக அறிய, கூட்டத்தில் இடைவெளியின்றி நெருக்கமாயினர். அந்தக் கூட்டத்தில் சலனமடையாது தன் பழக்கத்தின் காரணத்தால் எண்ணெய் விற்பவர் அமைதியாய் இருந்தார்.

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

He patiently placed an empty gourd on the ground. He then placed a small coin on the mouth of the gourd. The Small coin made of copper had a small hole at its centre. The oil seller stood up, took some oil in his ladle and began to pour oil into the gourd. From the height he poured the oil, it went straight into the gourd through the hole in the coin. When the oil seller had finished filling the gourd, he lifted the coin. He showed people that the coin did not have any trace of oil.

காலியாக இருந்த எண்ணெய் குடுவையை தரையில் வைத்த அவர், அதன் வாயில் ஒரு நாணயத்தை வைத்தார். அது நடுவில் ஒரு சின்ன துளையுடன் கூடிய செப்பு நாணயம். பிறகு எழுந்து, தன் கையில் உள்ள குவளையில் சிறிது எண்ணெயை எடுத்து அதை அந்த குடுவைக்குள் ஊற்ற ஆரம்பித்தார்.

அவர் ஊற்றும் உயரத்திலிருந்து அந்த எண்ணெய் அந்த துளையிட்ட நாணயத்தின் துளை வழியாக நேராக குடுவைக்குள் சென்றது. குடுவையில் எண்ணெயை ஊற்றி முடித்ததும் அவர் நாணயத்தை எடுத்து கூட்டத்தினரிடம் காட்டினார். அதில் எண்ணெய்த் தடம் சிறிதுகூட இல்லை.

The crowd was shocked to silence. Then, one person cheered and soon, the entire crowd burst into a loud cheer for the oil seller. The oil seller smiled and said, “As I told, there is nothing special about it. It’s only a matter of practice.”

இதைக் கண்டு கூட்டம் நிசப்தமானது. பிறகு ஒருவர் உற்சாகக் குரல் எழுப்ப மொத்த கூட்டமும் பெரும் ஆரவாரம் எழுப்பி எண்ணெய் விற்பவரைப் பாராட்டியது. அந்த எண்ணெய் விற்பவர் புன்னகையுடன், “இதில் சிறப்பானது a எதுவுமில்லை நான் முன்னர் கூறியது போல, இது பயிற்சியினால் வருவதாகும்” என்றார்.

Uthaman was just as surprised as the crowd. He smiled and said, “You have taught me something today. Thank you.”

Samacheer Kalvi 5th English Guide Term 2 Supplementary Chapter 2 Practice Makes a Man Perfect

கூட்டத்தைப்போல தானும் வியப்படைந்தஉத்தமன், அவரிடம் “நீங்கள் புதியதாக ஒரு பாடத்தை இன்று எனக்கு கற்றுத் தந்துள்ளீர்கள். அதற்கு தங்களுக்கு நன்றி” என்று கூறினான். இது பயிற்சியினால் வருவதாகும்” என்றார். அதற்கு தங்களுக்கு நன்றி” என்று கூறினான்.