Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Pdf Term 3 Chapter 3 Educational Rights Text Book Back Questions and Answers, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Social Science Solutions Term 3 Chapter 3 Educational Rights

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Educational Rights Text Book Back Questions and Answers

Evaluation

I. Choose the correct answer:

Question 1.
________ is the first step for a child’s development.
a) Education
b) Exploration
c) Excavation
Answer:
a) Education

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

Question 2.
Education is more than ________.
a) Numeracy
b) Literacy
c) all of the above
Answer:
b) Literacy

Question 3.
“Education is the manifestation of the perfection already in man” is the famous quote of ________.
a) Mahatma Sandhi
b) Dr. Radhakrishnan
c) Swami Vivekananda
Answer:
c) Swami Vivekananda

Question 4.
________ describes the importance of free and compulsory education for children.
a) The Right to Literacy Act
b) The Right to Education Act
c) The Right to School Act
Answer:
b) The Right to Education Act

Question 5.
The Government of India has framed the ________ to promote education.
a) National Education Policy
b) National Policy on Elementary Education
c) National Policy on Literacy
Answer:
a) National Education Policy

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

II. Match the following:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational rights 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational rights 2

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

III. True or False:

Question 1.
Every child has the right to have free and compulsory education.
Answer:
True

Question 2.
Education helps in increasing awareness of surroundings, social and political issues.
Answer:
True

Question 3.
Right to School Act describes the importance of free and compulsory education for children.
Answer:
False

Question 4.
Numeracy is the first step towards making one educated.
Answer:
False

Question 5.
The former Chief Minister of Tamil Nadu, K.Kamaraj was implemented Free mid-day meal programme.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

IV. Answer the following :

Question 1.
Write about the importance of education.
Answer:
Education doesn’t mean that one should be literate. It is more than literacy. Education helps to

  • analyse the reason.
  • build skills to live.
  • know what is right and wrong.
  • lead a moral life.

Question 2.
Write a short note on Educational Rights.
Answer:

  • Every child has right to have free and compulsory education.
  • The Right to Education Act (RTE) specifies different responsibilities to the local authorities and government to ensure free and compulsory education.

Question 3.
What is the role of Sarva Shiksha Abhiyan?
Answer:

  • The Sarva Shiksha Abhiyan (SSA), the Right to Education Act (RTE) Act have improved the educational performance.
  • Sarva Shiksha Abhiyan (SSA) (Education for All) was launched in the year 2001.

Question 4.
Give a short note on National Education Policy.
Answer:

  • In 2019, the Government of India has framed the National Education Policy (NEP) to promote education among the people of India.
  • The NPE covers all educational systems from primary to college level.

Question 5.
Write any two features of Samagra Shiksha.
Answer:

  • Providing quality education and improving learning outcomes of students.
  • Focusing on girl education.
  • Focusing on digital education.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

V. Answer in detail:

Question 1.
Write about the Indian education system.
Answer:

  • In ancient time India has the Gurukula system of education in which anyone who visited to study went to a teacher’s house and requested to be taught.
  • The modern school was brought to India, including the English language, originally by Lord Thomas Babington Macaulay in the
  • Education in India is provided by public school (controlled and funded by three levels: central, state and local) and private schools.
  • Under various articles of the Indian Constitution, free and compulsory education is provided as a fundamental right to children between the ages of 6 and 14.

Question 2.
Write about the Right to Education Act in detail.
Answer:

  • Right to Education Act (2009) describes the importance of free and compulsory education for children between 6 to 14 years of age.
  • Education should be affordable to the common people. There should be no discrimination in education.
  • The child should be at the centre of an education system.
    Important features of RTE
  • Until the completion of elementary education, no student is stopped from school.
  • Improvement in the quality of education.
  • School infrastructure should be improved every three years.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

Question 3.
Write about Samagra Shiksha in detail.
Answer:

  • Samagra Shiksha is an integrated scheme for school education from pre-school to senior secondary levels.
  • The scheme has been prepared with the broader goal of improving school effectiveness measured in terms of equal opportunities for schooling and equitable learning outcomes.
  • The scheme is an integration of three already existing schemes – Sarva Shiksha Abhiyan (SAA), Rashtriya Madhyamik Shiksha Abhiyan (RMSA) and Teacher Education (TE).

Activity:

Solve the Puzzles:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational rights 3

Question 1.
I am white when I am dirty and black when I am clean. Who am I?
Answer:
Black Board

Question 2.
I am tall when I am young and I am short when I am old. Who am I?
Answer:
Pencil

Question 3.
I am wet when I am drying. Who am I?
Answer:
Towel

Question 4.
I have a neck but no head. Who am I?
Answer:
A bottle

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Educational Rights Additional Questions and Answers

I. Choose the correct answer:

Question 1.
________ is important for people as well as the nation.
a) Education
b) Exploration
c) Excavation
Answer:
a)Education

Question 2.
Education develops ________.
a) ability
b) power
c) wisdom
Answer:
c) wisdom

Question 3.
________ is best known for his speech which began with the words.
a) Dr. Radha Krishnan
b) Swami Vivekananda
c) Mahatma Sandhi
Answer:
b) Swami Vivekananda

Question 4.
The legislative section is divided into ________ lists.
a) two
b) three
c) four
Answer:
b) three

Question 5.
Rashtriya Madhyamik Shiksha Abhiyan was launched in ________.
a) 1968
b) 2000
c) 2009
Answer:
c) 2009

Question 6.
________ birth anniversary is celebrated as Educational Development Day.
a) K. Kamaraj’s
b) Gandhi’s
c) Swami Vivekananda
Answer:
a) K. Kamaraj’s

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

II. Fill in the blanks:

Question 1.
________ also helps in overall development of a country.
Answer:
Education

Question 2.
Education removes superstitious ________.
Answer:

beliefs

Question 3.
________ is the system of education that was practised in ancient India.
Answer:
Gurukulam

Question 4.
The first National Education Policy was implemented in ________.
Answer:
1968

Question 5.
________ was launched in the year 2001.
Answer:
Sarva Shiksha Abhiyan

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

III. Write True or False:

Question 1.
Education is more than literacy.
Answer:
True

Question 2.
The youth should be at the centre of an education system.
Answer:
False

Question 3.
The NPE covers all educational systems from primary to college level.
Answer:
True

Question 4.
Child labour is allowed in our country.
Answer:
False

Question 5.
Samagra Shiksha scheme improves the quality of education and the learning of students.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

IV. Match the Following:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational rights 4
Answer:

  1. (e)
  2. (d)
  3. (a)
  4. (b)
  5. (c)

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

V. Answer the following:

Question 1.
Write a short note on education given by Mahatma Gandhi.
Answer:

  • Literacy in itself is no education.
  • Literacy is not the end of education.
  • Real education consists in drawing the best out of yourself.

Question 2.
Write the classifications of Indian educational system.
Answer:
Indian educational system is mainly divided into four stages. They are:

  • Lower primary
  • Upper primary
  • Secondary
  • Higher secondary.

Question 3.
Write a short note on Rashtriya Madhyamik Shiksha Abhiyan.
Answer:

  • Rashtriya Madhyamik Shiksha Abhiyan (RMSA) was launched in 2009.
  • The aim of this programme – Raising the minimum level of education to class X.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 3 Educational Rights

VI. Answer in detail:
Question 1.
What are the objectives of Sarva Shiksha Abhiyan?.
Answer:
Objectives of Sarva Shiksha Abhiyan

  • Increasing the enrolment in primary schools
  • Getting access to free and compulsory education for children up to age 14.
  • Improving the quality of education.

 

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Pdf Chapter 23 கணினி உலகம் Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th Tamil Solutions Chapter 23 கணினி உலகம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

வாங்க பேசலாம்

Question 1.
கணினியின் திரைபோன்று செய்து கணினியைப் பற்றிப் பேசுக.
Answer:
கணினி நம் உலகைச் சுருக்கி உள்ளங்கையில் கொடுத்துவிட்டது. கணினி வன்பொருள் மற்றும் மென்பொருள் இடையிலான பரிமாற்றத்தின் மூலம் இயங்குகிறது.

கணினியின் உள்ளீடு , வெளியீடு கருவிகள் உள்ளன. விசைப்பலகை, சுட்டி போன்றவை உள்ளீட்டுக் கருவிகள். காட்சித்திரை, கணினி அச்சுப்பொறி போன்றவை வெளியீட்டுக் கருவிகள்.
நாம் கணினிக்குக் கொடுக்கும் தகவல்தாம் தரவுகள் (Data). தரவுகள் பதிவு செய்வதைப் பதிவேற்றம் எனவும் தகவல் பெறுவதைப் பதிவிறக்கம் எனவும் அழைக்கிறோம்.

கணினிகளின் தொடர்ச்சியான வலை அமைப்புகள் சேர்ந்திருக்கும் இணைப்பே வலைத்தளம் அல்லது இணையம் எனப்படுகிறது. கணினிகளுக்கு இடையே தகவல் பரிமாற்றம் செய்ய மின்னஞ்சல் பயன்படுகிறது.

இப்போது புலனம், முகநூல் சுட்டுரை ஆகியவற்றின் மூலம் கருத்துப் பரிமாற்றம் செய்யப்படுகிறது. இவற்றை நாம் ஆக்கப் பயன்களுக்கு மட்டும் செயல்படுத்துவோம்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

சிந்திக்கலாமா?

அழகன், புத்தகத்தில் மட்டுமே படிக்க முடியும் என்கிறான்.
அவன் நண்பனோ கணினியிலும் படிக்கலாம் என்கிறான்.
இதுபற்றி உங்கள் கருத்து என்ன?
Answer:
அழகன் புத்தகத்தில் மட்டுமே படிக்க முடியும் என்று கூறுவது தவறான கூற்றாகும். அவன் நண்பன் கணினியிலும் படிக்கலாம் என்று கூறுவது சரியானதாகும்.

புத்தகத்தில் படிக்கலாம், ஆனால் புத்தகத்தில் மட்டுமே படிக்கமுடியும் என்று கூறவியலாது. ஏனெனில் கணினியின் மூலமாகவும் படிக்கலாம்.

கணினி நமக்குத் தேவையான அனைத்து கருத்துகளையும் நொடியில் தேடித் தந்து விடுகிறது. அதனால் கணினியில் படிப்பதும் எளிதானது என்பது என் கருத்து.

படிப்போம்! சிந்திப்போம்! எழுதுவோம்!

சரியான சொல்லைத் தெரிவு செய்து எழுதுவோமா?

Question 1.
சார்லஸ் பாப்பேஜ் கண்டறிந்த அறிவியல் கருவி ……………………………
அ) தொலைக்காட்சி
ஆ) கணினி
இ) கைப்பேசி
ஈ) மடிக்கணினி
Answer:
ஆ) கணினி

Question 2.
இப்போதெல்லாம் – இச்சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது ……………………………
அ) இப்போது + எல்லாம்
ஆ) இப்போ + எல்லாம்
இ) இப்போதே + எல்லாம்
ஈ) இப்போ + வெல்லாம்
Answer:
அ) இப்போது + எல்லாம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

Question 3.
நினைவகம் – இச்சொல்லைப் பிரித்து எழுதும் முறை ……………………………
அ) நினை + வகம்
ஆ) நினை + அகம்
இ) நினைவு + வகம்
ஈ) நினைவு + அகம்
Answer:
ஈ) நினைவு + அகம்

Question 4.
மின் + அஞ்சல் – இச்சொற்களைச் சேர்த்து எழுதக் கிடைக்கும் சொல் ……………………………
அ) மின் அஞ்சல்
ஆ) மின்னஞ்சல்
இ) மின் அஞ்சல்
ஈ) மினஞ்சல்
Answer:
ஆ) மின்னஞ்சல்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

Question 5.
பதிவேற்றம் – இச்சொல்லின் பொருள் ……………………………
அ) தகவல் ஆராய்தல்
ஆ) தகவல் வரிசைப்படுத்துதல்
இ) தகவல் பதிவு செய்தல்
ஈ) தகவல் பெறுதல்
Answer:
ஈ) தகவல் பெறுதல்

வினாக்களுக்கு விடையளிக்க

Question 1.
சென்னையில் பூவிழி கண்டுகளித்த இடங்கள் யாவை?
Answer:
அடுக்குமாடிக் கட்டங்கள், மிகப்பெரிய சாலை, மெரினா கடற்கரை, விமான நிலையம், அண்ணா நூற்றாண்டு நூலகம், உயிர்க்காட்சிச் சாலை, பொழுதுபோக்கு மையங்கள், தகவல் தொழில்நுட்பப் பூங்கா ஆகியவ ைசென்னையில் பூவிழி கண்டுகளித்த இடங்கள் ஆகும்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

Question 2.
கணினியின் முதன்மைப் பகுதிகளை எழுதுக.
Answer:
கணினியின் முதன்மைப் பகுதிகள் :

  1. மையச் செயல்பாட்டுப்பகுதி (CPU)
  2. கட்டுப்பாட்டகம் (Control Unit)
  3. நினைவகம் (Memory)
  4. உள்ளீ டு மற்றும் வெளியீடு (Input and output)

Question 3.
இணையம் என்றால் என்ன?
Answer:
கணினிகளின் தொடர்ச்சியான வலை அமைப்புகள் சேர்ந்திருக்கும் இணைப்பே வலைத்தளம் அல்லது இணையம் எனப்படுகிறது.

Question 4.
மின்னஞ்சல் எதற்குப் பயன்படுகிறது?
Answer:
கணினிகளுக்கு இடையே இணையத்தின் வாயிலாகச் செய்யப்படும் தகவல் பரிமாற்றமே மின்னஞ்சல். இது தகவல்களைப் பரிமாறிக் கொள்ளப் பயன்படுகிறது.

குறிப்புகளைப் படித்துச் சொற்களைத் தேர்ந்தெடுப்போமா?
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம் 1
Asnwer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம் 2

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

மொழி விளையாட்டு

கை என்னும் சொல்லை முதலெழுத்தாகக் கொண்டு பல சொற்களை உருவாக்கலாமா?
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம் 3
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம் 4

விடுபட்ட இடங்களில் உரிய சொற்களை நிரப்பிக் கடிதத்தை முழுமையாக்குவோம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம் 5
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம் 6
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம் 7

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

கூடுதல் வினாக்கள்

நிரப்புக :

1. தரமணியில் தொழில்நுட்பப் பூங்கா உள்ளது.
2. கணினியைக் கண்டுபிடித்தவர் சார்லஸ் பாப்பேஜ்.
3. CPU என்பதன் தமிழ் விரிவாக்கம் மையச் செயல்பாட்டுப் பகுதி.
4. Keyboard என்பதன் தமிழ்ச் சொல் விசைப்பலகை.
5. இணையம் மூலமாகக் கடிதமும் எழுதலாம்.
6. புலனம், முகநூல் போன்றவை வலைத்தளச் செயலிகள்.
7. இணையத்தின் வாயிலாகச் செய்யப்படும் தகவல் பரிமாற்றம் மின்னஞ்சல் எனப்படும்.
8. விசைப்பலகை, சுட்டி போன்றவை உள்ளீட்டுக் கருவிகள்.
9. காட்சித்திரை, கணினி, அச்சுப்பொறி போன்றவை வெளியீட்டுக் கருவிகள்.
10. எந்தவொரு நாட்டு நிகழ்வுகளையும் நாம் நேரடியாகக் காண உதவுவது இணையம்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

விடையளி :

Question 1.
கணினி – குறிப்பு எழுதுக.
Answer:

  • கணினி என்பது நாம் தரும் உள்ளீடுகளைப் பெற்று அதனைச் செயல்படுத்தி அதற்கேற்ற வெளியீடுகளைத் தரும் ஒரு மின்னணு சாதனம்.
  • கணினியை சார்லஸ் பாப்பேஜ் கண்டுபிடித்தார்.
  • முதன்முதலில் கண்டுபிடிக்கப்பட்ட கணினி அளவில் மிகப்பெரியது. அதனை எளிதாக ஓர் இடத்திலிருந்து மற்றோர் இடத்திற்குக் கொண்டு செல்ல இயலாது.
  • ஆனால், இப்போதோ கையடக்க வடிவிலே கூடக் கணினிகள் உருவாக்கப்படுகின்றன.

Question 2.
கணினியின் அமைப்பினை எழுதுக.
Answer:

  • கணினியின் மையச் செயல்பாட்டுப் பகுதி என்பது செய்நிரல் அடிப்படையில் கணிதச்  செயல்பாடுகளை அமைக்கும்.
  • கட்டுப்பாட்டகம் என்பது செய்திகளைத் திரளாகச் சேமித்து வைத்திருக்கும். செய்திகள்/ தகவல்களை நிலையாகச் சேமித்து வைக்கும் இடம்தான் நினைவகம்.
  • மையச் செயலகம் ஒருங்கிணைந்த உள்ளீடு, வெளியீடு கருவிகளைத் தன்னுள் பெற்றிருக்கும்.

Question 3.
கணினியின் உள்ளீடு, வெளியீடு கருவிகள் பற்றி எழுதுக.
Answer:

  • விசைப்பலகை, சுட்டி போன்றவை உள்ளீட்டுக் கருவிகள்.
  • காட்சித்திரை, கணினி அச்சுப்பொறி போன்றவை வெளியீட்டுக் கருவிகள்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

Question 4.
தரவு, பதிவேற்றம், பதிவிறக்கம் – விளக்குக.
Answer:

  • கணினிக்குக் கொடுக்கும் தவல்கள் – தரவுகள்.
  • தரவுகள் பதிவு செய்வது – பதிவேற்றம்
  • தகவல் பெறுவது – பதிவிறக்கம்.

Question 5.
மின்னஞ்சல் எதற்குப் பயன்படுகிறது?
Answer:
கணினிகளுக்கு இடையே தகவல் பரிமாற்றம் செய்வதற்கு மின்னஞ்சல் பயன்படுகிறது.

Question 6.
வலைத்தளச் செயலிகள் யாவை?
Answer:
வலைத்தளச் செயலிகள் ;

  • புலனம்
  • முகநூல்
  • சுட்டுரை.

Question 7.
வலைத்தளச் செயலிகளில் நம் கருத்துகளை எவ்வாறு பதிவிடலாம்?
Answer:
வலைத்தளச் செயலிகளைச் செயலி உருவாக்கம் சென்று நம் மின்னஞ்சல் முகவரி கொடுத்து உருவாக்கி நம் கருத்துகளைப் பதிவிடலாம் அல்லது பெறலாம்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 23 கணினி உலகம்

Question 8.
கீழ்க்கொடுக்கப்பட்டுள்ள சொற்களுக்குக் கலைச்சொல் எழுதுக.
Answer:
1. CPU – மையச் செயல்பாட்டுப் பகுதி
2. Control Unit – கட்டுப்பாட்டகம்
3. Memroy – நினைவகம்
4. Input – உள்ளீடு
5. Output – வெளியீடு
6. Keyboard – விசைப்பலகை
7. Mouse – சுட்டி
8. Monitor – காட்சித்திரை
9. Printer – கணினி அச்சுப்பொறி
10. Data – தரவு
11. Download – பதிவிறக்கம்
12. Website – வலைத்தளம்
13. Email ID – மின்ன ஞ்சல்
14. Whatsapp – புலனம்
15. Facebook – முகநூல்
16. Twitter – சுட்டுரை
17. Webapps – வலைதளச்செயலிகள்
18. Play store – செயலி உருவாக்கம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Pdf Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th Tamil Solutions Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

வாங்க பேசலாம்

Question 1.
நமது இந்திய நாட்டின் பெருமைகள் குறித்து உமது கருத்துகளைப் பகிர்ந்து கொள்க.
Answer:
இந்திய நாட்டின் பெருமைகள் :

  • உலகிலேயே மிகப்பெரிய ஜனநாயக நாடு.
  • பல்வேறு மக்கள் தொன்றுதொட்டு இன்றுவரை மகிழ்ச்சியுடன் வாழும் வளம் பெற்ற நாடு.
  • இயற்கை அரண்களான வடக்கே இமயமலை மூன்று பக்கம் நீராலும் சூழப்பட்ட நாடு.
  • பழமையான கலாச்சாரத்தைக் கொண்ட நாடு.
  • வேளாண் தொழிலில் சிறந்த நாடு.
  • விட்டுக்கொடுத்து வாழும் மிகப்பெரிய பண்பு கொண்ட நாடு.
  • காடுகளில் வாழும் கலாச்சாரத்திலும் புதிய நாகரிகம் கண்ட, வன்முறையில்லாத நாடு.
  • பல சாதி மத இனம் மொழி வேறுபாடுகள் இருந்தாலும் இந்தியர் என்ற ஒற்றுமையுடன் வாழும் நாடு.
  • விஞ்ஞானிகள் பலரையும் சான்றோர்கள் பலரையும் ஈன்றெடுத்த நாடு வீரம் பொதிந்த நாடு .
    இதனாலன்றோ பாரதியார்,
    பாருக்குள்ளே நல்ல நாடு
    நம் பாரத நாடு. – என்று பாடுகிறார்.

Question 2.
உங்கள் ஊரிலுள்ள சிறப்பு வாய்ந்த இடங்களைப் பற்றி, உமது கருத்துகளை எடுத்துக் கூறுக.
Answer:
எங்கள் ஊர் திருவண்ணாமலை. இங்கு சிறப்பு வாய்ந்த இடங்களில் முதலிடம் பெறுவது அருணாச்சலேஸ்வரர் கோயில்தான். கார்த்திகை தீபம், கிரிவலம் இவையிரண்டும் திருவண்ணாமலையுடன் பிணைந்தது. இது சிவனின் பஞ்சபூத தலங்களில் ஒன்று இது அக்னி தலமாகும். கார்த்திகை மாதத்தில் இங்குள்ள மலை உச்சியில் நெய் தீபம் ஏற்றப்படும். ஒவ்வொரு பௌர்ணமியன்றும் மலையைச் சுற்றிவருவர். அவ்வாறு சுற்றும்போது மூலிகைக் காற்றைச் சுவாசிக்க முடியும் என்று கூறுவர்.

அடுத்தது சாத்தனூர் அணை. பெண்ணையாற்றின் குறுக்கே கட்டப்பட்டது. இங்கு தொங்குபாலம் ஒன்று உள்ளது. சிறுவர்களுக்கான படகு சவாரியும் இரயில் வண்டியும் உள்ளன. ஸ்ரீசேஷாத்திரி சுவாமிகள் ஆசிரமம், செஞ்சிக்கோட்டை இவையெல்லாம் திருவண்ணாமலைக்குப் பெருமை சேர்ப்பவை. திருவண்ணாமலை அண்ணாமலையார் கோவில் அருணகிரிநாதரால் பாடப்பெற்ற வரலாற்றுச் சிறப்புடையது. செஞ்சிக்கோட்டையும் வரலாற்றுச் சிறப்புடைய கோட்டையாகும். விடுமுறை நாட்களில் இங்கு சுற்றுலாவாசிகளால் அலங்கரிக்கப்படும்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

சிந்திக்கலாமா?

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 1

கண்ணைப் போல காக்க வேண்டும் எவ்வாறு?
Answer:

  • வனவிலங்குகள், பறவைகள் வாழும் இடங்களில் உள்ள தாவரங்களை அழிக்காமல் பாதுகாக்க வேண்டும்.
  • வனவிலங்குகளை வேட்டையாடாமல் இருக்க வேண்டும். ஏனெனில் அவை ஒன்றையொன்று சார்ந்து வாழ்கின்றன.
  • அவை உள்ள இடங்களில் பெரிய நீர்த்தொட்டிகள் அமைத்துத் தண்ணீர் ஊற்றி வைக்கலாம்.
  • அவ்வப்போது, அவற்றிற்குத் தேவையான உணவுப் பொருட்களை வாங்கிப் போடலாம். அரசாங்கத்தின் உதவியுடன் வனத்துறையினர் மேலும் பாதுகாப்புப் பணிகளைச் செய்ய வேண்டும்.

படிப்போம்! சிந்திப்போம்! எழுதுவோம்!

சரியான சொல்லைத் தெரிவு செய்து எழுதுவோமா?

Question 1.
‘இன்னல்’ இச்சொல்லின் பொருள் …………………………
அ) மகிழ்ச்சி
ஆ) கன்னல்
இ) துன்பம்
ஈ) இன்பம்
Answer:
இ) துன்பம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

Question 2.
கும்மியடி – இச்சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது……………………
அ) கும்மி + யடி
ஆ) கும் + மியடி
இ) கும் + மடி
ஈ) கும்மி + அடி
Answer:
ஈ) கும்மி + அடி

Question 3.
ஆனந்தம் – இச்சொல்லின் எதிர்ச்சொல் ……………………
அ) மகிழ்ச்சி
ஆ) வருத்தம்
இ) அன்பு
ஈ) கோபம்
Answer:
ஆ) வருத்தம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

Question 4.
ஒரே ஓசையில் முடியாத சொற்கள் ……………………….
அ) தேசமடி – பூமியடி
ஆ) போற்றிட்டி – காத்திட்டி
இ) கும்மியடி – கோடி
ஈ) போனதடி – போற்றிடவே
Answer:
ஈ) போனதடி – போற்றிடவே

Question 5.
கும்மியாட்டத்தைக் குறிக்கும் படம்
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 2
Answer:
ஈ)

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

மொழியோடு விளையாடு

படங்களின் பெயரை எழுதுக. பெயரின் முதல் எழுத்துகளில் உருவாகும் சொல்லுக்குரிய படத்துடன் இணைக்க
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 3
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 4

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

பாடலில் இடம்பெற்றுள்ள ஒத்த ஓசைச் சொற்களை எழுதுக
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 5
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 6

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

பொருத்துக

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 7
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 8

அறிந்து கொள்வோம்

நாட்டுப்புறக் கலைகள் என்பவை நாட்டுப்புற மக்களின் உணர்ச்சி வெளிப்படாகும். இந்த உணர்ச்சிகள் பாடலாகவும், ஆடலாகவும் மக்களிடையே வெளிப்படுகின்றன.

செயல் திட்டம்

உமது ஊரில் பாடப்படும் நாட்டுப்புறப் பாடல்களைக் கேட்டு, எழுதி வருக.
Asnwer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி 9

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

கூடுதல் வினாக்கள்

நிரப்புக :
1. சுகம் கோடி விளைய வேண்டும்.
2. நமது இன்னல் போனது.
3. நமது தேசம் இந்தியா.
4. மண்ணைத் தாயாய்ப் போற்ற வேண்டும்.
5. நமது தேசத்தைக் கண்ணைப் போலக் காக்க வேண்டும்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 22 ஆனந்தம் விளையும் பூமியடி

விடையளி :

Question 1.
கும்மியடி பாடல் மூலம் நீ அறிந்தவற்றை எழுதுக.
Answer:

  • நம் நாடு விடுதலை பெற்றதும் கோடி இன்பங்கள் விளைந்தது. நமது துன்பங்கள் போனதென்று மனம் மகிழ்ச்சியடைய வேண்டும்.
  • நம் பாரத தேசம் கவிஞர்கள் புகழ்ந்து பாடும் பூமியாகும்.
  • மகிழ்ச்சி விளைந்திடும் பூமி. புகழ்ச்சிகள் கொண்ட நாடு.
  • அறிவு சிறந்த அறிஞர்கள் வாழும் பூமி.
  • உயர்வில் மலையைப் போன்றது. அதிக வளம் கொண்ட பூமி.
  • நமது தேசம் இந்தியா என்று எண்ணி அனைவரும் ஒன்றுபட்டு வாழ வேண்டும்.
  • நம் நாட்டைத் தாயைப்போல் போற்றுவோம்; கண்ணைப் போல் காப்போம்.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Pdf Term 3 Chapter 2 Agriculture Text Book Back Questions and Answers, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Social Science Solutions Term 3 Chapter 2 Agriculture

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Agriculture Text Book Back Questions and Answers

Evaluation

I. Choose the correct answer:

Question 1.

_______ is the cultivation of crops.
a) Irrigation
b) Agriculture
c) Excavation
Answer:
b) Agriculture

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

Question 2.
A _______ is a person who is engaged in agriculture.
a)doctor
b)teacher
c) farmer
Answer:
c) farmer

Question 3.
_______ farming refers to the raising of animals along with the crops.
a) Commercial
b) Mixed
c) Subsistence
Answer:
b) Mixed

Question 4.
_______ monitors the level and nature of groundwater.
a) Central Ground Water Board
b) Metro Water Board
c) Sewage Water Board
Answer:
a) Central Ground Water Board

Question 5.
_______ is the largest cotton producing district in Tamil Nadu.
a) Coimbatore
b) Chennai
c) Cuddalore
Answer:
a) Coimbatore

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

II. Match the Following:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture 2

III. True or False:

Question 1.
Rice is the leading food crop in Tamil Nadu.
Answer:
True

Question 2.
Tamil Nadu has two soil types.
Answer:
False

Question 3.
Drip irrigation is a type of micro-irrigation system.
Answer:
True

Question 4.
Jackfruit is an example of plantation crop.
Answer:
False

Question 5.
Mango is the leading fruit crop of Tamil Nadu.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

IV. Answer the following:

Question 1.
What is agriculture?
Answer:

  • Agriculture is the art and science of preparing the soil for cultivation, growing crops and raising livestock,
  • Agriculture led to the development of human civilisation.

Question 2.
Write about farmers.
Answer:

  • A farmer is a person who cultivates crops and rears animals (poultry and other livestock). India is a land of farmers.
  • It is called so because majority of Indians are directly or indirectly involved in agricultural activities.

Question 3.
Name the different types of farming.
Answer:
There are several types of farming.

  • Subsistence farming
  • Commercial farming
  • Plantation farming
  • Mixed farming

Question 4.
What is well irrigation?
Answer:
Well irrigation has been practiced in Tamil Nadu for many generations. It is a less expensive type of irrigation.

Question 5.
What is well irrigation?
Answer:

  • Well irrigation has been practiced in Tamil Nadu for many generations. It is a less expensive type of irrigation.
  • Government of India is the National Apex Agency entrusted with the responsibilities of providing scientific inputs for management, exploration, monitoring, assessment, augmentation and regulation of groundwater resources of the country.
  • CGWB monitors the level and nature of groundwater.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

V. Answer in detail:

Question 1.
Write about mixed and plantation farming.
Answer:

  • Mixed Farming: Mixed Farming refers to the rearing of animals along with the cultivation. This type of farming is economical.
  • Plantation Farming: Plantation Farming is done in an estate where a single cash crop is cultivated on a large scale.
    Examples: Tea, Coffee and Rubber.

Question 2.
Explain any two types of irrigation.
Answer:

  • Well Irrigation: Well Irrigation has been practiced in Tamil Nadu for many generations. It is a less expensive type of irrigation.
  • Canal Irrigation: Canal Irrigation is the most important form of irrigation in India. Most of the North Indian canals are perennial. The main canal irrigated areas are in the northern plains of India such as Uttar Pradesh, Punjab, Haryana, Rajasthan and Bihar.

Question 3.
Write about the important crops of Tamil Nadu.
Answer:

  • Tamil Nadu is suitable for the production of fruits, vegetables, spices, plantation crops, flowers, medicinal and aromatic plants.
  • Horticulture is the fastest growing sector within agriculture in Tamil Nadu.
  • Paddy is grown in large areas because rice is the main staple food of the state.
    iv) The principal food crops are rice, maize, jowar (cholam), bajra (Kambu), ragi, and pulses (Bengal gram,
    red gram, green gram, black gram, and horse gram).

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

Activity:

Find out the Following.
Question 1.
One who produces food for us _______.
Answer:
Farmer

Question 2.
It is used for ploughing _______.
Answer:
Tractor

Question 3.
It is used for separating grain from hay _______.
Answer:
Winnower

Think Zone:

Question 1.
Which state is known as the Rice bowl of India?
Answer:
Andhra Pradesh is known as the Rice bowl of India.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Agriculture Additional Questions and Answers

I. Choose the correct answer:

Question 1.
_______ of our national’s income comes from agriculture.
a) One-third
b) Two-third
c) One-forth
Answer:
a) One-third

Question 2.
_______ is a land of farmers.
a) Europe
b) India
c) Japan
Answer:
b) India

Question 3.
_______ method of farming is done by using modern tools and techniques.
a) Plantation farming
b) Subsistence farming
c) Commercial farming
Answer:
c) Commercial farming

Question 4.
_______ is the most important form of irrigation in India.
a) Well irrigation
b) Canal irrigation
c) Sprinkler irrigation
Answer:
a)Well irrigation

Question 5.
_______ is known as the Rice bowl of Tamil Nadu.
a) Thanjavur
b) Chennai
c) Madurai
Answer:
a) Thanjavur

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

II. Fill in the blanks:

Question 1.
_______ is the branch of agriculture.
Answer:
Animal husbandry

Question 2.
_______ has become a necessity for humans.
Answer:
Agriculture

Question 3.
Agricultural development contributes to the _______ of our country.
Answer:
Economy

Question 4.
_______ type of farming is economical.
Answer:
Mixed farming

Question 5.
Tamil Nadu depends on _______ and monsoon.
Answer:
Northeast, South west

Question 6.
_______ has been practised in Tamil Nadu for many generations.
Answer:
Well Irrigation

Question 7.
Water is sprayed through pipes in the air through _______.
Answer:
Sprinklers

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

III. True or False:

Question 1.
Agriculture led to the development of human civilisation.
Answer:
True

Question 2.
Agriculture is the backbone of our economy.
Answer:
True

Question 3.
In commercial farming, crops, are cultivated and used only for own family consumption.
Answer:
False

Question 4.
Canal irrigation is the most important form of irrigation in India.
Answer:
True

Question 5.
Sprinkler irrigation is a type of micro-irrigation system that saves water and soil nutrients.
Answer:
False

Question 6.
Chennai is known as the Manchester of South India
Answer:
False

IV. Match the Following:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture 3
Answer:

  1. (e)
  2. (d)
  3. (a)
  4. (b)
  5. (c)

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

V. Answer the following:
Question 1.
Define micro farmers.
Answer:
Farmers who cultivate in an area less than 1 hectare are called micro farmers.

Question 2.
Write a short note on subsistence farming.
Answer:
In subsistence farming, crops are cultivated and used only for own family consumption. Such type of farming is adopted by small and marginal farmers on fragmented land holdings. The cultivated crops are usually food crops.

Question 3.
Write about FCI.
Answer:
The Government has set up agencies like the Food Corporation of India to purchase the farm products directly from the farmers at reasonable rates.

Question 4.
What is Green revolution?.
Answer:
Green revolution is a process which brought an increase in crop production by using new varieties of seeds, pesticides and new agricultural techniques.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

Question 5.
Who is the father of Green revolution in India?
Answer:
Dr. M.S. Swaminathan of Tamil Nadu is known as the Father of Green Revolution in India.

Question 6.
What is animal husbandry?
Answer:
Animal husbandry is the branch of agriculture. It is to raise animals for meat, fur, milk, eggs and other products.

Question 7.
What is Horticulture?
Answer:
Horticulture is the science or art of cultivating fruits, vegetables, flowers or ornamental plants.

Question 8.
Name some important cropping seasons in Tamil Nadu.
Answer:

  • Navarai
  • Sornavari
  • Kar
  • Kuruvai
  • Samba
  • Thaladi.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 2 Agriculture

VI. Answer the following in detail:

Question 1.
What is Irrigation? and types of Irrigation.

Answer:
Irrigation is the supply of water to land or crops for the purpose of agricultural production.
Types of Irrigation

  • Well Irrigation
  • Canal Irrigation
  • Sprinkler Irrigation
  • Drip Irrigation.

Question 2.
Write about sprinkler and Drip Irrigation.
Answer:

  • Sprinkler irrigation: Sprinkler irrigation is similar to natural rainfall. Water is sprayed through pipes in the air through sprinklers.
  • Drip Irrigation: Drip Irrigation is a type of micro-irrigation system that saves water and soil nutrients. In this system water drips slowly into the roots of plants through pipes. Pipes can be either above the soil surface or buried below the surface. The water directly reaches the roots and minimises evaporation.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Pdf Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th Tamil Solutions Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

வாங்க பேசலாம்

Question 1.
கதையில் நடுவர் மயிலக்கா கூறும் தீர்ப்பு சரியானதா? உம் கருத்தைச் சொந்த நடையில் கூறுக.
Answer:
கதையில் நடுவர் மயில் அக்கா கூறும் தீர்ப்பு சரியானது. காகம் பாடாது என்று அதனை கேலி பேசியவர் முன்னிலையில் தொடர்ந்து அரைமணி நேரம் பாடி அனைவரின் கவனத்தையும் தம் பக்கம் ஈர்த்த காகம்தான் பரிசு பெறுவதற்கு சரியான பறவை. காகம் தான் பாடியதோடு மட்டுமல்லாமல் மற்ற பறவைகளுக்கும் முன் மாதிரியாக இருந்தது. எனவே பாட்டு ராணி என்ற பட்டம் காகத்திற்குக் கிடைத்தது ஏற்புடைய ஒன்றாகும்.

Question 2.
உங்கள் பள்ளியில் நடைபெற்ற பாட்டுப்போட்டி நிகழ்வுகள் குறித்துப் பேசுக.
Answer:
வணக்கம்!
எங்கள் பள்ளியில் நவம்பர் பதினான்கு அன்று குழந்தைகள் தினம் கொண்டாடப்பட்டது.

அன்று பல போட்டிகள் நடைபெற்றது. நான் பாட்டுப் போட்டியில் கலந்து கொண்டேன். ஒவ்வொருவரும் ஒவ்வொரு பாடலைப் பாடினர். ஒரு சிலர் நடனமாடியும் பாடல் பாடியும் மகிழ்ந்தனர். ஒரு சிலர் இசைக்கருவிகளை இசைத்தனர். என்னுடைய தோழி குறையொன்றுமில்லை ‘ என்ற எம். எஸ். சுப்புலட்சுமியின் பாடலைப் பாடினாள். அனைவரும் அப்பாடலை மெய்மறந்து கேட்டனர். ‘பாடலுக்கு அழகு கேட்டார் நன்று எனக் கூறல்’ என்ற சிறுபஞ்சமூலம் கூற்றின்படி அவளுடைய பாடலை அனைவரும் இரசித்தனர். இறுதியில் பரிசு அறிவிக்கப்பட்டது. என் தோழிக்குப் பரிசு கிடைத்தது. நான் மிகவும் மகிழ்ந்தேன்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

சிந்திக்கலாமா?

போட்டியில் வெற்றி பெறுவதைக் காட்டிலும் பங்கேற்பதுதான் இன்றியமையாதது என்று உன் தந்தை கூறுகிறார். ஏன் தெரியுமா?
Answer:
போட்டியில் பங்கேற்பதன் மூலம் அவரவர் ஆற்றல் வெளிப்படுகிறது. பலமுறை தோற்றாலும் ஒரு முறையாவது வெற்றி பெறுவோம் என்ற நம்பிக்கை வளர்கிறது.

போட்டியில் கலந்துகொள்ளும் போது தன்னால் என்ன முடியும், முடியாது என்பதை அறிந்து கொள்ள முடிகிறது.
போட்டியில் தோற்றாலும் சரி என்று கலந்து கொள்ளும் போது அவர்களுக்குள் ஓர் உந்துதல் சக்தி உண்டாகிறது. அச்சக்தி அவர்களை முயற்சி செய்யத் தூண்டுகோலாய் அமைகிறது.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

போட்டிக்காக அவர்கள் செய்யும் பயிற்சியும் முயற்சியும் அவர்களைச் சுறுசுறுப்பாக்குகிறது. செயல்பாட்டைத் தூண்டி வளர்ச்சிக்கு உதவுகிறது.

இக்காரணங்களால் போட்டியில் வெற்றி பெறுவதைக் காட்டிலும் பங்கேற்பதுதான் இன்றியமையதாதது என்று தந்தை கூறுகிறார்.

வினாக்களுக்கு விடையளிக்க

Question 1.
காட்டில் நடந்த போட்டியின் பெயர் என்ன?
Answer:
காட்டில் நடந்த போட்டியின் பெயர் ‘பாட்டுப்போட்டி’ ஆகும்.

Question 2.
காக்காவின் பாட்டைக் கேட்ட சிங்கராஜா என்ன கூறினார்?
Answer:
காக்காவின் பாட்டைக் கேட்ட சிங்கராஜா “ஆகா…. என்ன சுருதி சுத்தம்; அற்புதம்!” என்று கூறினார்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

Question 3.
‘பாட்டு ராணி’ பட்டம் பெற்ற பறவை எது?
Answer:
‘பாட்டு ராணி’ பட்டம் பெற்ற பறவை காகம்.

புதிர்களைப் படிப்போம்! விடை காண்போம்! படத்துடன் பொருத்துவோம்!
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி 1
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி 2
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி 3

மீண்டும் மீண்டும் சொல்வோம்

1. ஒரு குடம் எடுத்து அரைக்குடம் இறைத்துக் குறைகுடம் நிரப்பி நிறைகுடம் ஆக்கினான்.
2. துள்ளி எழுந்து பள்ளி சென்றாள் வள்ளி. அவளுடன் மெள்ள மெள்ள வந்து சேர்ந்து கொண்டாள் அல்லி.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

கலையும் கை வண்ணமும்

காகிதத்தில் கரடி செய்வோம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி 4

அறிந்து கொள்வோம்

  1. ஆண்மயிலுக்குதான் தோகை உண்டு.
  2. ஆண் சிங்கத்துக்குதான் பிடரிமயிர் உண்டு
  3. மரங்கொத்திப் பறவை மரத்தை ஒரு நொடிக்கு 20 முறை கொத்தும்.
  4. புறா ஓய்வெடுக்காமல் சுமார் ஆயிரம் கிலோமீட்டர் வரை பறக்கும் திறன் கொண்டது.

செயல் திட்டம்

எவையேனும் ஐந்து பறவைகளின் படங்களை ஒட்டி அவற்றைப் பற்றி ஐந்து வரிகள் எழுதி வருக.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி 5
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி 6

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

கூடுதல் வினாக்கள்

நிரப்புக:

1. ‘சிரிப்பொலியொன்று’ இச்சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது சிரிப்பு+ஒலி+ஒன்று.
2. மரக்கிளையில் குரங்கு ஒன்று உட்கார்ந்திருந்தது.
3. காட்டில் பறவைகளுக்கான பாட்டுப்போட்டி நடந்தது.
4. போட்டிக்கு வந்த பறவைகளின் பெயர்களை எழுதியது ஆந்தை.
5. போட்டிக்கு நடுவராக இருந்த பறவை மயில்,
6. மயில் ஒய்யாரமாகத் தோகை விரித்தபடி மேடையில் அமர்ந்தது.
7. முதலில் பாடிய பறவை மைனா.
8. இரண்டாவது போட்டியாளராக வந்த பறவை கிளி.
9. – கிளி பாடத் தொடங்கியதும் விலங்குகளின் விசில் சத்தம் விண்ணைத் தொட்டது.
10. வெட்கத்தோடு கீழே இறங்கிய பறவை சேவல்.
11. தலையை முன்னும் பின்னுமாய் ஆட்டிக்கொண்டே பாடிய பறவை கழுகு.
12. கழுகு பாடிய பாட்டு காடெங்கும் எதிரொலித்தது.
13. கழுகின் பாட்டைக் கேட்டு பயந்தவை மான்குட்டிகள்.
14. “இம்புட்டுத்தான் என் பாட்டு” என்று சொன்ன பறவை கொக்கு.
15. நிறைய விலங்குகள் குயிலுக்கு இரசிகர்களாய் இருந்தன.
16. கடைசிப் போட்டியாளராக வந்த பறவை காகம்.

விடையளி:

Question 1.
சேவலும் குரங்கும் என்னப் பேசிக் கொண்டது.
Answer:
அமைதியாக இருந்த காட்டில் சேவல் அங்கு யாருமில்லை என்று எண்ணிக் கொண்டு மெலிதாய்க் குரல் எழுப்பிப் பாடிக் கொண்டிருந்தது.

திடீரென சிரிப்பொலி கேட்டதும் சேவல் பயந்துகொண்டே “யார் சிரித்தது?” என்று கேட்டது. மரத்தின் மேலேயிருந்த குரங்கு , “என்ன பாட்டு பலமா இருக்கு. என்ன விசேஷம்?” என்று குரங்கு கேட்டது. சேவலுக்கு வெட்கம் வந்துவிட்டது.
சேவல் “மறுநாள் பாட்டுப்போட்டி நடப்பதாகவும் அதற்குப் பயிற்சி எடுப்பதாகவும் கூறியது.
“போட்டியில் பாடு. வெற்றி பெற வாழ்த்துகள்!” என்று குரங்கு கூறியது. சேவல் ரொம்ப நன்றி என்று தலையாட்டியது.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

Question 2.
குருவி ஒலிபெருக்கி முன்னே வந்து கூறியது யாது?
Answer:
குருவி, மற்ற பறவைகளிடம் “பாட்டுப்போட்டியில் நன்றாகவும் அதிக நேரமெடுத்தும் பாட வேண்டும். அனைவரும் இரசிக்கும்படியாகவும் இருக்க வேண்டும். அப்படியான பாடலைப் பாடுபவர்களுக்குப் பரிசு வழங்கப்படும்” என்று கூறியது.

Question 3.
சேவல் பாடியபோது மற்ற பறவைகள் மற்றும் விலங்குகளின் நிலை என்ன?
Answer:
சேவல் “கொக்… கொக்… கொக்கரக்கோ … கோ….” என்று பாடியது.
தூங்கிக் கொண்டிருந்த ஒன்றிரண்டு கரடிகளும் விழித்துக் கொண்டன. சேவலைப் பார்த்து, “தூங்கிறவங்களை எழுப்புறதே உன் பாட்டா இருக்கு. அருமையான பாட்டு. போதும்பா, நிப்பாட்டு!” என்று மற்ற பறவைகள் கத்தின. சேவல் வெட்கத்தோடு கீழே இறங்கியது.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

Question 4.
கழுகு பாடியபோது என்ன நடந்தது?
Answer:
கழுகு தலையை முன்னும் பின்னுமாய் ஆட்டிக்கொண்டே பாடியது. அப்பாட்டு காடெங்கும் எதிரொலித்தது. மான்குட்டிகள் பயந்து போய்விட்டன. சில பயத்தில் அழுதன. சில எழுந்து ஓடத் தொடங்கின. இதைப் பார்த்துச் சிரித்த யானைக்குக் கண்ணில் நீரே வந்து விட்டது.

Question 5.
குயில் மேடைக்கு வந்தபோது மற்ற பறவை, விலங்குகளின் செயல் யாது?
Answer:
குயில் மேடைக்கு வந்தபோது, பறவை, விலங்குகள் எல்லாமும் எழுந்து நின்று கைகளைத் தட்டின. குயிலுக்கு நிறைய விலங்குகள் இரசிகர்களாய் இருந்தன. ஒவ்வொன்றாய் எழுந்து நின்று குயில் குமாரிக்குப் பூங்கொத்துகளைக் கொடுத்தன.
வாழ்த்துக்களைச் சொல்லி அனுப்பி வைத்தன.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 21 காட்டுக்குள்ளே பாட்டுப்போட்டி

Question 6.
காகம் எவ்வாறு பாடியது? மற்ற பறவை விலங்குகள் என்ன செய்தன?
Answer:
காகம் மெல்லியக் குரலில் முதலில் பாட ஆரம்பித்தது. விலங்குகள் ஆச்சரியத்தோடு கவனித்தன. ‘கா’ என்ற ஓர் எழுத்திலேயே புதுப்புது ஆலாபனைகள். சுருதி கூட்டிப் பாடிக்கொண்டே இருந்ததது. கேலி செய்த பறவைகளுக்கு என்னவோ போலாகிவிட்டது அவை அனைத்தும் எழுந்து பாட்டிற்கேற்ப ஆட்டம் போட்டது. புலி “பிரமாதம்” என்றது. சிங்கம் தலையாட்டி இரசித்தது.

Question 7.
நடுவர் மயிலக்காவின் தீர்ப்பு யாது?
Answer:
“பாருங்க. காக்கா பாட வர்றபோது கேலி செஞ்சீங்க. ஆனா, தயங்கி நிற்காம, விடாமுயற்சியோட பாடுச்சு. அது மட்டுமில்ல. நிறைய பயிற்சி எடுத்துப் புதுப்புது இராகத்தில் பாடியிருக்கு. எல்லாரும் கை தட்டி பாராட்டுற அளவுக்கு அரைமணி நேரம் பாடியிருக்கு. முயற்சியும் பயிற்சியும் இருந்தால் எல்லாராலும் பாட முடியும்னு இந்தப் போட்டி மூலமா காக்கா நிரூபிச்சுக் காட்டியிருக்கு. மற்றவர்களுக்குத் தன்னம்பிக்கையை ஊட்டியுள்ளது. இந்தப் பாட்டுப் போட்டியில் முதல் பரிசு வழங்கிப் பாராட்டுகிறேன்!” என்று தீர்ப்பு வழங்கியது. ‘பாட்டுராணி’ என்ற பட்டத்தைக் காகத்தின் தலையில் கிரீடமாய்ச் சூட்டியது.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Pdf Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம் Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th Tamil Solutions Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

வாங்க பேசலாம்

Question 1.
நீர் எதனால் மாசடைகிறது? நீர் மாசு ஏற்படுவதை எப்படித் தவிர்க்கலாம்? குழுவில் கலந்துரையாடுக.
Answer:
மாணவன் 1 : இன்று விடுமுறைதானே? நீ என்ன இவ்வளவு சீக்கிரம் எழுந்துவிட்டாய்?
மாணவன் 2 : இன்று விடுமுறைதான். எங்கள் பகுதியில் உள்ள கழிவுநீர்க்
கால்வாயைச் சுத்தம் செய்கிறார்கள். அதற்கு என் அண்ணன் செல்வதற்காக விடியற்காலையில் எழுந்தான். நானும் அவனுடனேயே எழுந்துவிட்டேன்.

மாணவன் 1 : உன்னுடைய அண்ணன் கல்லூரியில் தானே படிக்கின்றார்? நீ…?
மாணவன் 2 : என் அண்ண னுடைய கல்லூரியில் ஒரு விழிப்புணர்வு கூட்டம் நடைபெற்றதாம். அதில் அவரவர்கள் வாழும் பகுதியில் உள்ள கால்வாய்களை மாணவர்கள் சுத்தம் செய்ய வேண்டும் என்று கூறியுள்ளனர்.

மாணவன் 1 : அட! இதுகூட நல்ல சிந்தனையாக உள்ளதே. இதெல்லாம் செய்து என்ன பயன்? தொழிற்சாலைக் கழிவுகளாலும் வீட்டுக் கழிவுகளாலும் தூயநீர் ஓடிய ஆறுகளில் இன்று கழிவுநீர் ஓடுகிறது.
மாணவன் 2 : நீ கூறுவது முற்றிலும் சரியே. தேவையற்ற வேதிக்கழிவுகளைச் சாக்கடையில் கலக்க விடுகிறோம். இந்நீரானது நேரே கடலில் சென்று கலந்துவிடுகிறது. இதனால் கடல்வாழ் உயிரினங்களும் அழிக்கப்படுகின்றன. கடல் வாழ் உயிரினமான மீன்களை மக்கள் விரும்பி உண்கின்றனர். அவர்களுக்கு நோய்கள் ஏற்படவும் வாய்ப்புள்ளது. கழிவுநீர் கடலில் செல்லாமல் இருக்க ஆங்காங்கு மரங்களை நட்டு அவற்றிற்கு அந்நீர் போய் சேரும்படி செய்யலாம்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

மாணவன் 1 : தொழிற்சாலைக் கழிவுகளுக்கும் மாற்று ஏற்பாடு செய்து கொள்ள வேண்டும். ஒவ்வொரு வீட்டிலும் மழைநீர் சேமிப்புத் தொட்டிகளையும் வைத்து மழைநீர் வீணாகக் கடலில் கலக்காமல் பார்த்துக் கொள்ளலாம்.
மாணவன் 2 : ஆமாம். இவ்வாறு செய்தால் நீர்வளமும் பாதுகாக்கப்படும்.

சிந்திக்கலாமா?

உங்கள் பள்ளியில் நடைபெறப்போகும் அறிவியல் கண்காட்சிக்காக நீ புதுமையாகச் செய்ய விரும்புவது என்ன?
Answer:
என் பள்ளியில் நடைபெறப்போகும் அறிவியல் கண்காட்சிக்காக நான் புதுமையாகச் செய்ய விரும்புவது சத்தமின்றிச் செல்லும் போக்குவரத்துச் சாதனங்கள்.

நம்மைச் சுற்றியுள்ள சுற்றுச்சூழலைப் பலவழிகளில் நாம் தூய்மையற்றதாக்கி விடுகின்றோம். அதில் ஒலி மாசும் ஒன்று. இம்மாசினால் பாதிக்கப்படுவோர் பலர். சாலையில் வாகனங்கள் ஒன்றையொன்று முந்திச் செல்லாமல் பயணம் செல்வதற்கும், ஒலி பெருக்கி இல்லாமல் இருப்பதற்கும் வழியைக் கண்டறிந்து அதற்கான ஒரு மாதிரி வாகனத்தைச் செய்வதற்குப் பரிந்துரை செய்யும் அளவிற்கு ஒரு புதுமையான வாகனமொன்றைச் செய்வேன்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

படிப்போம்! சிந்திப்போம்! எழுதுவோம்!

சரியான சொல்லைத் தெரிவு செய்து எழுதுவோமா?

Question 1.
‘மாசு’ – என்னும் பொருள் தராத சொல்
அ) தூய்மை
ஆ) தூய்மையின்மை
இ) அழுக்கு
ஈ) கசடு
Answer:
அ) தூய்மை

Question 2.
‘மாசு + இல்லாத’ – இச்சொல்லைச் சேர்த்து எழுதக் கிடைப்பது
அ) மாசிலாத
ஆ) மாசில்லாத
இ) மாசி இல்லாத
ஈ) மாசு இல்லாத
Answer:
ஆ) மாசில்லாத

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

Question 3.
‘அவ்வுருவம்’ என்ற சொல்லைப் பிரிக்கக் கிடைப்பது _
அ) அவ் + வுருவம்
ஆ) அந்த + உருவம்
இ) அ + உருவம்
ஈ) அவ் + உருவம்
Answer:
இ) அ + உருவம்

Question 4.
‘நெடிதுயர்ந்து’ என்ற சொல்லைப் பிரிக்கக் கிடைப்பது
அ) நெடிது + உயர்ந்து
ஆ) நெடி + துயர்ந்து
இ) நெடிது + துயர்ந்து
ஈ) நெடிது + யர்ந்து
Answer:
அ) நெடிது + உயர்ந்து

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

Question 5.
‘குறையாத’ என்ற சொல்லின் எதிர்ச்சொல் –
அ) நிறையாத
ஆ) குறைபாடுடைய
இ) குற்றமுடைய
ஈ) முடிக்கப்படாத
Answer:
அ) நிறையாத

வினாக்களுக்கு விடையளிக்க

Question 1.
ஆசிரியர் வைத்திருந்த அழைப்பிதழில் என்ன செய்தி இருந்தது?.
Answer:
ஆசிரியர் வைத்திருந்த அழைப்பிதழில் ‘அறிவியல் திருவிழா’ பற்றிய செய்தி இருந்தது.

Question 2.
அறிவியல் விழாவில் கலந்துகொள்வதற்காக மாணவர்களை ஆசிரியர் எவ்வாறு ஊக்கப்படுத்தினார்?
Answer:
“வழக்கமான ஆய்வுகள் போல் அல்லாமல், புதுமையாக முயற்சி செய்யுங்கள். பரிசு பெறுவதனைவிட, உங்களுடைய மாறுபட்ட சிந்தனைக்கு முன்னுரிமை தாருங்கள். அதனையே செயல்படுத்துங்கள்” இவ்வாறு மாணவர்களை ஆசிரியர் ஊக்கப்படுத்தினார்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

Question 3.
அறிவியல் விழாவில் காணப்பட்ட நெடிதுயர்ந்த உருவத்தை எப்படி உருவாக்கினர்?
Answer:

  • விழா அரங்கின் வாசலில் நெடிதுயர்ந்து நின்ற உருவம் முழுவதும் பயன்படுத்தித் தூக்கி எறியப்பட்ட மின்னணுக் கழிவுகளால் செய்யப்பட்டிருந்தது.
  • பழுதான கணினிகளின் பகுதிப் பொருள்கள் ஓர் அரக்கனின் வடிவில் உருவாக்கப்பட்டிருந்தன. அதன் மார்புப் பகுதியில் ஒரு மடிக்கணினி பொருத்தப்பட்டிருந்தது.
  • தோள்பட்டையில் ஒலிபெருக்கி அமைக்கப்பட்டிருந்தது. அரக்கன் பேசுவதுபோல் அமைக்கப்பட்டிருந்தது.

Question 4.
சுற்றுச்சூழல் சீர்கேட்டுக்கு எவையெல்லாம் காரணமாக அமைகின்றன?
Answer:
ஒவ்வொரு நாளும் உங்களால் தூக்கி எறியப்படும் மின்னணுக் கழிவுகள் நிலத்தையும் சுற்றுச்சூழலையும் பெரிதும் சீர்கேட்டுக்கு உள்ளாக்குகின்றன.

Question 5.
நாம் பயன்படுத்திய மின்பொருள்களை என்ன செய்ய வேண்டும்?
Answer:

  • நாம் பயன்படுத்திய மின்னணுப் பொருள்களைத் தேவைக்குப் பயன்படுத்த வேண்டும்.
  • கண்ட இடங்களில் தூக்கி எறிந்திடாமல் முறையாக மறுசுழற்சிக்கு உட்படுத்த வேண்டும்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

பாடுவோம் விடை கூறுவோம்
எது சரி? எது தவறு?

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம் 1
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம் 2

தொடர் இரண்டு; விடை ஒன்று கண்டுபிடிப்போமா?

1. காலைக்குப் பின்னால் வரும்; கழுத்தில் வந்து விழும் ………………….
Answer:
மாலை

2. ஆடையுமாகும்; அறிவையும் தரும் ……………………
Answer:
நூல்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

மொழியோடு விளையாடு

ஒரு சொல்லுக்கு இரு பொருள் எழுதுக

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம் 3
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம் 4

கலையும் கை வண்ணமும்

காகிதக் குவளை செய்வோமா!

செய்முறை : தேவையான பொருள் ; பயன்படுத்திய பொருள் ஒன்று.
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம் 5

இயற்கையைக் காப்போம்

வாடி வதங்கிய மரங்கள்; வண்ணம் இழந்த இலைகள்; காய்ந்து கருகிய பூக்கள்; வறண்ட பூமி; வற்றிக் கிடக்கும் ஆறு; வெண்பஞ்சு மேகம்; பசுமை இழந்து பாளம் பளமாக வெடித்துக் கிடக்கும் வயல்வெளிகள்; என்னவாயிற்று? அவற்றின் அழகெல்லாம் எங்கே போயிற்று? அதோ, ஒரு வீட்டின் அருகே தண்ணீர்க் குழாய். அதில் சொட்டுச் சொட்டாக நீர். அதனை நிரப்பிக் கொள்ள எத்தனை குடங்கள் வரிசையாக வரிசையாக. அப்பப்பா! இந்தச் சொட்டு நீர் நாளையும் வருமா? வினாக்குறியுடன் சிறுமி.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

இந்த உரைப்பகுதிக்குப் பொருத்தமாக வாசகங்கள் எழுதுக.
நீரைச் சேமிப்போம்; நீடுழி வாழ்வோம்.
Answer:
நீரின்றி அமையாது இவ்வுலகம்.
மழை நீரை சேமிப்போம்!
நம் மண்ணின் வளத்தை பாதுகாப்போம்!
மழை நீர் நம் ஒவ்வொருவரின் உயிர்நீர்!

செயல் திட்டம்

உங்கள் பள்ளியில் நடைபெற உள்ள ஆண்டுவிழா, இலக்கிய மன்ற விழா போன்றவற்றுள் ஏதேனும் ஒரு விழாவுக்கு அழைப்பிதழ் உருவாக்குக.
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம் 6

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

கூடுதல் வினாக்கள்

நிரப்புக :

1. வகுப்புக்குள் நுழைந்த ஆசிரியரது கைகளில் அழைப்பிதழ் இருந்தது.
2. அறிவியல் திருவிழா மாவட்டக் கல்வித்துறை சார்பில் நடைபெற்றது.
3. முகிலன் அழைப்பிதழைப் படித்தபோது மாணவர்கள் ஆர்வமுடன் கேட்டனர்.
4. நெடிதுயர்ந்த ஓர் உருவம் விழா அரங்கின் வாசலில் நின்றது.
5. அரக்க வடிவில் இருந்த உருவத்தின் மார்பு பகுதியில் ஒரு மடிக்கணினி பொருத்தப்பட்டிருந்தது.
ஒலிபெருக்கி அரக்கனின் தோள் பட்டையில் அமைக்கப்பட்டிருந்தது.
7. மின்னணுப் பொருள்களைப் பயன்பாட்டிற்குப் பிறகு மறுசுழற்சிக்கு உட்படுத்த வேண்டும்.
8. சிறந்த அறிவியல் படைப்புக்குரிய விருது முகிலனது பள்ளிக்கே கிடைத்தது.
9. முகிலனைப் பாராட்டியவர்கள் மாணவர்கள், ஆசிரியர்கள் மற்றும் தலைமையாசிரியர்.
10. அரங்கினுள் நுழைந்தவர்கள் அரக்க உருவத்தைப் பார்த்து வியந்தனர்.
Answer:
1. வகுப்புக்குள் நுழைந்த ஆசிரியரது கைகளில் அழைப்பிதழ் இருந்தது.
2. அறிவியல் திருவிழா மாவட்டக் கல்வித்துறை சார்பில் நடைபெற்றது.
3. முகிலன் அழைப்பிதழைப் படித்தபோது மாணவர்கள் ஆர்வமுடன் கேட்டனர்.
4. நெடிதுயர்ந்த ஓர் உருவம் விழா அரங்கின் வாசலில் நின்றது.
5. அரக்க வடிவில் இருந்த உருவத்தின் மார்பு பகுதியில் ஒரு மடிக்கணினி பொருத்தப்பட்டிருந்தது.
ஒலிபெருக்கி அரக்கனின் தோள் பட்டையில் அமைக்கப்பட்டிருந்தது.
7. மின்னணுப் பொருள்களைப் பயன்பாட்டிற்குப் பிறகு மறுசுழற்சிக்கு உட்படுத்த வேண்டும்.
8. சிறந்த அறிவியல் படைப்புக்குரிய விருது முகிலனது பள்ளிக்கே கிடைத்தது.
9. முகிலனைப் பாராட்டியவர்கள் மாணவர்கள், ஆசிரியர்கள் மற்றும் தலைமையாசிரியர்.
10. அரங்கினுள் நுழைந்தவர்கள் அரக்க உருவத்தைப் பார்த்து வியந்தனர்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

விடையளி :

Question 1.
அழைப்பிதழில் இருந்த குறிப்பு யாது?
Answer:
ஆய்வுகள் மாணவர்தம் சொந்த முயற்சியாகவும் இதுவரை வெளிவராத புதிய முன்னெடுப்பாகவும் அமைதல் வேண்டும்.

Question 2.
அரக்க வடிவில் இருந்த உருவம் இறுதியாக என்ன பேசியது?
Answer:
“மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்!
மகிழ்வான வாழ்வு பெறுவோம்”
என்று அரக்க வடிவில் இருந்த உருவம் இறுதியாகப் பேசியது.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 20 மாசில்லாத உலகம் படைப்போம்

Question 3.
முகிலனை எதற்காக அனைவரும் பாராட்டினர்?
Answer:
முகிலன் பயன்படுத்தித் தூக்கி எறியப்பட்ட மின்னணுப் பொருள்களைப் பயன்படுத்தி நெடிதுயர்ந்த அரக்க வடிவில் ஓர் உருவத்தைப் படைத்தான். அது சுற்றுச்சூழல் மாசு அடைவது பற்றியும் அதற்கு மக்கள்தான் காரணம் என்றும் பேசுவது போல் அமைத்திருந்தான்.

இப்படைப்பினால், அந்த ஆண்டிற்கான சிறந்த அறிவியல் படைப்புக்குரிய விருது, முகிலனது பள்ளிக்குக் கிடைத்தது.
ஆதலால் மாணவர்களும், ஆசிரியர்களும், தலைமையாசிரியரும் முகிலனின் புதுமையான படைப்பைப் பாராட்டி மகிழ்ந்தனர்.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Pdf Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces Text Book Back Questions and Answers, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Social Science Solutions Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Forts and Palaces Text Book Back Questions and Answers

Evaluation

I. Choose the correct answer:

Question 1.
_______ fort was built by Kings of Vijayanagar.
a) Udayagiri
b) Vellore
c) Gingee
Answer:
b) Vellore

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces

Question 2.
Thirumalai Nayakkar Palace is situated in _______.
a) Salem
b) Thirumalai
c) Madurai
Answer:
c) Madurai

Question 3.
_______ Mahal is considered as one of the oldest historical libraries in India.
a) Saraswathi
b) Lakshmi
c) Durga
Answer:
a) Saraswathi

Question 4.
Padmanabhapuram Palace is in _______.
a) Ooty
b) Kanyakumari
c) Chennai
Answer:
b) Kanyakumari

Question 5.
_______ fort is locally called Danish fort.
a) Dindigul
b) Gingee
c) Tharangambadi
Answer:
c) Tharangambadi

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces

II. Match the following:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 2

III. True or False:

Question 1
Tamil Nadu has been ruled by many Rulers. Especially by the Chera, Chola, Pandya, and Pallava rulers.
Answer:
True

Question 2.
Vellore Fort has five mahals.
Answer:
True

Question 3.
Dindigul Fort was built by the Nayaks of Madurai.
Answer:
True

Question 4.
Oomayan Kottai is the other name for Gingee fort.
Answer:
False

Question 5.
The Padmanabhapuram Palace was built by the ruler of Travancore.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces

IV. Answer the following:

Question 1.
What are the prime attractions of Tamil Nadu tourism?
Answer:
palaces and forts are the prime attractions of Tamil Nadu tourism.

Question 2.
Write a short note on Tharangambadi fort.
Answer:

  • Tharangambadi fort is locally called Danish fort. It is located on the shores of Bay of Bengal in Tharangambadi (Tranquebar), Tamil Nadu.
  • The fort is trapezoidal in shape with three rooms in the left wing.
  • The central pillar of the hall holds the entire weight of the domes.

Question 3.
Name some of the tourist attractions of Gingee fort.
Answer:
Gingee Fort is a huge fort with many attractions like Kalyan Mahal, temples, Aanaikulam pond, granaries and a watchtower.

Question 4.
Give a short note on Thirumalai Nayakkar Palace.
Answer:

  • Thirumalai Nayakkar Palace is a 17th-century architecture of Nayakkar dynasty. It is one of the most popular palaces in South India.
  • Thirumalai Nayakkar Palace is located in the city of Madurai. This is one of the tourist spots of Tamil Nadu.

Question 5.
Who built the Thanjavur Maratha Palace? Write some of its tourist attractions.
Answer:

  • Thanjavur Maratha palace was originally constructed by the rulers of Thanjavur Nayakkar kingdom.
  • Thanjavur Palace Complex is a tourist attraction which houses three separate venues: the palace, the art gallery, and a manuscript library (Saraswathi Mahal).

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces

V. Answer in detail:

Question 1.
Describe the structure of the Vellore fort.
Answer:

  • Vellore Fort is a 16th-century fort situated in Vellore, Tamil Nadu. It was built by the Kings of Vijayanagara.
  • Among the forts in Tamil Nadu, Vellore fort is considered to be one of the most invincible forts.
  • It is surrounded by a deep and wide moat.
  • The water of this moat was home to thousands of crocodiles.
  • It was feared by many raiders of the fort. This fort is a good example of military architecture.

Question 2.
Write about Dindigul fort.
Answer:

  • Dindigul Fort is a 17th-century hill fort situated in Dindigul, Tamil Nadu. It is also called Dindigul Malai Kottai.
  • Dindigul Fort was built by the Nayakkars of Madurai, in order to defend their region from the invading Mysore army.
  • Presently, the fort is maintained by the Archaeological Survey of India.
  • The fort was cemented with double walls to withstand heavy artillery.

Question 3.
Describe the architecture and various sections of Padmanabhapuram Palace.
Answer:

  • Padmanabhapuram Palace is a beautiful historical monument that is situated at Padmanabhapuram, Kanyakumari District. It is also known as Kalkulam Palace.
  • Padmanabhapuram Palace is a wooden palace which is built in Kerala style of architecture.
  • The Padmanabhapuram Palace was built by the ruler of Travancore. The palace has various sections like Queen Mother QJ Palace, Council Chamber, Southern Palace, and so on.
  • Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces

Activity:

Question 1.
Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 3

Answer:
Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 4
Prince

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 5
King

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 6
Princess

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 7
Queen

Question 2.

Connect the following objects with their names.
(Bow and Arrow, Sword, Throne, Shield, Crown)
Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 8
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 9
Throne

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 10
Crown

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 11
Shield

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 12
Bow and Arrow

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 13
Sword

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Forts and Palaces Additional Questions and Answers

I. Choose the correct answer:

Question 1.
_______ are the prime attractions for tourists in Tamil Nadu.
a) Historical Places
b) Police Station
c) Hospital
Answer:
a) Historical Places

Question 2.
Vellore fort is a _______ century fort situated in Vellore.
a) 15th
b) 16th
c) 17th
Answer:
b) 16th

Question 3.
_______ fort is also called Dindigul Malai kottai.
a) Vellore
b) Gingee
c) Dindigul
Answer:
e) Dindigul

Question 4.
Thirumayam Fort is located in _______.
a) Madurai
b) Pudukottai
c) Chennai
Answer:
b) Pudukottai

Question 5.
Gingee fort is built across _______ is hills.
a) three
b) four
c) five
Answer:
a) Three

Question 6.
_______ is also known as kalkulam palace.
a) Thanjavur Maratha palace
b) Padmanabhapuram palace
c) Saraswathi mahal palace
Answer:
b) Padmanabhapuram palace

II. Fill in the blanks:

Question 1.
_______ is surrounded by a deep and wide moat.
Answer:
Vellore fort

Question 2.
Dindigul fort was cemented with double walls to withstand heavy _______.
Answer:
Artillery

Question 3.
_______ is functioning inside the George fort.
Answer:
State Secretariat

Question 4.
_______ is popular for its large rock inscriptions.
Answer:
Thirumayam fort

Question 5.
Thirumalai Nayakkar palace has an _______ museum.
Answer:
Archaeological

Question 6.
Thanjavur Maratha palace is popularly called _______.
Answer:
Thanjavur Aranmanai

III. Match the following:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 3 Chapter 1 Forts and Palaces 14
Answer:

  1. (e)
  2. (d)
  3. (a)
  4. (b)
  5. (c)

IV. Write True or False:

Question 1.
Cholas, Pandyas, and Nayakkars constructed magnificent forts and palaces in Tamil Nadu.
Answer:
True

Question 2.
Gingee fort is a good example of military architecture.
Answer:
False

Question 3.
Fort St. George is the first fort built by the British in India.
Answer:
True

Question 4.
Thirumayam Fort is famous for its artistic work and architectural brilliance.
Answer:
True

Question 5.
Sadras Fort is located in Madurai.
Answer:
False

Question 6.
Padmanabhapuram palace is a wooden palace which is built in kerala style of architecture.
Answer:
True

V. Answer the following:

Question 1.
What are the inside that Vellore fort?
Answer:
Inside the Vellore fort, there is a well-known temple called Jalakanteswarar temple, a church, a mosque, a museum and several government offices.

Question 2.
Name the important Mahals in Vellore fort.
Answer:
Vellore fort has five important Mahals. They are

  • Hyder Mahal
  • Tippu Mahal
  • Begam Mahal
  • Candy Mahal
  • Badhusha Mahal

Question 3.
Write a short note on Fort 5t.George.
Answer:
Fort St. George is the first fort built by the British in India. Fort St. George is located in Chennai. State Secretariat is functioning inside the fort.

Question 4.
Write a short note on Tamukkarn Palace.
Answer:
Tamukkarn Palace was the summer residence.  Of the Queen Rani Mangammal of Nayak dynasty. It is located in Madurai.

Question 5.
What the major attraction of Thirumalai Nayakkar Palace?
Answer:
The major attraction of Thirumalai Nayakkar Palace is the courtyard and the dancing hall.

VI. Answer in detail:

Question 1.
Describe the structure of Thirumayam fort.
Answer:

  • Thirumayam Fort is famous for its artistic work and architectural brilliance.
  • It is located in Pudukottai, Tamil Nadu.
  • Thirumayam Fort is popular for its large rock inscriptions.
  • It is also known as Oomayan Kottai.

Question 2.
Write about Saraswathi Mahal.
Answer:

  • Saraswathi Mahal is considered as one of the oldest historical libraries in India.
  • Saraswathi Mahal also has a museum.
  • The library has more than a million manuscripts in languages like Tamil, Sanskrit, Marathi, Telugu, and Manipravalam.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Pdf Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th Tamil Solutions Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

வாங்க பேசலாம்

Question 1.
பாடலை ஓசைநயத்துடன் பாடுக.
Answer:
மாணவர்கள் தாங்களாகவே பாடலை ஓசை நயத்துடன் பாட வேண்டும்.

Question 2.
செயற்கைக்கோள்களின் வகைகளை அறிந்து கொண்டு வந்து பேசுக.
Answer:
அவையோர்க்கு வணக்கம் !
மனிதனின் முயற்சியால் விண்வெளியின் கோளப்பாதையில் இயங்கும் ஒரு பொருளாகச் செயற்கைக்கோள் இருக்கிறது.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

செயற்கைக்கோள்கள் பல்வேறு துறைகளின் செயல்பாடுகளுக்கு பயன்படுத்தப்படுகின்றன. இராணுவக் கண்காணிப்பு, உளவு வேலைகள், பூமியைக் கண்காணிக்கும் வேலைகள், வானியல் பற்றிய பல்வேறுபட்ட ஆராய்ச்சிகள், தகவல் பரிமாற்றம் ஆகிய எல்லாவற்றிற்கும் செயற்கைக்கோள் பயன்படுத்தப்படுகின்றன.

இதன் வகைகள் :

  • தகவல் தொடர்பு செயற்கைக்கோள்கள்
  • புவி கண்காணிப்பு செயற்கைக்கோள்கள்
  • வானிலை செயற்கைக்கோள்கள்
  • பயோ செயற்கைக்கோள்கள்
  • சோதனை செயற்கைக்கோள்கள்
  • இடங்காட்டி செயற்கைக்கோள்கள்
  • அறிவியல் மற்றும் கண்டுபிடிப்பு செயற்கைக்கோள்கள் போன்றவையாகும்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

சிந்திக்கலாமா?

செயற்கைக்கோள் கண்டுபிடிக்கப்படாமல் இருந்தால் இந்த உலகம் எப்படி இருந்திருக்கும்?
Answer:

  • செயற்கைக்கோள் கண்டுபிடிக்காமல் இருந்தால் உலகில் எந்த வளர்ச்சியும் ஏற்பட்டிருக்காது.
  • தகவல் தொடர்பு இருந்திருக்காது.
  • பிற கோள்களைப் பற்றி அறிந்திருக்க இயலாது.
  • புயல் மழை வருவதை அறிந்து மக்கள் பாதுகாப்பாக இருக்க முடியாது.
  • காவல்துறையினர் குற்றவாளிகளைப் பிடிக்க முடியாது.
  • மண்வ ளம் கனிம வளம் பற்றி அறிய முடியாது.

படிப்போம்! சிந்திப்போம்! எழுதுவோம்!

சரியான சொல்லைத் தெரிவு செய்து எழுதுவோமா!

Question 1.
மண்ணிலுள்ள – இச்சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது
அ) மண்ணி + லுள்ள
ஆ) மண்ணில் + உள்ள
இ) மண் + உள்ள
ஈ) மண்ணில் + உள்ளே
Answer:
ஆ) மண்ணில் + உள்ள

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

Question 2.
நிழற்படம் – இச்சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது ………………….
அ) நிழள் + படம்
ஆ) நிழை + படம்
இ) நிழல் + படம்
ஈ) நிலை + படம்
Answer:
இ) நிழல் + படம்

Question 3.
உண்மை என்ற சொல்லின் பொருள் ………………….
அ) பொய்
ஆ) தவறு
இ) சரி
ஈ) மெய்
Answer:
ஈ) மெய்

Question 4.
நற்பயன் – இச்சொல்லைப் பிரித்து எழுதக் கிடைப்பது
அ) நல்ல + பயன்
ஆ) நன்மை + பயன்
இ) நல் + பயன்
ஈ) நற் + பயன்
Answer:
ஆ) நன்மை + பயன்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

Question 5.
அருகில் என்ற சொல்லின் எதிர்ச்சொல்
அ) பக்கத்தில்
ஆ) எதிரில்
இ) அண்மையில்
ஈ) தொலைவில்
Answer:
ஈ) தொலைவில்

வினாக்களுக்கு விடையளிக்க

Question 1.
‘பறவைக் கப்பல்’ எனக் குறிப்பிடப்படுவது எது?
Answer:
பறவைக் கப்பல் எனக் குறிப்பிடப்படுவது செயற்கைக்கோள்கள்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

Question 2.
செயற்கைக்கோளினால் விளையும் பயன்களுள் இரண்டைக் குறிப்பிடுக.
Answer:

  • மண்வளங்களை நுட்பமாகக் காட்டுகிறது.
  • ஆழிப்பேரலை போன்ற பேரழிவுகள் வருவதற்கு முன்பே அறிவித்து மனித உயிர்களைக் காக்கிறது.

இணைந்து செய்வோம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் 1
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் 2

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

பாடலை நிறைவு செய்வோம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் 3
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் 4

வண்ணம் தீட்டி மகிழ்வோம்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் 5
மாணவர்கள் தாங்களாகவே வண்ணம் தீட்டி மகிழ வேண்டும்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

சொல் உருவாக்கலாமா!

கொடுக்கப்பட்ட சொற்களின் முதலெழுத்தை மாற்றினால் செயற்கைக்கோளுடன் தொடர்புபடுத்தலாம்
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் 6
Answer:

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் 7

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

அறிந்து கொள்வோம்

இந்தியா, வானில் செலுத்திய செயற்கைக்கோள்களுக்கு ஆரியபட்டர், பாஸ்கரர் ஆகியோரின் பெயர்கள் சூட்டப்பட்டுள்ளன. இவர்கள் இருவரும் வானவியலும் கணிதவியலும் சிறந்து விளங்கியவர்கள்.

செயல் திட்டம்

நம் நாட்டில் இதுவரை விண்ணுக்கு அனுப்பப்பட்ட செயற்கைக்கோள்களின் பெயர்களை எழுதி வருக.
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள் 8

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

கூடுதல் வினாக்கள்

நிரப்புக :
1. செயற்கைக்கோள் உயர உயரப் பறந்து ……………………………………. தருகிறது.
2. செயற்கைக்கோள் ……………………………………. ஆய்வு செய்வதற்கு விண்ணில் சீறிப் பாயும்.
3. செயற்கைக்கோள் மண்ணிலுள்ள வளத்தை ……………………………………. சொல்லிடும்.
4. செயற்கைக்கோள் ……………………………………. இயங்கிடும்.
5. செயற்கைக்கோள் வானில் சுற்றும் கோள்களை ……………………………………. எடுத்திடும்.
Answer:
1. செயற்கைக்கோள் உயர உயரப் பறந்து நற்பயனைத் தருகிறது.
2. செயற்கைக்கோள் விண்வெளி ஆய்வு செய்வதற்கு விண்ணில் சீறிப் பாயும்.
3. செயற்கைக்கோள் மண்ணிலுள்ள வளத்தை உண்மையாகச் சொல்லிடும்.
4. செயற்கைக்கோள் தன்னிச்சையாக இயங்கிடும்.
5. செயற்கைக்கோள் வானில் சுற்றும் கோள்களை நிழற்படம் எடுத்திடும்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 19 உலா வரும் செயற்கைக்கோள்

விடையளி:

Question 1.
செயற்கைக்கோளினால் விளையும் பயன்கள் யாவை?
Answer:

  • செயற்கைக்கோள் விண்வெளி ஆய்வு செய்கிறது.
  • மண்ணிலுள்ள வளங்களை நுட்பமாகக் காட்டுகிறது.
  • தகவல் தொடர்புக்கு உதவுகிறது.
  • வானிலை குறித்த தகவல்களை உடனுக்குடன் அறிந்து கொள்ள முடிகிறது.
  • வானில் சுழலும் கோள்களை நிழற்படம் எடுத்து, நமக்கு அனுப்புகிறது.
  • கனிம வளத்தையும் கடல் வளத்தையும் குறிப்பிடுவதோடு, ஆழிப்பேரலை போன்ற பேரழிவுகள் வருவதற்கு முன்பே அறிவித்து, மனித உயிர்களைக் காக்கிறது.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Pdf Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி Text Book Back Questions and Answers, Summary, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 4th Tamil Solutions Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

வாங்க பேசலாம்

Question 1.
கதையை உம் சொந்த நடையில் கூறுக.
Answer:
அழகாபுரி மன்னர் நல்லமுறையில் ஆட்சி செய்து வந்தார். அவரை எல்லோரும் புகழ்ந்து பேசுவர். இரத்தினபுரி மன்னர் இதனைக் கேள்விப்பட்டார். அவர் தன்னுடைய அமைச்சர்களிடம் “நானும் நன்றாக ஆட்சி புரிகிறேன். நம் நாட்டு மக்களை மகிழ்ச்சியாக வைத்துக் கொள்கிறேன். ஆனால், என்னை யாரும் புகழவில்லையே” என்று கேட்டார்.

அமைச்சர் ஒருவர் கொஞ்சம் தயக்கத்துடன் பேச ஆரம்பித்தார். “நான் சொல்வதைத் தவறாக நினைக்காதீர்கள். நீங்கள் அழகாபுரி மன்னருடன் ஒருநாள் முழுவதும் இருந்து அவர் குடிமக்களிடம் எவ்வாறு நடந்து கொள்கிறார் என்பதை அறிந்து கொண்டால் அதனை நாமும் பின்பற்றலாம்” என்று கூறினார்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

அதன்படி இரத்தினபுரி மன்னர் அழகாபுரி நாட்டுச் சென்றார். இருமன்னர்களும் நலம் விசாரித்துக் கொண்டனர். பிறகு இருவரும் அரசவைக்குச் சென்றனர். அழகாபுரி மன்னர் தனக்குச் சமமான இருக்கையில் அம்மன்னரை அமரச் செய்தார்.

அப்போது விறகுவெட்டி ஒருவன் அரசவைக்கு வந்து தன் குறையைத் தீர்க்கும்படிக் கேட்டான். “ஐயா, விறகு வெட்டுபவரே, உங்கள் மனக்குறையைச் சொல்லுங்கள். என்னால் முடிந்த அளவு தீர்த்து வைக்கிறேன்” என்றார் மன்னர்.

விறகுவெட்டி “தன்னைப் போன்றோர்க்கு நாள்தோறும் இரண்டு ரூபாய் கூலியும், மன்னரிடம் பணிபுரிபவருக்கு மட்டும் மாதம் ஆயிரம் ரூபாய் கொடுப்பதாகவும் குற்றம் சாட்டினான். மன்னர் “இதுபோல் எக்குறையும் வரக்கூடாது என்பதில் நான் கவனமாகத்தான் இருக்கிறேன். கொஞ்சம் பொறுங்கள், உங்கள் ஐயத்தைத் தீர்த்து வைக்கிறேன்” என்றார்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

மன்னர் அமைச்சர்களுள் ஒருவரையும் விறகு வெட்டியையும் பார்த்து “அரண்மனைக்கு வெளியே ஏதாவது வண்டி செல்கிறதா? என்று பார்த்துவிட்டு வாருங்கள்” என்று கூறினார். விறகுவெட்டி வெளியில் சென்று உடனே திரும்பி வந்து “ஒரு வண்டி செல்கிறது” என்று கூறினான்.

அந்த வண்டியில் என்ன இருக்கிறது? எந்த ஊரிலிருந்து வருகிறது? என்று மன்னர் கேட்ட கேள்விகளுக்கு ஒவ்வொரு முறையும் வெளியில் சென்று வந்து அவன் பதிலளித்தான். அப்போது அமைச்சர் உள்ளே நுழைந்தார். “நீங்கள் என்ன பார்த்தீர்கள்?” என்று அமைச்சரிடம் மன்னர் கேட்டார்.

அமைச்சர் ஒரு கேள்விக்கு பல பதில்களைக் கூறி முடித்தார். விறகு வெட்டியோ மன்னர் கேட்ட ஒவ்வொரு வினாவிற்கும் வெளியே சென்று வந்து பதிலளித்தான். அமைச்சர் கூறியதைக் கேட்டு விறகுவெட்டி தன் தவற்றை உணர்ந்தான்.
மன்னரிடம் விறகுவெட்டி, “அமைச்சரின் அறிவுக்கூர்மையையும் என்னுடைய அறியாமையையும் புரிந்து கொண்டேன். அவரவர் திறமைக்கேற்ற வேலைக்கேற்ற கூலி கொடுப்பதுதான் நியாயம் என்பதைப் புரிந்து கொண்டேன்” என்றான்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

இவற்றையெல்லாம் பார்த்துக் கொண்டிருந்த இரத்தினபுரி மன்னரும் ‘இவருடைய புகழைக் கண்டு பொறாமை கொண்டோமே, உண்மையை உணர்ந்து கொள்ள நல்ல வாய்ப்பு கிடைத்தது’ என்று மனதிற்குள் எண்ணிக் கொண்டார். தம் குடிமக்களிடம் எவ்வாறு நடந்து கொள்ள வேண்டும் என்பதையும் அவர் அறிந்து கொண்டார்.

சிந்திக்கலாமா?

அமைச்சர் வண்டிக்காரரரிடம் எல்லாத் தகவல்களையும் பெறுவதற்கு என்னென்ன கேள்விகளைக் கேட்டிருப்பார்? எழுதுங்கள்.
……………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………….
Answer:

  • வண்டியில் என்ன இருக்கிறது?
  • எந்த ஊரிலிருந்து வருகிறது?
  • வண்டியில் என்ன எடுத்துச் செல்கின்றார்?
  • வண்டியில் எத்தனை மூட்டைகள் உள்ளன?
  • வண்டியில் உள்ள மூட்டைகளில் என்ன இருக்கிறது?
  • வண்டி எங்கிருந்து எங்கு செல்கின்றது?
  • வண்டியில் யார்யார் பயணம் செய்கிறார்கள்?
  • வண்டி எப்போது திரும்பி வரும்?
  • வண்டி விரைந்து செல்வதற்கான காரணம் யாது?

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

வினாக்களுக்கு விடையளிக்க

Question 1.
அழகாபுரி மன்னர் தம் குடிமக்களை எவ்வாறு நடத்தினார்?
Answer:
அழகாபுரி மன்னர், அமைச்சர், விறகு வெட்டி என்ற வேறுபாடின்றி அனைவரையும் சமமாக நடத்தினார்.

Question 2.
விறகுவெட்டி, மன்னரிடம் தம் மனக்குறையாக என்ன கூறினார்?
Answer:
‘மன்னர், விறகு வெட்டியான தனக்கு நாள்தோறும் இரண்டு ரூபாய் கூலியும் அமைச்சருக்கு மாதத்திற்கு ஆயிரம் ரூபாயும் கொடுப்பதாகவும் அதுவே தம் மனக்குறை என்று விறகு வெட்டி மன்னரிடம் கூறினார்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

Question 3.
மன்னர் அமைச்சரிடமும் விறகுவெட்டியிடமும் என்ன வேலை அளித்தார்?
Answer:
“அரண்மனைக்கு வெளியே ஏதாவது வண்டி செல்கிறதா?” என்று பார்த்து வரும்படி மன்னர் அமைச்சரிடமும் விறகு வெட்டியிடமும் கூறினார். அதற்கு அமைச்சர் ஒருமுறையே வெளியே சென்று வந்து பல பதில்களைக் கூறினார். ஆனால் விறகு வெட்டியோ ஒவ்வொரு முறையும் சென்று வந்து மன்னரிடம் பதில் அளித்தான்.

படத்தைப் பார்ப்போம் வினாக்கள் உருவாக்குவோம்

எ.கா. படத்தில் எத்தனை விலங்குகள் உள்ளன?
1. ………………………………………………………………………………………………………………..
2. ………………………………………………………………………………………………………………..
3. ………………………………………………………………………………………………………………..
4. ………………………………………………………………………………………………………………..
5. ………………………………………………………………………………………………………………..
6. ………………………………………………………………………………………………………………..
Answer:

  1. யானை என்ன செய்கிறது?
  2. வரிக்குதிரை ஏன் சோகமாக உள்ளது?
  3. சீறி பாயும் விலங்கு எது?
  4. புலி சண்டை போடுகிறதா?
  5. நடனமாடும் விலங்கு எது?
  6. படத்தில் எத்தனை பறவைகள் உள்ளன?

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

மொழியோடு விளையாடு

சொல் உருவாக்கப் புதிர்

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி 1
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி 2

சொல் எழுதுக சொற்றொடர் அமைக்க
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி 3
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி 4

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

விடுபட்ட எழுத்துகளை நிரப்பி விடுகதைக்கு விடையைக் கண்டுபிடிக்க
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி 5
Answer:
Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி 6

செயல் திட்டம்

பல்வேறு தொழில் செய்பவர்களின் படங்களை ஒட்டித் தொகுப்பு ஏடு தயாரித்து வருக.
Answer:
மாணவர்கள் தாங்களாகவே செய்ய வேண்டியது.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

கூடுதல் வினாக்கள்

வினாக்களுக்கு விடையளிக்க.

Question 1.
இரத்தினபுரி மன்னர் ஆலோசனையின் போது அமைச்சர்களிடம் என்ன வினவினார்?
Answer:
“நானும் சிறந்த முறையில்தானே ஆட்சி நடத்துகிறேன். ஆனால், என்னை மட்டும் ஏன் யாரும் புகழவில்லை ” என்று அமைச்சர்களிடம் வினவினார்.

Question 2.
இரத்தினபுரி மன்னருக்கு அமைச்சர் கூறிய பதில் என்ன?
Answer:
“நான் சொல்வதைத் தவறாக நினைக்காதீர்கள். அழகாபுரி நாட்டுக்குச் சென்று, ஒருநாள் முழுவதும் அந்த நாட்டு மன்னருடன் நீங்கள் உடனிருக்க வேண்டும். அவர் தம் நாட்டிலுள்ள ஒவ்வொரு குடிமக்களிடமும் எப்படி நடந்து கொள்கின்றார் என்று அறிந்து கொண்டால், நாமும் அவற்றுள் சிலவற்றையாவது பின்பற்றலாம் மன்னா” என்று அமைச்சர் மன்னரிடம் கூறினார்.

Samacheer Kalvi 4th Tamil Guide Chapter 18 வேலைக்கேற்ற கூலி

Question 3.
விறகுவெட்டி தன் தவற்றை உணர்ந்த பிறகு மன்னரிடம் என்ன கூறினான்?
Answer:
“மன்னா, என் மனக்குறை நீங்கிவிட்டது. உங்களைப் பற்றித் தவறாக எண்ணிவிட்டேன். அமைச்சரின் அறிவுக் கூர்மையையும் அவருடைய திறமையையும் கண்டுவியக்கிறேன். அவருடன் ஒப்பிடும்போது என் அறியாமையையும் நான் உணர்ந்து கொண்டேன். நான், நான்தான். அமைச்சர், அமைச்சர்தாம். அவரவர் திறமைக்கேற்ற வேலைக்கேற்ற கூலி கொடுப்பதுதான் நியாயம் என்பதைப் புரிந்து கொண்டேன்” என்றான் அந்த விறகுவெட்டி.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

Tamilnadu State Board New Syllabus Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Pdf Term 2 Chapter 3 Continents of the World Text Book Back Questions and Answers, Notes.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 5th Social Science Solutions Term 2 Chapter 3 Continents of the World

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Continents of the World Text Book Back Questions and Answers

Evaluation

I. Choose the correct answer:

Question 1.
There are _______ continents in the world.
a) Five
b) Seven
c) Nine
Answer:
b) Seven

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

Question 2.
The largest continent is _______.
a) Africa
b) Asia
c) North America
Answer:
b) Asia

Question 3.
_______ is the longest river in the world.
a) Kaveri
b) Sanga
c) Nile
Answer:
c) Nile

Question 4.
Lake Superior is located in _______.
a) North America
b) Australia
c) Europe
Answer:
a) North America

Question 5.
Penguins are found in _______.
a) Asia
b) Antarctica
c) Africa
Answer:
b) Antarctica

II. Match the Following:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World 1
Answer:
Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World 2

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

III. True or False:

Question 1.
Asia is the third largest continent.
Answer:
False

Question 2.
India has one of the eight wonders of the world.
Answer:
False

Question 3.
Brazil is one of the largest coffee producers in the world.
Answer:
True

Question 4.
The great barrier reef is in India.
Answer:
False

Question 5.
Antarctica has half year of light.
Answer:
True

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

IV. Answer the following Questions:

Question 1.
Name the continents.
Answer:

  • Asia
  • Africa
  • North America
  • South America
  • Antarctica
  • Europe and
  • Australia.

Question 2.
Where is the Taj Mahal is located?
Answer:
Taj Mahal is situated in Agra on the banks of river Yamuna.

Question 3.
Describe North America’s important features.
Answer:

  • North America is the third largest continent by area, following Asia and Africa.
  • The largest fresh water lake, Lake Superior is located in this continent.
  • The world’s third longest river the Mississippi, is located in North America.
  • The United States of America (USA) is a part of North America.

Question 4.
Where is the Great Barrier Reef located?
Answer:
The Great Barrier Reef is located in Australia.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

Question 5.
Which continent is called the Frozen continent?
Answer:
Antarctica continent is called the Frozen continent.

V. Answer the following in detail:

Questions 1.
Write a short note on any two continents.
Answer:

  • Asia – Asia is the world’s largest continent in size and population.
  • Asia has the highest point on earth, the peak of Mount Everest which is in the Himalayas. Asia is the birth of great ancient civilisations: Harappan civilisation, Chinese civilisation, and Mesopotamian civilisation.
  • Africa – Africa is the second largest continent of the world.
  • The world’s longest river: the Nile and the world’s largest desert: the Sahara, both are home in Africa. More than 50% of the world’s gold and diamonds come from the mineral rich continent of Africa. Ethiopia in Africa is the hottest place.

Question 2.
Write a note on the monuments of India.
Answer:

  • India has several historical monuments. Taj Mahal is one such monument.
  • Taj Mahal is built completely using white marble stone. This most beautiful monument is recognised as one of the seven wonders of the world.
  • Other historic monuments in India include India gate and Qutub Minor in Delhi, Gateway of India in Mumbai, Charminar in Hyderabad, Brihadeeshwara Temple, and GangaiKonda Cholapuram in Tamil Nadu.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

Question 3.
Give a detail study of Australia.
Answer:

  • Australia is the Island continent covered by a single country with unique landscapes and natural wonders.
  • The Great Barrier Reef, the pride and joy of Australia are made up of nearly 2,500 individual reefs and visible from space.
  • Australia includes the islands of Tasmania and numerous small islands.

Activity:

Question 1.
Write the name of the country and its continent in the table below.
Answer:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

CountryContinent
China and IndiaAsia
Kenya, EgyptAfrica
Ottawa, CanadaNorth America
Argentina, BrazilSouth America
Norway,SwedenEurope

Think Zone:

Question 1.
Is it correct to pollute our rivers?
Answer:
No, it is not correct to pollute our rivers.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

Question 2.
Which state is called the Bread Basket of India?
Answer:
The punjab and Haryana regions are considered the bread baskets of India.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Continents of the World Additional Questions and Answers

I. Choose the correct answer.

Question 1.
_______ is the world’s largest continent in size and population.
a) Asia
b) India
c) Africa
Answer:
a) Asia

Question 2.
_______ is the capital of India.
a) Calcutta
b) Bombay
c) Delhi
Answer:
c) Delhi

Question 3.
The world’s third longest river the Mississippi is located in _______ .
a) North America
b) South America
c) Asia
Answer:
a) North America

Question 4.
_______ is the highest peak in the Andes.
a) Mt. Cotopaxi
b) Mt. Aconcagua
c) Mt. Everest
Answer:
b) Mt. Aconcagua

II. Match the Following:

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World 3
Answer:

  1. (e)
  2. (a)
  3. (d)
  4. (b)
  5. (c)

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

III. True or False:

Question 1.
Asia is the birth of great ancient civilisations.
Answer:
True

Question 2.
Europe is also called the Frozen continent.
Answer:
False

Question 3.
The world’s smallest country, the Vatican city, is in Europe.
Answer:
True

Question 4.
Antarctica is the hottest continent on Earth.
Answer:
Flase

IV. Answer the following:

Question 1.
What is Pangaea?
Answer:
Billions of years ago, the seven continents of the world were joined together as a single huge landmass called Pangaea.

Question 2.
Why do we say India has unity in diversity?
Answer:
India is called “Land of unity in diversity” because India consists of; various religion people and all of them live together happily in the land of India. India has different forms of language, dresses, food but still our Indian live unite.

Question 3.
What is Dark Continent?
Answer:
The continent was uninhabitable(Not fit for habitation) and remained unknown for thousands of years, earning it the name of ‘Dark Continent’.

Samacheer Kalvi 5th Social Science Guide Term 2 Chapter 3 Continents of the World

Question 4.
What is called the land of Lakes?
Answer:
Finland, in Europe, is called the ‘Land of Lakes’ because melting ice sheets have created a lot of lakes here.

Question 5.
Why Europe is called the Bread of Basket?
Answer:
Ukraine’s Steppe region is called the Bread Basket of Europe because it produces a large amount of wheat.

V. Answer the following in detail:

Question 1.
Describe South America’s important features.
Answer:

  • South America is a subcontinent, mostly in the Southern Hemisphere, with a relatively small portion in
  • the Northern Hemisphere.
  • The world’s largest river which is also the second longest is the Amazon river in South America. Brazil a country in South America is one of the largest coffee producers in the world.
  • The Andes form the highest mountain range in South America.
  • Mt. Aconcagua is the highest peak in the Andes.
  • One of the highest volcanoes of the world, Mt. Cotopaxi is found on this continent.
  • The Amazon rainforest is a moist, broadleaf forest.